Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Fanoušek Putina aneb seznámení s novým zastupitelem Moravskoslezského kraje

Není tajemstvím, že mezi českými politiky se najde řada obdivovatelů ruského prezidenta a obecně tamního režimu. Tyto jedince nalezneme především v KSČM, SPD, v části ČSSD a v řadě dalších marginálních často extremistických stran.

Zapomenout nelze samozřejmě ani na pana prezidenta s jeho politikou "na všechny strany". Podívejme se ale na nedávno proběhlé volby do zastupitelstev krajů a konkrétně na Moravskoslezský kraj. V něm se na prvním místě společné kandidátky SPD a SPO umístil za SPD Lubomír Volný (zdroj) a byl zvolen do zastupitelstva kraje.

Jelikož Lubomíra znám osobně a setkal jsem se s ním zhruba před deseti lety ve stejném basketbalovém kolektivu, sleduji i jeho politickou kariéru. V článku tak nahlédneme, jak se prezentuje na sociální síti a na základě těchto informací budeme polemizovat, jaké informační zdroje preferuje. Ty následně mohou ovlivňovat jeho práci v rámci hlasování zastupitelstva apod.

Podotýkám, že s dotyčným nemám žádný osobní problém a nikdy jsme neměli žádný konflikt. Článek tak není psán v osobní rovině, ale na dotyčného se zaměřuje čistě z pozice, že se jedná o prezentaci veřejně činné osoby, politika.

Samotné členství a kandidatura za SPD mnohé napoví. Celková rétorika strany je proti EU, ilegální imigraci, islámu. Naopak je podporován prezident Zeman, Marine Le Pen, Viktor Orbán, Vladimir Putin a k nim relevantní proudy. Lubomír Volný se ve svém příspěvku označuje za fanouška Putina.

Fanoušek

Pro SPD je obecně typická jakási "lidovost". V popisku tak nechybí zesměšňování politických oponentů. Píše o zrádcích a o "psychopatoidních vítačích", což jsou zřejmě osoby s jiným názorem. Následují další "lidové" termíny a přejímání narativu ruské a proruské propagandy o válce s Ruskem. V příspěvku rovněž nechybí překlepy, ale nutno podotknout, že počet chyb je oproti běžnému standardu podporovatelů SPD nižší. V závěru se dočteme provolání o vzpamatování se, protože kdo má jiný názor, než je názor SPD, tak by se měl samozřejmě vzpamatovat.

Ale tímto Lubomírova putinovská odysea nekončí. Na jeho stránce nalezneme řadu příspěvků, ve kterých to Putin jednoduše všem natře. A nejvíce té proradné Merkelové. Publikované obrázky tak dosahují standardu SPD. Jsou lidové s projevy siláctví, výsměchu.

Přehlídka
Nemachruj

V kraji se tak mohou občané "těšit", že zastupitelem bude osoba očividně vyznávající principy současného režimu Kremlu, který je jistě tou správnou "svobodou a přímou demokracií", nemluvě o úrovni mezd, důchodů a kvalitě života, která v Rusku jakožto v nejbohatší zemi na světě vzhledem k přírodnímu bohatství je.

Správný fanoušek Vladimira Putina rovněž obdivuje prezidenta Zemana. Lubomír Volný tak ve vší vážnosti sdílí prezidentův obrázek, který se původně objevil na satirickém profilu Jiřího Ovčáčka.

Zeman

Správný podporovatel Putina i Zemana rovněž bojuje proti "vlastizrádné a lživé" České televizi, kterou Volný označuje za "politickou mafií ovládanou".

ČT

V příspěvku tak zmiňuje průzkum SANEPu, ve kterém koalice SPD a SPO získává volební potenciál 9,8 %. Nutno podotknout, že tento průzkum byl k této koalici odpovídající, jelikož ve volbách získala 7,02 %. Ale proč si do ČT nekopnout. Je to mezi "vlastenci" v módě.

Podívejme se tedy, jaké informační zdroje shledává Volný za kvalitní a objektivní. U Putinova fanouška tak není žádným překvapením, že jedním z nich bude ruská státní televize RT (dříve Russia Today), která je hlasem Kremlu do zahraničí. Volný RT označuje jako nejrychlejší, nejobjektivnější zdroj informací. ČT, "Babišoviny a Bakaloviny" pouze "spinují" a jsou to "presstituti".

RT

Ohledně RT tak můžeme vzpomenout vystoupení moderátorky Liz Wahlové, která rezignovala v přímém přenosu se slovy, že v RT čelila mnoha etickým a morálním výzvám a dále nemůže být částí televize financované ruskou vládou, která ospravedlňuje akce Putina. Dále uvádí, že věří v pravdu, a proto nemůže dále pokračovat v RT.

Ale RT je samozřejmě nejobjektivnější. Pro fanouška Putina je to bezesporu. Otázkou je, jaká je realita.

Správný český proruský politik se rovněž neobejde bez šíření proruské propagandy, resp. bez sdílení proruských dezinformačních webů. Jedním z nich je např. Aeronet.cz.

Aeronet

Článek z Aeronetu tak slouží jako podklad k příspěvku věnovanému krajským volbám. S Aeronetem jistě té pravé svobody a demokracie dosáhneme. O tomto webu více v článku Jak "informují" tzv. proruské weby.

Chybět nemůže ani proruský dezinformační web ac24.cz Ondřeje Geršla.

ac24.cz

A také nesmí chybět kampaň We Are Here At Home .com, která je jedním z největších tvůrců hoaxů v ČR. Mezi ně je zamíchána proruská propaganda. Ironií osudu je, že za touto "vlasteneckou" a protimigrační a protislámskou kampaní stojí Čech, který je migrantem žijícím mezi muslimy ve Spojených arabských emirátech a který je "čirou náhodou" podnikatelem v oblasti internetového marketingu a PR. Více v článku Kampaň proti islámu a migraci vedená migrantem žijícím mezi muslimy.

WAHAH

Stejně jako u paní poslankyně Nytrové, pro kterou jsou odborným poradním orgánem pro práci ve Sněmovně proruské weby, newsletter od ruských "naštvaných matek" a diskutéři z novinky.cz, i zde můžeme očekávat, že "informace" z podobných zdrojů budou využity pro práci v rámci moravskoslezského zastupitelstva.

Pokud se zaměříme na další zdroje, které Lubomír Volný využívá, resp. "lajkuje", jedná se o směs proruských konspiračních webů, nechybí ani "Ilumináti", samozřejmostí jsou různé proruské, protimigrační, protiislámské a "protizápadní" iniciativy a jak již u podobných osob bývá pravidlem, nechybí ani stránky na podporu prezidenta Zemana a stránky různých "domobran".

To se mi líbí - náhled

Pokud se podíváme na konkrétní skupiny, jedná se o podobný výčet. Přátelé Ruska, Češi a Slováci pro vstup do Euroasijské ekonomické unie, českoslovenští vojáci v záloze..., souhlasím s výroky Miloše Zemana apod.

Skupiny - náhled

Nechybí ani odpůrci Sobotky, pryč z NATO s tím, že Rusko je náš opravdový přítel a odpor proti ČT.

Skupiny - náhled

Jednání zastupitelstva kraje budou tedy s Lubomírem Volným opravdu zajímavá.

Nicméně při pohledu na kandidátku SPD a SPO mě zaujala ještě osoba Jiřího Čejky, který rovněž získal mandát. Ten na kandidátce uvádí, že pracuje jako "obsluha prodejních automatů" (zdroj). Na jeho profilu na Facebooku nalezneme, že pracuje u DPO. Tedy Dopravní podnik Ostrava. Z toho pro mě vyplývá, že obsluhuje automaty na prodej jízdenek, což je jistě odpovídající kvalifikace nejen pro zastavení imigrace a "diktátu EU", ale také kvalitní kvalifikace pro rozhodování na úrovni kraje. Ale lid to tak chtěl, má to mít.

Perlička na závěr

Pravidelní čtenáři blogu na iDNES.cz si jistě pamatují blogera Lubomíra Boušeho. Ten se proslavil zejména svou čtyřdílnou ságou a precizní forenzní analýzou s názvem Největší podvod 20. století: Američané na Měsíci nikdy nebyli. Lubomíra Boušeho jsme tak mohli vidět na kandidátce tzv. Národní demokracie v Jihomoravském kraji, kde dotyčný získal 6 hlasů z celkových 369 obdržených pro tuto "stranu" (zdroj).

Autor: Roman Máca | čtvrtek 13.10.2016 11:13 | karma článku: 35,47 | přečteno: 4631x
  • Další články autora

Roman Máca

Otevřený dopis České televizi

Situace na naší mediální scéně mě nenechává klidným, a proto jsem se rozhodl napsat otevřený dopis České televizi.

4.2.2019 v 12:35 | Karma: 41,57 | Přečteno: 15475x | Diskuse| Média

Roman Máca

Tak trochu jiná reportáž z Prague Pride 2018

V sobotu jsem se zúčastnil Prague Pride, resp. jedné „doprovodné akce“. Tou „doprovodnou akcí“ byla protidemonstrace, kterou svolali neonacisté z tzv. Národní obrody a bylo to vskutku výživné.

13.8.2018 v 10:08 | Karma: 44,85 | Přečteno: 65603x | Diskuse| Společnost

Roman Máca

Ovčáčkův svět: Prokazatelné ruské lži o Zemanovi nevadí, z ČT a Respektu se může pominout

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček vytáhl do další bitvy s Českou televizí a s týdeníkem Respekt. A ani na mě tentokrát nezapomněl. Prý jsem autorem dezinformace, kterou média nekriticky převzala.

24.5.2018 v 11:07 | Karma: 45,12 | Přečteno: 10871x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Podivuhodné vztahy u sponzorů Miloše Zemana: miliardář a právníci u ruského konzulátu...

Spolek Přátelé Miloše Zemana z velké části financuje (ne)kampaň za zvolení Miloše Zemana. Figurují v něm jména jako Mynář, Nejedlý, Srp, Veleba, Galuška. Parta je to skutečně zajímavá a podivuhodní jsou i její sponzoři.

26.1.2018 v 7:42 | Karma: 48,50 | Přečteno: 68942x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Bláznivý předvolební příběh: Zeman je hrdina Churchill, Drahoš zrádce Chamberlain

Po prvním kole prezidentských voleb se již naplno rozbíhá dezinformační kampaň proti Jiřímu Drahošovi. Její součástí jsou i skutečně zvláštní přirovnání jednotlivých kandidátů k historickým osobnostem.

17.1.2018 v 14:11 | Karma: 41,39 | Přečteno: 7426x | Diskuse| Politika

Roman Máca

(Ne)kampaň za zvolení Miloše Zemana... Financování, dezinformační mašinerie, ruský vliv

Kdo platí (ne)kampaň za zvolení Miloše Zemana? Jak vypadá jeho (dez)informační podpora? Jakou roli hrají Rusové? Shrňme si jednotlivé poznatky.

10.1.2018 v 12:08 | Karma: 45,89 | Přečteno: 25878x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Reakce na rozhovory s nominantem do čela bezpečnostního výboru Radkem Kotenem (SPD)

Pan poslanec Radek Koten (SPD) je podle mého názoru vysoce nekompetentní nedůvěryhodná nepravdy hovořící osoba a současně je i bezpečnostním rizikem. V článku předkládám argumenty vedoucí k tomuto závěru.

24.11.2017 v 13:55 | Karma: 38,82 | Přečteno: 6836x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Prokremelský konspirátor v čele bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny?

Konspirační odysea poslance Radka Kotena (SPD) navrhovaného do čela bezpečnostního výboru: Mikrovlnky jsou vraždící stroje, 11. září byl podvod, Policie ČR jako prvek NWO a nakonec budeme hledat spásu v Rusku.

21.11.2017 v 10:07 | Karma: 43,90 | Přečteno: 21353x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Otevřený dopis panu poslanci Miloslavu Roznerovi

Jsem občan s trvalým bydlištěm v Jihočeském kraji. Současné dění mě nenechává chladným, a proto jsem se rozhodl napsat svému poslanci, panu Miloslavovi Roznerovi (SPD).

13.11.2017 v 9:47 | Karma: 48,49 | Přečteno: 77091x | Diskuse| Politika

Roman Máca

České volby v zajetí dezinformací. Nyní je potřeba zamést stopy?

Víkendové sněmovní volby, resp. předvolební kampaň byla doprovázena značnou mírou šířených dezinformací. S jejich pomocí bylo propagováno zejména SPD Tomia Okamury a naopak poškozovány konkurenční subjekty.

23.10.2017 v 12:30 | Karma: 45,04 | Přečteno: 32425x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Fakturant Tomio Okamura a jeho bizarní parta

Lži, dezinformace, manipulace, mazání nepohodlných názorů a blokování jejich pisatelů, boj proti islámu a chození do mešity, ruská propaganda, obklopení se bizarní partou konspirátorů a pak už jen faktury, faktury, faktury...

18.10.2017 v 9:31 | Karma: 44,58 | Přečteno: 22342x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Rusko Vladimira Putina: Impérium levného másla pro všechny

"Mám tě ráda jako máslo," řekla by dnes Maruška svému tatínkovi v pohádce Byl jednou jeden král. A máslo, které je dnes již investiční komoditou, hýbe předvolební diskusí podobně jako před lety zásadní poplatek 30 korun u lékaře.

10.10.2017 v 9:21 | Karma: 42,87 | Přečteno: 10463x | Diskuse| Občanské aktivity

Roman Máca

Na Česko chce poslat ruské tanky, současně od Čechů prosí peníze

Petr Michalů je skutečně zvláštní postavou internetového dění. Před více než rokem odcestoval do Ruska, aby tam požádal o politický azyl. Prý ho z ČR vyhnali. Odtud nazývá Čechy otroky, ale zároveň je prosí o peníze.

18.9.2017 v 14:45 | Karma: 43,70 | Přečteno: 14674x | Diskuse| Občanské aktivity

Roman Máca

Volby jsou na nic, chce to násilný převrat, volají proruští "domobranci"

Není tajemstvím, že se v České republice vyskytují ozbrojená polovojenská uskupení, jejichž vášně umocňuje ruská a proruská propaganda. Věří na chemtrails, že EU chce zrušit písmeno Ř a současně řinčí zbraněmi.

29.8.2017 v 14:36 | Karma: 38,76 | Přečteno: 6888x | Diskuse| Společnost

Roman Máca

Myslitelé z diskusí na novinky.cz obhajující okupaci vlastní země

Diskuse na webu novinky.cz jsou místem známým vysokou mírou výskytu rudohnědé demence a primitivismu. Nabízí se tak pohled, co "novinkáři" vyplodili pod článkem věnovaným výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa.

22.8.2017 v 9:25 | Karma: 43,56 | Přečteno: 9572x | Diskuse| Společnost

Roman Máca

Liglass Trading jako bílý kůň pro rusko-hradní "kšeftíky" v Kyrgyzstánu?

"Zeman má kolem sebe *****, Nejedlého a Mynáře, kteří dělají byznys na jeho hlavu, Kellner, Čína a tohle," prozradil podle hlidacipes.org Andrej Babiš na setkání se studenty v Olomouci na jaře 2017.

18.7.2017 v 9:19 | Karma: 46,51 | Přečteno: 19029x | Diskuse| Politika

Roman Máca

"Máca proč držíš v rukou tu černou opici?" Ptá se mě český "vlastenec"

Milan Kubinec z Prahy je jen dalším z řady "vlastenecky" smýšlejících obyčejných slušných českých lidí se selským rozumem. Jen je trochu víc primitivní rasista vyjadřující odhodlání zabíjet české učitele.

8.6.2017 v 11:33 | Karma: 47,42 | Přečteno: 35108x | Diskuse| Občanské aktivity

Roman Máca

Ruská pátá kolona v pořadu Máte slovo

Neodolal jsem a po dlouhé době jsem se podíval na tuto unikátní show, resp. na Máte slovo s Michaelou Jílkovou. Nezklamalo!

2.6.2017 v 7:42 | Karma: 44,36 | Přečteno: 15354x | Diskuse| Média

Roman Máca

Pohled do statistiky: O kolik let každému z nás komunisté zkrátili život

Komunismus není pouze o prvomájových průvodech, údernících, budování světlých zítřků a o líbajících se soudruzích. Jeho dopady jsou i lágry, politické procesy, "znárodňování" atd. Je ostudou, že komunisté sedí v českém parlamentu.

31.5.2017 v 8:10 | Karma: 40,62 | Přečteno: 6082x | Diskuse| Politika

Roman Máca

V Rusku vyslyšeli volání Miloše Zemana. Novinář byl pěti střelami úspěšně zlikvidován

Zlí jazykové tvrdí, že Miloš Zeman je ruskou loutkou. Ve skutečnosti tomu tak není a jde o rovnocenný vztah. Podívejme se, jak i v největší zemi světa berou Zemanova doporučení vážně a uvádějí je do praxe.

26.5.2017 v 8:18 | Karma: 41,21 | Přečteno: 6975x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik