Bláznivý předvolební příběh: Zeman je hrdina Churchill, Drahoš zrádce Chamberlain

17. 01. 2018 14:11:01
Po prvním kole prezidentských voleb se již naplno rozbíhá dezinformační kampaň proti Jiřímu Drahošovi. Její součástí jsou i skutečně zvláštní přirovnání jednotlivých kandidátů k historickým osobnostem.

V posledních dnech se ve veřejné diskusi zejména na sociálních sítích a v diskusích pod články etabluje spojení: Miloš Zeman je náš český Winston Churchill, zatímco Jiří Drahoš je jako Neville Chamberlain.

Jediným argumentem pro takové přirovnání je, že Zeman má rovněž jako Churchill zálibu v alkoholu a tabáku a pro ostré slovo nejde daleko. Drahoš prý působí nevýrazným a uhlazeným dojmem jako Chamberlain.

Přirovnávat Zemana k Churchillovi na základě alkoholu, tabáku a ostrých výrazů, to chce skutečně velkou dávku fantazie. Zatímco britský premiér byl jedním z hlavních strůjců vítězství ve druhé světové válce a nevzdal se, ani když jeho vlast byla osamocena, šokovaného Miloše Zemana při povyku polonahé ukrajinky "vynášela" ochranka.

Bizarnost tohoto přirovnání komentuje i novinář, cestovatel a milovník trabantů Dan Přibáň.

Přibáň odkazuje na konkrétní fotografii. Jeden z takových obrázků pochází z dílny iniciativy Islám v ČR nechceme. Té kdysi velel dnes již legendární Martin Konvička. Na obrázku je uvedeno, že kultivovaný Chamberlain vedl politiku ústupků vůči Hitlerovi a podepsal Mnichovskou dohodu. Zatímco "ožralý a nikotinem páchnoucí hulvát" Churchill byl vyznamenaný hrdina.

Myšlenka je následně šířena v prostředí sociálních sítí...

... a také v diskusích pod články.

Stranou nezůstávají ani proruští aktivisté. Např. "agent Kremlu" Žarko Jovanovič, který své názory mění v souladu s Moskvou, pořádá a objiždí různé demonstrace, cestuje do Moskvy a za Miloše Zemana chodí pravidelně orodovat na TV Barrandov.

Za své věrné služby si Jovanovič spolu s dalšími známými představiteli proruské a extremistické scény vysloužil od Zemana pozvání na Pražský hrad. Konkrétně na oslavy stoletého výročí vzniku Československa. Událost se konala těsně před prvním kolem voleb.

Nejedná se o první případ, kdy si stávající prezident z oficiální státní akce dělá setkání pro své vyvolené. Pozváním představitelů proruské a extremistické scény šlo zřejmě o signál pro zvýšení jejich motivace pro předvolební agitaci.

Pro proruské aktivisty je tedy Miloš Zeman český Churchill. Nicméně kdyby tak tito jedinci věděli, že Churchill Rusy nijak zvlášť v lásce neměl a již na rok 1945 plánoval válku proti jejich matičce Rusi. Více v článku.

Na každý pád hledat u proruských aktivistů znalost širších historických souvislostí netřeba. Platí jednoduše to, co se Kremlu líbí, to podporují včetně Miloše Zemana. A když se pohled Kremlu otočí, své preference přehodnotí i tito aktivisté. Jde o jednoduchý svět.

Připomeňme si, že britský premiér Neville Chamberlain je vnímán jako zrádce Československa, jelikož podepsal Mnichovskou dohodu. Ta hitlerovskému Německu umožňovala vojenskou anexi našeho pohraničí.

A co řekl Miloš Zeman, když konkrétní stát vojensky anektoval část území cizího státu?

"Anexe Krymu je hotová věc."

Ač s podobnými protesty jako akce polonahé ukrajinky nesouhlasím, lze se ukrajincům divit, když je jejich země napadena a český prezident této agresi svými projevy pomáhá?

Zeman bere vojenskou anexi cizího území za hotovou věc a kdo ví, jak by postupoval, pokud by byl britským premiérem v období před druhou světovou válkou. Anexe Sudet by pro něj možná byla také hotová věc.

Toť ten náš český Churchill Miloš Zeman.

Závěrem

Na každý pád je zajímavé sledovat dezinformační kampaň proti Jiřímu Drahošovi. Ze "zaručeně pravdivých" zdrojů na proruských webech a z dezinformačních kampaní na sociálních sítích se dozvíme, že Drahoš je zednář, iluminát placený Sorosem, agent StB, pedofil, druhý Heydrich, Husák, Hitler, Hácha, Merkelová. Dále je nazýván protektorem. ČR bude prý islamizovat a rovněž i germanizovat, přiveze teroristy a nechá vyhladit český národ. Má být nástrojem "nového světového řádu" (NWO), čipovat lidi, má krást rodičům děti, nechat snížit populaci na jednu miliardu (prý podle plánu NWO) atd.

Níže náhled rozhovoru s bývalým členem KSČ (později KSČM) a Lidových milic Radimem Valenčíkem.

Neuvěřitelné, kým vším Drahoš stihne být. Nicméně internetoví "vlastenci" s "vysokou školou života" mají jasno: "Všechno je to pravda! Sdílej!"

Mezi dalšími zaručenými "pravdami" z proruských webů a ze sociálních sítí jsou Drahošovy smyšlené citace, na twitteru se objevuje jeho falešný účet. Z něj jsou statusy kopírovány na facebook s tím, že jde o autentický projev Drahoše a mnoho dalšího.

Jako reakce na tato "skandální odhalení" z internetu vzniká web popravde.cz, který si klade za cíl zveřejňovat pravdu o Jiřím Drahošovi a vyvracet hlouposti o iluminátech, zednářích apod., které konspirátoři vytváří a šíří ve prospěch Miloše Zemana.

Autor: Roman Máca | středa 17.1.2018 14:11 | karma článku: 41.39 | přečteno: 7423x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 13.68 | Přečteno: 193 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 11.78 | Přečteno: 159 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 18.65 | Přečteno: 271 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.54 | Přečteno: 340 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 467 | Diskuse
VIP
Počet článků 91 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 10872

Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...