Reakce na rozhovory s nominantem do čela bezpečnostního výboru Radkem Kotenem (SPD)

24. 11. 2017 13:55:51
Pan poslanec Radek Koten (SPD) je podle mého názoru vysoce nekompetentní nedůvěryhodná nepravdy hovořící osoba a současně je i bezpečnostním rizikem. V článku předkládám argumenty vedoucí k tomuto závěru.

Ve svém předchozím textu Prokremelský konspirátor v čele bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny? jsem rozebíral online chování poslance Kotena.

Chování spočívá, stručně vyjádřeno, v šíření konspiračních teorií, poplašných zpráv, ruské propagandy a v aktivní účasti v extremistických skupinách.

V tomto článku komentuji konkrétní pasáže z rozhovorů s poslancem Kotenem.

První rozhovor vychází na portálu aktualne.cz pod názvem Dezinformace mi dal na Facebook někdo jiný, nejsem ruský agent, říká možný šéf bezpečnostního výboru.

Aktuálně: Ale vaše proruské postoje na Facebooku o tom nesvědčí.

Koten: Můj facebookový profil spravuje několik lidí.

Aktuálně: Takže to tam za vás dává někdo jiný?

Koten: Zrovna tak jako přidávání do skupin. Do skupin vás může přidat někdo úplně jiný, třeba z té skupiny.

Aktuálně: Do skupin, o kterých hovoříme, vás přidal někdo jiný?

Koten: Je to vysoce pravděpodobné. Já to nekontroluji.

Radek Koten má na Facebooku fanouškovskou stránku a také osobní profil. Z bezpečnostního hlediska rizikový obsah nalezneme na obou místech. V rozhovoru později Koten uvádí, že jeho osobní profil spravuje on sám. A právě problematické skupiny spadají k jeho osobnímu jím spravovanému profilu.

Dále argumentuje, že ho do skupin prý pravděpodobně přidal někdo jiný. Dalo by se tak usuzovat, že v podstatě ani neví, že v takových skupinách je. Je tedy podivuhodné, že jeho osobní profil je v oněch skupinách aktivní a např. v extremistické skupině Českoslovenští vojáci v záloze ze svého osobního profilu, který sám spravuje, komunikuje u příspěvku neonacisty Pavla Matějného.

Jak již bylo zmíněno, i na jeho fanouškovské stránce se objevují dezinformace a poplašné zprávy. Koten např. natáčí video, ve kterém přiživuje poplašnou zprávu z webu Aeronet.cz (ten BIS označuje jako "zdroj nebezpečné ruské propagandy"). Před poplašnou zprávou varuje Státní úřad pro jadernou bezpečnost. Zde tak výmluva, že za to může někdo jiný, neobstojí. Jelikož Koten je sám na videu řečníkem.

Na každý pád, pokud online prezentaci politika spravuje konkrétní jím pověřená osoba, zbavuje to politika odpovědnosti za danou prezentaci? Nejspíše ne.

Aktuálně: Kdo s vaším profilem takto nakládá? Tyto věci vás v očích vašich partnerů ze stran jako ODS či ČSSD znevěrohodňují. Poslanci pozici šéfa bezpečnostního výboru vnímají velmi citlivě.

Koten: Nemám žádné spojení na Rusko, nejsem ruský agent. Dokonce nejsem ani dezinformátor nebo ruský špion. Je velice málo pravděpodobné, že bych jako jednatel firmy ze Ždírce nad Doubravou přicházel do styku s ruskými občany, eventuálně s panem Putinem. To byste se měla zeptat našeho pana prezidenta, který odjel do Ruska.

Koten na konkrétní dotaz "kdo s vaším profilem nakládá" neodpovídá. Tvrdí, že není dezinformátor, byť dezinformace prokazatelně šíří. K tomu, aby někdo šířil dezinformace a ruskou propagandu opravdu není potřeba přijít do styku s ruskými občany a s Putinem.

Aktuálně: Vymazal jste některé poplašné dezinformační zprávy. Například tu o úniku radioaktivity z francouzské jaderné elektrárny. Proč jste ji mazal?

Koten: To se mě neptejte. Já jsem nic nemazal.

Video bylo skutečně smazáno a stejně tak i řada dalšího obsahu, který zřejmě neměl být po volbách viděn.

Dokazuje to obsah sociální sítě vk.com, kde jednotliví uživatelé sdíleli Kotenův obsah z Facebooku, který z něj byl odstraněn. Pokud by na Facebooku materiál nikdy neexistoval, síť vk.com by nemohla z prostředí Facebooku získat konkrétní náhled např. videa.

Zde s jistotou nelze určit, kdo konkrétní provedl samotný úkon smazání. Nicméně jde o online prezentaci Kotena, za kterou je zodpovědný.

Aktuálně: Vy se svým Facebookem nijak nepracujete? Do jaké míry svou sociální síť ovládáte vy sám a do jaké míry ji ovládá někdo jiný?

Koten: To nedokážu posoudit. Můžete se podívat na můj soukromý profil, ten ovládám já a tady na to jsem měl pár spolupracovníků, kteří to se mnou vytvářeli.

V této odpovědi Koten potvrzuje, že svůj soukromý profil ovládá sám. U soukromého profilu se objevuje nejen šíření dezinformací, ale rovněž i aktivní činnost v rizikových skupinách, kam ho ale samozřejmě přidal někdo jiný a Koten ani neví, že v nich je, ale přesto do nich píše. Zajímavé.

Zároveň tvrdí, že nedokáže posoudit, do jaké míry síť ovládá sám nebo někdo jiný.

Aktuálně: Prověřil jste si tyto spolupracovníky, abyste nešířil poplašné zprávy, aby ti lidé dělali svou práci zodpovědně? Opět směřuji k bezpečnostnímu výboru, který řeší citlivé věci.

Koten: Já vám můžu jen sdělit, že nejsem cizí agent, že mám rád Českou republiku a budu pracovat pro občany České republiky tak, jak nejlépe budu moci. Aby tu byla zachovaná bezpečnost alespoň ve standardu, který zde máme. To znamená, aby ženy mohly chodit večer po ulicích a nemusely se bát, že je někdo přepadne. To bude má práce v bezpečnostním výboru - aby standard bezpečnosti, který je zde nastaven, přetrval alespoň další čtyři roky.

Poslanec se vyhýbá odpovědi, předvádí argumentační faul nazývaný "úhybný manévr" a pouze opakuje naučené fráze.

Koten u dalšího dotazu na to, co chce v bezpečnostním výboru řešit, odpovídá: "Já bych se i z hlediska své profese velmi rád zaměřil na kybernetickou bezpečnost."

Zde lze mluvit o jmenování kozla zahradníkem. Koten se chce zaměřit na kybernetickou bezpečnost, ale sám ani nedokáže posoudit, jak a kým je spravována jeho online prezentace.

V rozhovoru přichází na řadu téma migrantů.

Aktuálně: Spousta těch lidí může být z Ukrajiny, ze zemí bývalého Sovětského svazu. To přece není příliš velké bezpečnostní riziko, o kterém hovoří SPD.

Koten: To je sice pravda. Ale cizinecká policie má jistě všechno zmonitorováno, kolik kterých bylo. Vy tady hovoříte o tom, že tady žádné bezpečnostní riziko neexistuje. My nevíme, jak jsou na tom ti lidé zdravotně. V Itálii se denně vyloďují imigranti, kteří se sem mohou dostat, to nikdo nepopře.

Vy, když chcete dát dítě do školky, tak musíte mít očkování, jinak vám ho nevezmou. Totéž pokud pojede se školou na nějaký výlet. Pokud jedete do Evropské unie se psem, musí mít očkovací průkaz a další věci. A nám se zde pohybují lidé, kteří mají prokazatelně HIV, otevřenou TBC, pohybují se mezi naší populací a nikdo neví, co to je za lidi.

Aktuálně: Tyto informace máte odkud? Jestli to není zase nějaký dezinformační web.

Koten: Je to z blogu na iDnes. A jsou to ověřené zprávy z italského tisku.

Aktuálně: Takže to je z blogu, a nikoliv ze zpravodajství.

Koten: Je to od italské novinářky, která žije v Itálii, a je to přeložené z italského tisku. Nepředpokládám, že italský tisk vydává dezinformační zprávy.

Aktuálně: A ověřil jste si tu informaci?

Koten: Jako jestli jsem jel do Itálie a ptal se v imigračních táborech? To určitě ne.

Zmíněné informace z blogu iDNES.cz pochází podle všeho od blogerky Moniky Pillony. Češka žijící v Itálii není žádnou novinářkou. Je členkou strany Liga Severu (italská obdoba české SPD). Pilloni je rovněž obdivovatelkou fašistického diktátora Benita Mussoliniho a uvádí o něm: "Mussolini nešel zemi bořit, ale budovat."

Tedy kromě ruské propagandy, nejbrutálnějších konspiračních teorií o vraždících mikrovlnkách apod., vskutku skvělý zdroj informací pro předsedu bezpečnostního výboru.

Následujícím obrázkem tak předejděme možnému Kotenovu tvrzení, že Moniku Pilloni vlastně vůbec nezná. Na snímku můžeme kromě společné fotografie vidět Pilloni i v jeho přátelích. Screenshot pochází z osobního profilu, který spravuje on sám.

Rozhovor končí následovně:

Aktuálně: Ověřit si tu informaci můžete i jinak. Já narážím na to, že jste sdílel tu poplašnou zprávu z dezinformačního webu. Vy chcete vést bezpečnostní výbor, a nemáte pod kontrolou ani svůj vlastní facebookový profil?

Koten: Omlouvám se, musím jít volit.

S Radkem Kotenem se objevuje rozhovor i na portálu Parlamentní listy (PL). Ten nese název Vraždící mikrovlnky? Okamurův muž do čela bezpečnosti, po kterém jdou jak slepice po flusu, nám sdělil, jak to má s Ruskem či 11. zářím.

U první otázky ohledně priorit Kotena jako kandidáta na předsedu výboru poslanec odpovídá: "Vzhledem k tomu, jaký mám obor, mě zajímá také kybernetická bezpečnost..." Tedy opět kybernetická bezpečnost, když nemá pod kontrolou ani svou online prezentaci.

PL: V bezpečnostní strategii státu je i boj proti dezinformacím z Ruska. I tohle jste ochoten akceptovat? Ptám se proto, že o vaší straně i o vás osobně někteří kritici tvrdí, že jste Rusku příliš nakloněni. Jak to tedy s vámi je?

Koten: Nejsme ani proruští, ani proameričtí. Jsme pro zájmy České republiky, která je pro nás nejdůležitější. Jsme vlastenecké hnutí a zdůraznil bych, že nás zajímá český občan. Velice rádi bychom hájili zájmy českých občanů. Nemusíme vyloženě hájit zájmy některé z mocností.

Zde si připomeňme jen pár názvů skupin, ve kterých je Koten aktivní. Např. Záchrana světa před Němci a ilumináty USA či Chceme pryč z NATO a EU - Rusko je náš opravdový přítel !!!

Druhou jmenovanou skupinu řídil Rusy placený stalinista Ladislav Kašuka, který je v ČR ochrankou v hypermarketu a v Rusku je hlavními médii prezentován jako známý český novinář a expert.

U Kotena rovněž můžeme vidět velmi časté šíření ruské propagandy. Opravdu není proruský?

PL: Tajné služby varují před tím, že u nás jsou ruští agenti. Různí lidé, třeba z Evropských hodnot, říkají, že ve chvíli, kdy vy byste byl předseda bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny, tak by se mu tajné služby mohly bát dávat utajené materiály. Co si myslíte o této pochybnosti?

Koten: Tuto otázku velmi vítám, protože jsem se o sobě dočetl na spoustě portálů. Ani jeden z nich se se mnou nebavil. Využili a vydedukovali z různých střípků, co na mě dokázali posbírat. Královsky se tím bavím. Každopádně jsem v Rusku nikdy nebyl, nemám tam žádné vazby. Ani tam neplánuji jet.

Poslanec Koten se tedy "královsky baví". Neměl by spíše kandidát na předsedu bezpečnostního výboru k bezpečnostním otázkám přistupovat ve vší vážnosti namísto "bavení se"?

PL: Takže nejste nějak napojen na Rusko?

Koten: Určitě ne. Ze zemí kolem nás cestuji někdy do Polska, do Rakouska, Německa, jako každý do Chorvatska. Navštěvuji Slovensko, Maďarsko. Nejdál na východ jsem byl na Slovensku. Takže mě poměrně rozesmívají nálepky jako ruský špion či dezinformátor.

Dále Kotena témata týkající se jeho bezpečnostních záruk rozesmívají.

U otázky ohledně Rusko-Ukrajinského konfliktu poslanec odpovídá: "Co se týče Krymu, tak tam bylo naprosto legitimní referendum."

