Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

V případě toho Ortelu na Řípu jsem si vzpomněl na Cimrmana.

Máca na řípu! Máca na řípu!

2 3
možnosti
MK

Mistr Kubinec již volání vyslyšel ;-D

0 1
možnosti
Foto

Nelze sice z technických důvodů odpolemizovat vše, to bych se upsal, ale platí, že proti gustu žádný dišputát. Jenom technická poznámka. Je toliko silným zjednodušením tvrdit, že Masaryk střílel do lidí, ale není už silným zjednodušením tvrdit, že nechal střílet do lidí, za které jako president nese přinejmenším morálně politickou odpovědnost. A bylo toho požehnaně.

4 10
možnosti
HZ

Ani tenkrát nebylo v pravomoci prezidenta dělat taková rozhodnutí. Takže prosím - Černý (tehdejší ministerský předseda) dal střílet do lidí.

5 0
možnosti
JR

Tož já nevím, ale faktem je, že při Duchcovské stávce četníci skutečně stříleli do dělníků a padli čtyři mrtví. A heslo „Masaryk nechal střílet do dělníků“ není pozdějším výmyslem komunistů, objevilo se už tehdy, dělníků se zastávali např. Ivan Olbracht, V. Nezval nebo F. X. Šalda.

Masaryk samozřejmě neseděl v Duchcově v kanceláři a nevydával přímé rozkazy, nicméně jako vrchní velitel ozbrojených sil přirozeně jistou odpovědnost, tedy politickou, nesl.

Ovšem vzhledem k tomu, že mu v té době bylo už jednaosmdesát a choval se v některých věcech podobně jako Zeman (tedy "rozděl a panuj", jeho stranickost a naopak snaha tříštit politickou scénu už dnes není tajemstvím, byť se o nich nedozvíte dřív než na vysoké škole, protože se to nehodí do obrazu ideálního "tatíčka Masaryka"), samozřejmě nic takového nepřiznal.

Ostatně pokud vím (ale pokud má někdo jinou informaci, rád se nechám poučit), ani se k tomuto "incidentu" sám nijak lítostivě nevyjádřil.

6 7
možnosti
Foto

A navíc tady jde o střílení do německých demonstrantů na podporu odtržení Sudet na jaře 1919. A to byl masakr. Od té doby nemohl mít republiku žádný Němec rád.

0 4
možnosti
DB

téměř všechny podobné výpady proti lidskosti vždy vyplývají jen z tupé nevědomosti, nepřítomnosti pozitivních emocí a naprosté zfanatizovanosti nacionalistickým myšlením, tedy já patřím do této skupiny a všichni ostatní jsou špatní

Krom toho je to tak, že tací lidé se vyskytují ve všech ..či v téměř všech státech světa a všech jazykových oblastí ...je to zásada Gaussovy křivky....

Otázkou je jak s takovými lidmi a jejich výlevy správně postupovat...možná je lepší je ignorovat, když nejsou schopni reagovat smysluplně....

2 2
možnosti
KN

Máco, Máco, Tvoje konstruktivní články jsou vykazována činnost EH ?

To si jako každý týden najdeš jednoho magora na facebooku či jinde a splácáš tu svou slátaninu ?

Tak to věřím, že máš matroš na roky dopředu, jen nevím, proč toto má podporovat daňový poplatník.

33 10
možnosti
Foto

Hezky clanek.

R^

Podobne zkusenosti jako vy jsem udelal tento rok v Etiopii.

7 9
možnosti
RH

R61a35d61e54k 29H61o24r15á76k

12. 6. 2017 12:54

A taky za týden?

1 0
možnosti
VS

Tak sem si rikal, koho bych si pral za souseda? Zda magora, co sedi cely den u compa a sleduje Aeronet, odpoledne si zanotuje castusku no a na noc se zabali do ruske vlajky, a nebo souseda co cely den smiruje, patra kdo co kdy kde rekl, sepisuje podrobne svodky a obcas udava diskutery? Ja se priznam, radsi toho magora.

31 13
možnosti
JN

Ale to máte jedno. Magor jako magor. Záleží snad na tom, jestli někdo sleduje Aeronet, protože si myslí, že se tam dočte něco zajímavého nebo pan Máca sleduje Aeronet, protože je za to placený?

4 3
možnosti
PS

P72e43t30r 44S76o66k16o63l

8. 6. 2017 23:20

Já tedy žádného vlastence nevidím, vidím rudého poskoka, nebál bych se dnes říci přímo vlastizrádce. Je lhostejno, na co a koho, se ptá takové individuum. Ovšem vycucat si článek na téma konfrontace 'gumídka' pomocí sociálních sítí chce také velkou dávku lidové tvořivosti. Oběma aktérům této žabomyší války gratuluji k diplomu za největší pánské přirození v sále. Hajime. :-P

12 3
možnosti
VK

Kterým oběma? Kašukovi s Okamurou?

6 8
možnosti
MK

RvRvRv Jako vždy: trapný. Vybrat si pár hlupáků a na nich demonstrovat cokoli je snížení se na jejich úroveň.

25 12
možnosti
VK

Máte pravdu. Na vás prý dojde v dalším díle.

PS: například vy s názory Okamury často souhlasíte. Není něco špatně?

1 14
možnosti
MK

Copak ti dva polodementi. Horší je, že tu kravinu s Werichem jsem slyšel od spousty lidí, které považuju za celkem inteligentní. Přitom přece stačí zapojit asi tak dvě nebo tři mozkové buňky a člověku musí být jasný, že to Werich říct nemohl, protože v roce 1938 si pod mohamedánama člověk ve zdejších končinách představil akorát tak nějakou exotiku...

A teď mi řekněte, čím to do háje je? To lidem fakt stačí, že něco lícuje s jejich světonázorem, a jsou ochotní věřit sebevětší konině??? :-/

14 4
možnosti
Foto

A proč by to Werich nemohl říct nebo někdo parafrázovat?

0 5
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik