Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J37i30r38i 19K77n47o22t40e27k

17. 8. 2018 13:58

I kdyby to byla pravda (což si nejsem rozhodně jist).. ti lidé vyjadřují nějaký názor na Prague Pride. Můžeme s jejich názorem nesouhlasit, polemizovat, ale lustrovat je a hledat špínu na jejich osoby je něco co slušní lidé nedělají, je to prostě faul. Stejně jako zveřejnění fotky nehezky vyhlížejícího "tlusťocha". Opravdu v tom nevidím snahu debatovat o názoru, ale potřebu názorového oponenta onálepkovat a zesměšnit a ještě ke všemu ho prezentovat jako typického příslušníka nějaké skupiny a tedy shazovat nejen jeho osobně, ale celou tu skupinu.

Je to typická snaha o manipulaci, podsunutí pocitu že ti lidé jsou prostě "fuj" a tím je shodit natolik, že se dá vyhnout názorové konfrontaci protože vůbec poslouchat něco co vypusí z úst někdo takový nemá cenu. Pro mě je to "svinstvo" a bolševický styl jednání, nezlobte se na mě.

10 0
možnosti
LB

No nevím jak vy, ale já považuji jedince, kteří jiné lidi posílají do plynu nebo na šibenici za "fuj", řečeno vašim slovníkem.

A na fotkách je zachycená realita, nic víc, nic méně. I vizáž o člověku hodně vypovídá.

1 0
možnosti
JK

On někdo z nich někoho poslal do plynu nebo na šibenici? "Hospodské řeči" (zajisté jste přišla do styku s někým kdo pronesl v nějaké situaci "já bych ho zabil" či podobný výrok) jsou na hony vzdálené realitě a samozřejmě pokud by kdokoli začal kohokoliv jakkoliv fyzicky atakovat, je taky policie aby zasáhla a určitě takové jednání odsoudila. Tady se ale bavíme o názorech, tedy pouhých slovech. A navíc ty zmíněné výroky rozhodně nejsou žádným motem celé skupiny ale úlety jednotlivců.

0 1
možnosti
JK

Jinak ano, fotky jsou (asi, nezkoumal jsem zda někde nepomohl "photoshop") reálné, ale každopádně dobře vybrané, aby budily odpor. Fotky jsou však vedlejší. Zásadní je ten jednistranný komnetář autora blogu ve kterém má naprosto jasno, všechny zařazené ve správných "šuplících" a prezentuje své dojmy jako neoddsikutovatelná fakta.

Víte, práce novínáře je pro mě snaha zprostředkovat informace a fakta z té dané události. A nechat na čtenáři/diváku/posluchači, jak tato fakta vyhodnotí. Bohužel dnes na takového novináře už téměř nenarazíte. Naopak se vyrojilo množstžví "ideologů", kteří vnímají zprávu jako prostředek šíření své "pravdy". Hned od začátku vám definují "dobro" a "zlo" a zbytek článku vysvětlují, jak danou událost máte vnímat. Tomu mnohdy i přizpůsobí fakta - rozumějte vyberou z nich to, co podpoří jejich interpretaci.

Tady se bavíme nad blogem. Ten je ze své podstaty osobní, takže to autorovi nevyčítám, jen s ním prostě nesouhlasím a poukazuji na (pro mě) zjevné fauly. Problém ale je, že takto fungují i profesionální redaktoři a reportéři rádoby seriozních medií.

3 0
možnosti
JJ

S tím zadlužením to ostatně není tak jak je napsáno v tom článku.

Cituji:

Žarko (Jovanič) žije životem aktivisty a nenechá si ujít žádnou podobnou „vlasteneckou“ akci. Zdroj svých finančních příjmů tají a jak už to u pravého „vlastence“ a „spasitele národa“ musí být, dluží podle insolvenčního rejstříku více než deset miliónů korun.

Zdroj: https://maca.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=674681

Podíval jsem se do insolvenčního rejstříku:

https://isir.justice.cz/isir/common/index.do

Zadal jsem do vyhledávacího filtru příjmení Jovanič a - nic. Počet nalezených dlužníků: 0.

Kdo tvrdí, že je Žarko Jovanič je v insolvenčním rejstříku jako insolvenční dlužník, ať napíše spisovou značku insolvenčního řízení!

Autore! To je faktická nepravda, kterou lze snadno ověřit! Čili pomluva! Mohl by vás žalovat!

0 0
možnosti
JJ

Takže oprava: Spisová značka MSPH 78 INS 7618 / 2009 Vedená u Městského soudu v Praze.

Zajímavé, že vyhledávání v isir podle příjmení nefunguje.

Omluva autorovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik