Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A teď pane Máca článek o tom, jak o hodně větší skupina "od vás" pojmenovává prezidenta, jeho voliče, Rusy, odpůrce multikulturalizmu, a mnoho dalších jí nepřátelských skupin. Jak se vyjádřují "vaše" tzv. osobnosti, umělci, novináři, politici... Že takový článek nebude? Stačí pouhá jediná diskuse na iDnes a váš článek s ojedinělým výstřelkem "xenofoba" zanikne v tom mumraji. :-P

1 0
možnosti

P.S. Jsem samozrejme proti rasizmu... podobne nazory "o opicich" moc neprospivaji skutecnym vlastencum, nacionalistum, kteri se snazi hajit zajmy vlastni zeme, naroda zaroven za respektu k druhym, cili k jejich neponizovani.

0 0
možnosti

Podle Gaussovy křivky má každý národ na Zemi zhruba 80% mentálně slabších jedinců. To je fakt.

1 1
možnosti
Foto

Ale jaký test vyloučí ty, co mezi ty mentálně slabší jedince nepatří? Dovoluji si poznamenat, že snad každý se jednou v životě cítil jako mentálně slabší jedinec.

0 0
možnosti
Foto

Nj ted to vidím - ta ,,opice" je bílá.

1 0
možnosti

I12v87o 31B29o61u24š88e

13. 6. 2017 15:23

Mam dojem, ze vetsina prispevatelu na idnesu pouziva toto:

https://jiri-kremser.github.io/nahodny-slusny-cech/

0 0
možnosti

Škoda, že internet neexistoval už v roce 1938. To by se teprve vyrojilo žertovných aplikací, které by zesměšňovaly každého, kdo by se obával války...

5 1
možnosti

Jeden aktivista si vybere na netu největšího vypatlance a rozebírá ho. Jako polechtání ega pisatele fajn, ale pro třetí stranu je to ztráta času číst. Možná se v tom "hejtu" schovávají zajímavé informace, které by běžného "vlastence" přiměly ke změně názoru, ale fiktivní diskuze s internetovou spodinou mě fakt nebere.

8 0
možnosti

I78v86o 72B52o80u41š44e

13. 6. 2017 15:29

Jste si jista, ze jste treti strana?;-D

2 0
možnosti

dialog nacka s dobrotrusem, ještě ze mame moznost nesouhlasit ani s jednim.

13 2
možnosti

J28a28n 63J88e37n92i61c

13. 6. 2017 9:43

Pro Mácu a Klazara:

Použiju překlad jednoho transparentu staré ženy při demonstraci žen v Kolíně nad Rýnem v lednu 2016 (po silvestrovké noci, kdy mladí "inženýři" a "doktoři" z Afriky se snažili obohatit místní ženy bezplatnou "gynekologickou prohlídkou"):

"Je mi líto, že mám stejný názor jako náckové".

To mluví za všechno. Zcela zásadně mi vadí Zeman, ale mám spoustu názorů podobných a v některých s ním souhlasím. Nemohu Rusáky a o trochu méně USA za to co dělali nebo dělají ve světě. Přesto v mnoha věcech souhlasím s Trumpem. A protože se trvale mění definice slov, tak dle definice současných levicových elit EU a jejich přitrubovačů, jsem hrdým islamofóbem, rasistou, xenofóbem a možná i fašistou a náckem. A to jen proto, že můj názor je:

Pomoc není nároková věc. A pokud jde někomu o holý život, tak tam kde najde pomoc a bezpečí, tak by se měl přizpůsobit. Stejně tak to dělali naši předkové, když někam utíkali. Museli si nejen vydělat na živobytí, museli se přizpůsobit a zasloužit si svoje postavení v dané společnosti a chovat se 2x lépe než místní,aby je po desetiletích mohli místní obyvatelé nazývat sousedy. Neznám nějaká česká gheta nebo no go zóny v zahraničí...

Co z toho platí o nepřizpusobivých muslimech? Proč jsou v Německu zděšení, že 60-70% Turků se nikdy nepřizpůsobilo? A ve Francii a Belgii je to ještě horší!

A současní aktivisté, sluničkáři a vítači? Vzhledem k politice a násilné islamizaci EU si zvolili dobrovolně způsob své obživy. Někteří naivně, někteří vědomě škodí budoucím generacím, ale je to způsob obživy. A protože je dnes módní, že tito lidé mají vždy pravdu, tak jejich kritici mají smůlu a v lepším případě jsou jejich názory označovány jako společensky nepřijatelné... Ale to je na delší vyprávění a na to jeden příspěvek nestačí...

Tož tak...

12 2
možnosti

Přesně tak. Pan Máca o kus níž odpovídá paní Holotové:

"A víte, Jiřino, proč si vybírám do článků jen podobné fanatiky? Protože proti lidem, kteří se bojí, ale vzniklou situaci v Evropě nechtějí řešit vystřílením "černých opic" a učitelů, jak píše Kubinec, proti takovým lidem absolutně nic nemám, dokážu je pochopit a bavit se s nimi."

To je od něj hezké. Jenže zatímco on nás chápe a baví se s námi, tak každým dnem neustále připlouvají lodě napěchované lidmi, o kterých vůbec nic nevíme a které už odsud nikdy nedostaneme. Nevím, kdo přišel na to, že právě my a právě teď dokážeme to, co nikdo nikde po staletí nedokázal - zajistit pokojné soužití tmářských muslimů s křesťany a ateisty. Vždy to skončilo fiaskem, na které doplatilo civilní obyvatelstvo.

9 0
možnosti

a proč teda drží autor tu černou holčičku ? má to mít ten samý efekt jako ty děti v reklamách na dárcovské SMS pro hladovějící Afriku ???

5 2
možnosti

I48v34o 43B97o23u64š60e

12. 6. 2017 18:49

Treba to zadny efekt mit nema, to vas nenapadlo? Proste jen drzi holcicku.

7 1
možnosti

J25a97n 45R59i29c26h47t42e23r

12. 6. 2017 12:54

Pane Máco, já fakt nechci prudit, ale tak mě napadlo... kolik z oněch mladých subsaharských Afričanů skutečně vystudovalo, resp. připravilo se na budoucí povolání a uplatnilo se doma, ve své vlasti? Existuje v tomto ohledu nějaká zpětná vazba, něco jako koeficient úspěšnosti?

Ptám se, protože to zkrátka nevím a nedaří se mi to zjistit.

Děkuji za (doufám, že slušnou) odpověď.

BTW - ptám se, protože znám dva lidi, kteří byli v Africe rovněž s jednou neziskovou organizací pomáhat (hloubili studny a učili místní obdělávat půdu, neboli "učili je lovit ryby":-)) a po třech letech toho nechali, znechucení a, jak sami říkali, "vyléčení z ideálů".:-/

27 2
možnosti

Dobry den,

diky za normalni racionalni prispevek k veci. Je jich tu jako safranu.

Problem je obecne v tom, ze populacni prirustek je vyssi nez tempo, kterym vznikaji nova pracovni mista. Ten prirustek je asi nejvetsi bolava pata, kdy veskery rust HDP se rozmelni mezi ten prirustek.

Se vzdelanim zase takovy problem neni. Uroven strednich skol napr. v Nigerii je na zhruba stejne urovni jako u nas.

Nejaky koeficient uspesnosti. Taky by me zajimal. Ale zpravidla byvaji uspesne projekty, ktere vznikaji zdola. Resp. je nejaka treba skupina zenskych, ty chteji delat svadleny a je po nich poptavka. Nemaji prachy na sici stroj. Tak jim ho zajistis a ony pak siji.

A pak jsou treba projekty, kdy se proste neco nekam placne a efekt je sporadicky. Vim, ze treba Cinani to tak casto delaji. Ze je moc nezajima vysledny dopad, ale je to jen nejaka reciprocita za to, ze tim ziskaji nejakou statni zakazku nebo pristup k prirodnimu bohatstvi apod. Tak ta poskytnuta pomoc neni motivovana tim, ze chteji opravdu pomoci, ale jako nejaka protihodnota, aby nasledne neco z toho meli, i kdyz by se to dalo udelat lepe.

Ja tam studny nehloubil. Kdyz si neumi nebo nejsou schopni vyhloubit studnu sami, na coz neni potreba nejakych specialnich znalosti, tak ji asi az tolik nepotrebuji.

Potreba je rozvijet takove veci, po kterych volaji zdola a ktere si opravdu nemohou zajistit, kdy to budou takove sektory, ktere budou konkurenceschopne. Pak ta uspesnost je vysoka.

A jeste jedna vec. Pisete subsaharskych Africanu. Nejde to generalizovat. Socioekonomicka situace se lisi zeme od zeme a pak taky mesto X venkov.

5 3
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS