Fakturant Tomio Okamura a jeho bizarní parta

18. 10. 2017 9:31:48
Lži, dezinformace, manipulace, mazání nepohodlných názorů a blokování jejich pisatelů, boj proti islámu a chození do mešity, ruská propaganda, obklopení se bizarní partou konspirátorů a pak už jen faktury, faktury, faktury...

"SPD můj život, Tomio můj vůdce, kterému jsem naprosto oddán a budu ho chránit do konce života."

Ach ta láska k vůdci... Jak dojemná a srdečná slova píše Milan Bělecký na facebookovou stránku SPD v Karlovarském kraji.

A proč je svému vůdci doživotně oddán?

Protože Okamura a jeho SPD má odvahu říkat pravdu, jak hlásají předvolební plakáty po celé zemi. A někdy jde dokonce i o pravdu absolutní. Tak Okamura označil falešný citát Jana Wericha o muslimech, který se původně objevil na satirickém profilu Jiřího Ovčáčka. To, že byl v době publikování ze strany Okamury tento hoax vyvrácen, mu ale nevadilo v jeho recyklaci.

Stejně tak padl do noty hoax o lodi s uprchlíky z roku 1991, který Okamura opakovaně používal i přes to, že už byla dokázána jeho nepravdivost.

Ostatně ona "odvaha říkat pravdu" je vyloženě jeho silnou stránkou. Podle webu demagog.cz, factcheckingového projektu, který ověřuje výroky politiků, má Okamura s pravdomluvností značný problém. Z celkového počtu sledovaných výroků součet jeho nepravdivých a zavádějících tvrzení převyšuje počet pravdivých.

Co naplat, že demagog.cz ke každému kontrolovanému výroku zveřejňuje vysvětlení včetně zdrojů. Okamura web označí za "prolhaný a falešný". To zarytému stoupenci SPD s "Vysokou školou života" zřejmě postačí.

Média, která rozporují "odvahu říkat pravdu", či upozorňují na jeho podivné finanční machinace jsou podle Okamury "probruselská, proimigrační a proislámská - a nedemokraticky ovlivňují názory voličů". Prý mají také "fašizující tendence, kdy oponent je umlčován a dehonestován".

Okamura tak uplatňuje "selekci" médií, kdy použití termínu "selekce" vyloženě "fašizující" není.

Umlčování

Pravidelná jsou rovněž jeho konstatování, že média jsou cenzurovaná a zmanipulovaná. Okamura tak svůj předvolební spot šíří i na Facebooku s popiskem: "Pozor cenzura, sdílejte."

Podle něj je bohužel v naší zemi taková situace při které hrozí, že jeho videa budou Českou televizí nebo vládou zakázány. Prý máme proti cenzuře pomoci i my a jeho video šířit. I ve videu tak nalezneme popisek: "Pozor! Tento klip může být vládou cenzurován."

Co naplat, že ČT onen spot vysílá, jelikož jí to ukládá zákon, kdy musí poskytnout vysílací čas všem kandidujícím subjektům. A to i kdyby kandidovala třeba Strana Přátel Dumy. V Okamurově vidění jednoduše hrozí, že video bude cenzurováno.

Samozřejmě ani vláda nemá pravomoc k tomu, aby mohla Okamurovo video nechat odstranit. Je pouze jediný subjekt kromě samotného Facebooku jakožto poskytovatele služby, který může nařídit jeho znepřístupnění. Tím je soud. Ale kdo ze zarytých okamurovců ví něco o moci výkonné, zákonodárné a soudní? Slavné to asi nebude. Plamenná slova o cenzuře? To je to pravé ořechové.

Ostatně zde je názorně vidět forma komunikace, kterou radikální strana používá ve vztahu k veřejnosti. Sdílej, cenzura, může to být vládou zakázané... Ve skutečnosti se jedná o obyčejnou lež. Stejné lživé nátlakové metody používají i podvodní prodejci nekvalitního zboží tzv. šmejdi. Aneb: "Rychle uzavři smlouvu na nákup biolampy za padesát tisíc, jinak riskuješ zdraví!"

Zatímco všichni lžou, neohrožený Okamura hlásá svobodu a přímou demokracii. Ta v jeho pojetí vypadá tak, že na svém profilu maže i slušně vyslovené, ale nepohodlné názory či citlivé otázky a jejich pisatele blokuje. Podle jeho přístupu k sociálním sítím si tak můžeme představit Okamurovu verzi přímé demokracie v praxi. Ne nadarmo vzniká stránka Tomio Okamura mi dal ban, která dokumentuje smazané příspěvky a jejich zablokované pisatele.

Nad chováním Okamury se pozastavuje i Pirátská strana se slovy: "Po přečtení vašich komentářů přidáváme jako zajímavost sčítaní banů na stránce SPD. Dejte (emotikon srdce) tomuto komentáři všichni, kdo jste zablokováni na stránce Tomia Okamury..."

V jednom ze svých příspěvků Okamura zmiňuje stratéga volební kampaně Pirátů Jakuba Horáka. I samotný Horák dostal od Okamury ban a tak, jak zmiňuje na vlastním facebookovém profilu, nemůže reagovat, či se hájit ani u příspěvku, ve kterém je sám jmenovitě označen. Vskutku svoboda slova a přímá demokracie, jak má být. O nás bez nás.

Ale ani já jsem nelenil a na Okamurův profil vložil příspěvek: „Tomio Okamura – SPD je vážným ohrožením pro svobodu a demokracii v České republice." (viz galerie)

Okamura v rozhovoru pro novinky.cz na otázku týkající se mazání příspěvků uvádí:

„My určitě mažeme prokazatelně lživé a dehonestující příspěvky. A píšou: ty seš číňan, žluťásku, vrať se do Japonska. U toho bývá často Piráti nebo Strana zelených. A tyto mažeme a budeme mazat. Protože xenofobní, sprosté, rasistické a lživé příspěvky se budou na mém profilu mazat vždy i do budoucna. K tomu ať si Piráti, Zelení nebo příznivci TOP 09, hnutí ANO, anebo KDU-ČSL, ať si využívají své profily. Všimněte si, že na mém profilu se nechávají příspěvky, které jsou kritické, ale věcné.“

Myslíte, že můj příspěvek na jeho profilu zůstal? Jistě, že ne (přesvědčit se můžete zde). Ptám se jen. Byl opravdu tak závadný, že si zasloužil smazání? Nechť posoudí každý sám.

Podobné jednání tu už bylo za minulého režimu. Všichni jsou šťastní a podporují stranu. A když ne, přijde persekuce, kriminál, pracovní lágr, poprava. Lépe si tak ani nepředstavovat, pokud by tento vyznavač svobody a přímé demokracie v jeho podání ovládal bezpečnostní složky. Na každý pád ostnatý drát jak za železné opony je na plakátech SPD k vidění už dnes.

Ale za Tomiovo mazání a blokování jistě může Brusel, migranti, Kalousek, islám atd.

Věří sám tomu, co hlásá?

Netřeba rozvádět, jak velký bojovník proti islámu Tomio Okamura je. A proto ještě v roce 2013 vyráží se svou přítelkyní do londýnské mešity. Prý to byl fajn zážitek a Monice do hidžábu "velmi ochotně pomáhala přítomná muslimská žena".

Svůj příspěvek doplňuje otázkou: "Máte také podobonou zkušenost a jak se Vám či partnerce/partnerovi líbilo v muslimském oblečení?"

Jistě. Typický příspěvek a otázka pro opravdu přesvědčeného bojovníka proti islámu.

V pořadu Duel na televizi Barrandov ministr Herman na konto Okamury tvrdí: "Když jsem se ho před časem ptal, pane poslanče, snad ani sám nemůžete věřit tomu, co říkáte. Tak on mi řekl, no to víte že ne, já ty lidi musím nejdříve vyděsit, abych je mohl zachraňovat."

Herman dále obviňuje Okamuru z toho, že lže a obelhává národ.

To Okamura odmítá s tím, že se má Herman jít poradit do sudetoněmeckého landsmanšaftu.

Jde tedy o tvrzení proti tvrzení.

A jak je na tom s pravdivostí výroků ministr Herman dle demagog.cz? Nechť si každý udělá obrázek sám.

Motivace

Aneb peníze vždy až na prvním místě. Připomeňme si kauzu zbankrotovaného Úsvitu, kdy právnická osoba Tomio Okamura uzavřel smlouvu týkající se "služeb mediálního poradenství" s Úsvitem přímé demokracie Tomia Okamury a podepisuje tak smlouvu na necelý milion korun měsíčně sám se sebou. Netřeba dodávat, že jde o peníze ze státního rozpočtu. Ty mají podle smlouvy jít do kapsy Tomia Okamury, který je současně předsedou strany získávající státní příspěvek. Nevím, nevím... Ale domnívám se, že v jiných zemích by to asi neprošlo.

Ke smlouvě se v rozhovoru pro seznam.cz Okamura vyjadřuje, že měla sloužit jako podklad k tomu, aby se mu vrátily prostředky vložené do kampaně pro Úsvit.

Jistě! Maskovat to smlouvou o mediálním poradenstvím je "ideální" cestou.

Z jeho vyjádření tak můžeme usuzovat, že plnění bylo realizováno už před uzavřením smlouvy.

Nicméně se objevuje "pracovní výkaz", ve kterém je uváděna činnost nikoli během předvolební kampaně. V reportáži České televize se Okamura dušuje, jak se na onom "mediálním poradenství" usilovně pracovalo na Štědrý den i na Silvestra.

Výkaz je podepsán Tomiem Okamurou.

Nabízí se tak otázka, zda je lež, že se jedná o pouhou "vratku" peněz vložených do předvolební kampaně a na výkazu uvedené plnění je fiktivní. Či je lží, že se nejedná o vratku, ale uvedené plnění bylo skutečně realizováno?

Svými výroky pro seznam.cz a pro Českou televizi si tak Okamura protiřečí.

Na každý pád onen výkaz působí značně pochybně a uvedené činnosti si lze snadno vymyslet. Aneb kdo někdy kontroloval timesheety resp. pracovní výkazy má jasno, že uvedené vypadá dosti vycucaně z prstu. Prý "příprava, sběr a analýza dat z regionů". Co to obnáší? Příprava pro co? Jakých dat? Odkud byl proveden sběr? Jakých regionů se to týkalo? Dále prý "konzultační činnost v oblasti volebního marketingu". Co se přesně konzultovalo? Jaký je z toho výstup? A dalo by se pokračovat. Navíc na Štědrý den se rovněž prý "jednalo s médii". Jistě!

Toť kouzlo poradenských smluv, za kterými se často maskuje vyvádění peněz. Stačí jen vymyslet neurčité fiktivní plnění.

Zde je již samotná faktura na necelý milion korun, kdy Tomio Okamura fakturuje Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury. Jednoduše krása. A stále je mít třeba na paměti, že jde o peníze ze státního rozpočtu. Tedy z kapes nás všech.

Výše zmíněná reportáž opravdu stojí za zhlédnutí. Můžete se v ní podívat na sídlo firmy (vypálená chata, ve které přebývali bezdomovci), která Úsvitu poskytovala PR služby. Skutečně důstojné sídlo pro dodavatele služeb parlamentní politické straně. A jde opravdu o kvalitní PR firmu, která nemá ani vlastní webovou stránku. Ta si jistě ty veřejné peníze zaslouží.

Ve stejném rozhovoru pro seznam.cz byl Okamura redaktorem dotazován, jaké má smluvní vztahy s SPD. Odpověď zněla: "Smlouvu s SPD nemám a nic vám do toho není".

Nicméně Tomiovi jistě nejde o peníze, ale o blaho českého národa. Je nejspíše pro sociální rovnost, když je podle něj komunismus nejdemokratičtější systém, který svět poznal.

A že má to sociální cítění je jistě fakt. Když havaroval ve svém Aston Martinu za 3,6 milionu, obratem si pořídil nový za 4,2 milionu. Nikdo netvrdí, že má Okamura chodit pěšky. Ale co by se stalo, pokud by si koupil např. Octavii za půl milionu a rozdíl dal v rámci sociálního cítění na potřebné občany? Jak se jen z Aston Martinu podívat do očí všem, co na děti sbírají víčka?

Ale jistě. Okamurovi o peníze, drahá auta apod. vůbec nejde. Vyfakturovat milion měsíčně vlastní politické straně je totiž úplně v pořádku a vyloženě to zavání filantropií.

Ostatně je zajímavé, že i na své stránce pravidelně inzeruje svou restauraci a obchod a ve stránkách, které se jeho stránce líbí, nenalezneme všechny možnosti obsazené kandidáty SPD, ale je mezi nimi japa-shop Praha a HIRO Japanese Restaurant. Vskutku vlastenecké a pro lid odevzdané jednání.

Je to asi podobné, jako kdyby na svém Facebooku Andrej Babiš vedle "čau lidi" inzeroval chleba z Penamu a párky z Kostelce.

Bizarní parta

Tomio Okamura je kromě jeho absolutních pravd rovněž opakovatelem tezí kremelské propagandy. Válka na Ukrajině je podle něj občanská, krymské "referendum" bylo v pořádku, je třeba zrušit sankce proti Rusku apod. Pokud se zaměříme na poslance SPD, ti mu zdatně sekundují v upínání se k ruskému dubisku. Poslanec a místopředseda SPD Radim Fiala se vydává do ruského parlamentu a na ruské ministerstvo zahraničí.

Od Fialy se tak dozvíme, že má velké obavy, že nás představitelé EU a USA tlačí do konfliktu s Ruskem za každou cenu.

Co k tomu říká BIS ve své výroční zprávě za rok 2015:

"Cílem ruského informačního působení v českém prostoru v roce 2015 bylo zejména:

  • ...
  • narušování vnitřní soudržnosti a akceschopnosti NATO a EU (pokusy o subverzi česko-polských vztahů, dezinformace a poplašné informace očerňující USA a NATO, dezinformace vytvářející virtuální hrozbu války s Ruskem);
  • ..."

Činí se i poslanec Jaroslav Holík (dříve zastupitel - nestraník za KSČM). Ten míří pro změnu na Krym. A jak je na anektovaném Krymu vše skvělé, poreferoval i na ruském státním Sputniku.

Poslanci SPD rovněž zaštiťují akce prokremelského spolku vedeného bývalou poradkyní Miloše Zemana viz Ruská propaganda proniká do české sněmovny.

Okamurovci v říši dezinformací

Netřeba dalekosáhle představovat proruské weby a "vlastenecké" kampaně na Facebooku řízené např. českým podnikatelem žijícím v Dubaji, ze kterých se našinec dozví, že ho před ilumináty, chemtrails, EU, NATO, migranty, islámem, Kalouskem apod. zachrání jedině Putin a jeho spojenci včetně Okamury.

Zaměřme se např. na web aeronet.cz. Ten kontrarozvědka BIS označuje za "zdroj nebezpečné ruské propagandy".

Aeronet má v oblíbených stránkách na Facebooku kromě Miloše Zemana, tzv. Parlamentních listů a Svobodného vysílače i stránku Tomio Okamura - SPD.

Ve svém článku Aeronet např. píše:

"Pan Okamura má podporu obrovské voličské základny v ČR, ale tuto základnu z velké části pomohly vybudovat česká alternativní média, servery české alternativy, portály jako AE News a rádia jako Svobodné rádio. Do podpory Tomia Okamury vkládáme naděje..."

Dále dodává, že redakce Aeronetu Okamuru podporuje.

Tedy opravdu krásné, když Okamura má podporu i webu, který BIS označuje jako "zdroj nebezpečné ruské propagandy". Kdo z vás to má?

Ale vztah s Aeronetem není pouze jednostranný. Šiřitelem jeho obsahu je např. předseda SPD a jednička kandidátky v Moravskoslezském kraji Lubomír Volný. Ten sebe označuje za fanouška Putina a ruská státní propaganda resp. televize RT je pro něj "nejrychlejší a nejobjektivnější zdroj informací".

U Volného nesmí chybět ani "kamarádství" s Alexandrem Usovským, který platil akce českého zkrachovalého stalinisty viz Z uniklé pošty: Jak si ruská propaganda platila českého zkrachovalce adorujícího Stalina.

Ostatně projev Volného na sociálních sítích je takový... Posuďte sami v článku Fanoušek Putina aneb seznámení s novým zastupitelem Moravskoslezského kraje.

Dalším šiřitelem "pravd" z Aeronetu je jednička kandidátky na Vysočině Radek Koten. Ten přejímá a přiživuje dezinformaci týkající se francouzské jaderné elektrárny. Před poplašnou zprávou varuje SÚJB viz Státní úřad pro jadernou bezpečnost varuje před poplašnou zprávou.

U svého videa tak Koten používá na pozadí záběry koho jiného, než ruské státní propagandy RT.

Aeronetu holduje i místopředseda plzeňské SPD a číslo 3 tamní kandidátky Zdeněk Maštalíř.

Pokračovat bychom mohli i dále... Právě symbióza dezinformační scény a ruské propagandy s SPD Tomia Okamury je velmi významná.

Více příkladů v článku Okamurovci chyceni do dezinformační pasti, ve kterém je např. zmíněno, jak SPD v Karlovarském kraji šíří falešný Sobotkův dopis, se kterým ale premiér nemá nic společného.

Uprchlíci u Rokycan a desetitisíce neregistrovaných muslimů

Když vhodnou dezinformaci nemáš z "alternativních webů", musíš si ji vymyslet. Tak jako jednička plzeňské kandidátky Jana Levová se svou "příhodou" o "rozuteklých uprchlících u Rokycan".

A lidé podle Levové mají onen výmysl sdílet, když "se to občané z tisku nedozví". Blud tak sdílelo přes 5000 lidí.

Pozadu za Levovou nezůstává ani lídr SPD v Libereckém kraji Radovan Vích. Ten v předvolební debatě na České televizi tvrdil: "Na našem území je již dnes hlášeno nebo registrováno třicet tisíc muslimů a další desítky tisíc neregistrovaných."

Na otázku redaktora odkud má Vích tato data, dotyčný odpovídá: "To je všeobecně známé. Pokud je v ČR třicet tisíc registrovaných, další deseti tisíce jsou neregistrovaní, to je logika."

Tedy vskutku zajímavé tvrzení a opravdu logika. Proč podle té logiky jen desetitisíce? Proč ne třeba statisíce? Miliony? Nač se zaobírat statistickými daty? Selský rozum Radovana Vícha je nade všechna sociologická šetření a oficiální databáze.

"Lichvář" a "ministr kultury"

SPD samozřejmě bojuje proti lichvě a exekutorům. A proto si do čela své kandidátky v Pardubickém kraji zvolila Jiřího Kohoutka. Ten podniká v oblasti nebankovních půjček skrze společnost Time Financial CZ s.r.o., které je jednatelem.

Zapomenout nelze ani na dnes již legendárního lídra SPD v Jihočeském kraji a manažera skupiny Argema Miloslava Roznera s jeho neopakovatelným vystoupením v České televizi. To se dá shrnout jako "nic nevím a bez papíru nic neřeknu".

Opravdu takové poslance popř. ministry chcete???

Další kandidáti

Pokud se zaměříme na kandidáty na nižších postech, není problém najít osoby, o kterých lze pochybovat, zda vůbec umí psát na určité reprezentativnější úrovni.

Např. místopředsedkyně SPD v Karlovarském kraji a číslo 10 tamní kandidátky Věra Maříková.

Či se projevují poněkud "svojsky" jako např. číslo 10 v Jihomoravském kraji Andrea Komárková.

A dále...

Dalším zajímavým kandidátem je číslo 28 pražské kandidátky. A tím není nikdo jiný, než spoluautor dnes již nezapomenutelných hitů Evropo dýchej a Já volím SPD. Tedy partner Olivie Žižkové Jan Žižka.

Mohli bychom pokračovat do nekonečna. Pokud jde o hloupost, vulgarity, primitivismus, výhrůžky, pravopisné chyby, jsou členové a podporovatelé SPD nekonečnou studnicí.

Podporovatelé

Podporovatelem není jen v úvodu zmíněný Milan, který Tomia vzývá jako svého vůdce, ale např. i zkrachovalý stalinista Ladislav Kašuka, který je v ČR ochrankou v hypermarketu a v Rusku známý český novinář, jenž byl finančně dotován ruskou propagandou. SPD podporuje i Alojz Polák, který věří na chemtrails a odešel bojovat za tzv. Doněckou lidovou republiku. Podporu má SPD i od Milana Kubince, který africké dítě nazývá "černou opicí" a na základě článku z Aeronetu vyjadřuje odhodlání postřílet české učitele.

Vskutku slušná společnost.

Zajímavý je i Lorenc Drevenka.

Jeho video "SPD jede" je opravdu o mnohém vypovídající.

Zapomenout nelze ani na internetové gardy, které sice nedají bez chyby dohromady smysluplnou větu, ale za to mají jasno, kdo je vlastizrádce, který má být postaven ke zdi, oběšen, či dostat doživotí i s celou rodinou.

O gardách "Tomiových" internetových výhrůžkářů může povídat i poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský.

V řadách podporovatelů SPD tak nalezneme mnoho osob, jejichž "myšlení" se dá přirovnat snad jedině k džihádistům z tzv. Islámského státu. Primitivismus, kolektivní vina, agresivita, nenávist je jejich krédem. Ostatně ještě včera byl členem SPD jedinec stíhaný policií za schvalování útoků 11. září.

Zajímavé je i působení "klikací sekty", která kontroluje online ankety.

Závěrem

Tomio Okamura je unikátní produkt, kterému lze z hlediska marketingu málo co vytknout. Dokázal motivovat řadu osob, aby mu "odšlapali" kampaň viz např. video s Lorencem Drevenkou výše.

Okamura má jasně definovanou cílovou skupinu, kterou oslovuje pro ni akceptovatelnou formou. Využívá zhruba dvaceti klíčových slov, jejichž pravý význam řada jeho podporovatelů ani dostatečně nezná. Nicméně slova jako cenzura, diktát, fašizující apod. vyvolávají požadovanou emotivní reakci a pro relevantní skupinu zní dostatečně zvučně a mobilizačně.

Ve značné míře je Okamurou a členy SPD používáno dezinformací, manipulací a vyvolávání emocí (především strachu a nenávisti), které doprovází různé formy nátlaku.

O tom, jak je lehké manipulovat "stádem" více v článku:

Jak jsem prováděl na okamurovcích a zemanovcích sociální experiment

Okamura oproti předchozímu projektu Úsvit volí do svého okolí značně bizarnější osoby. U nich se dá více předpokládat, že budou "držet ústa a krok", jelikož jsou si vědomí, že bez Okamury jsou nikým.

Vše je kořeněno prosazováním zájmů Kremlu a opakováním tezí ruské propagandy.

A jak fungují šmejdi, kteří prodávají důchodcům hrnce a biolampy?

Vyberou si určitou zranitelnou a lehce manipulovatelnou skupinu. Využívají lží, nátlaku, výhrůžek.

Co je jejich cílem? Jistě že finanční profit.

Co je cílem Tomia Okamury? Pokud někomu nenapoví jeho faktury Úsvitu, tak mu opravdu není pomoci.

A co je mým cílem? Resp. na koho cílí tento článek? Určitě ne na fanatické podporovatele SPD (ti stejně zvládnou maximálně titulek, perex a tlačítko "sdílet"), kteří mají z proruských webů a z Facebooku jasno. Věří, že EU chce zrušit písmeno Ř, že Romové mají zdarma máslo a ztratili již veškerou soudnost. Takové osoby jednají pouze pudově a neřeší, co je pravda a co je lež. Vlastní úsudek odevzdali svému "vůdci", pokud ho vůbec někdy měli. Článek tak jednoduše cílí na osoby, které nechtějí nalítnout hyenám prolhaným šmejdům prodávajícím kastroly a biolampy.

Chápu, že řada lidí je znechucena tradičními stranami. Chápu jejich strach před migrací, islamismem apod. Ale je tenhle spolek fakturanta a konspirátorů opravdu řešením? Toť na zvážení každého.

V galerii je uvedena doprovodná dokumentace, resp. zdroje některých použitých tvrzení dle posloupnosti textu.

Pozn. Tento článek píši již třetí večer, a to ve svém volném časem. Článek nikdo jiný neovlivňuje a ani neplatí a vychází čistě z mé iniciativy stejně jako všechny články na mém blogu. Prolhaní prodejci se svými šmejdy se mi příčí. Proto článek píši.

Ale samozřejmě, že i když vše v článku doplníte zdrojem, uvádíte screenshoty, tak je to jednoznačně vše vylhané a zmanipulované (takové tvrzení pravému "vlastenci" s "Vysokou školou života" stačí). V tomto duchu již Tomio Okamura reagoval na můj otevřený dopis adresovaný jemu. Prý v něm měla prsty ČSSD a ANO, což je jen další z mnoha lží.

Takže nezapomeňte... SPD JEDYNA ŠANSE

Jo a prý bude pod Okamurou pivo osvobozeno od DPH. Tak jestli tohle nezabere k vytouženým smlouvám o "mediálním poradenství" mezi Tomio Okamura a SDP Tomio Okamura, tak už nezabere nic.

A co si o tom myslíte vy? Napište mi do komentářů. A pokud se mnou souhlasíte, sdílejte, ať se tyto necenzurované a nezmanipulované informace dozví co nejvíce lidí.

Autor: Roman Máca | středa 18.10.2017 9:31 | karma článku: 44.58 | přečteno: 22340x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.33 | Přečteno: 307 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.52 | Přečteno: 453 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 605 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2794 | Diskuse
VIP
Počet článků 91 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 10872

Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...