Je tedy zajímavé, že ruský prezident se sám přiznal, jak Rusové vše na Krymu organizovali. Může být z pohledu mezinárodního práva referendum po vojenském obsazení části cizího území legitimní? Nejspíše ne.

Pokud např. poslanci ANO vyjádří Kotenovi důvěru a do čela výboru ho zvolí, lze soudit, že i v otázkách vnitřní a vnější bezpečnosti s Kotenem souzní včetně akceptace legitimity onoho "krymského referenda".

Volba Kotena tak může mít v tomto ohledu značnou dohru z hlediska vztahů České republiky s jejími partnery. Očekávat lze rovněž strhující články v ruských a proruských médiích, že česká sněmovna do čela bezpečnostního výboru zvolila osobu, která považuje "krymské referendum" za legitimní.

Např. Andrej Babiš odsuzuje anexi Krymu.

PL: Rozepsal se o vás Roman Máca, který uvedl, že sdílíte určité konspirační informace ze zdrojů, jako je Aeronet. Třeba o škodlivosti mikrovlnek, že jsou to vraždící stroje. To by mě zajímalo, protože mikrovlnku používám...

Koten: Beru to čistě pragmaticky z technického hlediska. Sdílel jsem to z těch důvodů, že je zapotřebí vyvolat určitou diskuzi lidí, kteří se k tomu mohou vyjádřit. Z technického hlediska čistě jako mechanik-elektronik – je to moje parketa, protože někdy od roku 1979 jsem studoval elektrotechniku – vím, co dokáže mikrovlna s živým organismem. Vím, že jeden technik, když zkoušel mikrovlnku, tak tam nechal několik vteřin ruku a posléze to nebylo úplně ono. Konkrétně u tohoto příspěvku mě však zajímalo, jak lidé budou reagovat.

Koten uvádí, že dezinformace a konspirace sdílel z důvodu potřeby vyvolání diskuse. Zde si odporuje s předchozím rozhovorem, kde to měl zveřejnit ne on sám, ale někdo jiný.

Diskusi tedy vyvolával tak, že oznámil, že 11. září je největší podvod.

Či Němce tituloval jako "chamraď fašistická"

Vskutku zajímavý styl pro vyvolání diskuse. Nehledě na to, jak bude fungovat meziparlamentní spolupráce v otázce bezpečnosti mezi ČR a Německem, pokud předseda českého bezpečnostního výboru Němce tituluje pojmem "chamraď fašistická".

Radostné pro ČR to nejspíše nebude.

PL: Dále prý patříte k těm, kdo zpochybňují 11. září 2001. Myslíte, že to bylo jinak, než se tvrdí?

Koten: Nemám na to žádný specifický názor. Těch konspiračních teorií je několik. Myslím, že i na Discovery či na balíčku HBO běžely tyto pořady. Je to na té úrovni zhruba, co vidíme v běžných sdělovacích prostředcích. Pochybnosti jsou samozřejmě vždycky. Jsou i o vraždě Kennedyho. Nikdy se nedozvíme vlastně pravdu a nikdo neví, jak to bylo.

Koten prý na 11. září nemá specifický názor. Nicméně výše můžeme vidět, že 11. září označil za největší podvod.

Fialova vsuvka

"Pana Kotena jsme vybrali proto, že má výborné komunikační a organizační schopnosti. Je odborníkem na bezpečnostní problematiku, ví dokonce i to, co se na výboru probíralo v uplynulém volebním období," řekl Právu Radim Fiala. Píší novinky.cz.

Fiala tvrdí, že Koten je odborníkem na bezpečnostní problematiku. Nicméně víme, že se pohyboval v oboru elektroniky, provozuje eshop s elektronikou. Ohledně témat věnujících se bezpečnosti lze u Kotena dohledat zejména šíření dezinformací a ruské propagandy. Tedy vskutku odborník na bezpečnost, který svou moudrost čerpá z Aeronetu a od obdivovatelky Mussoliniho. Tato moudra se pak projevují do jeho výstupů.

Novinky.cz ve stejném článku dále píší:

"Vyjádřil podezření, že do proruských skupin na Facebooku někdo členy SPD přidává schválně, aby je diskreditoval. „Připadá mi to jako antikampaň. Sám jsem zjistil, že jsem členem asi deseti skupin, o kterých ani nevím, že existují,“ podotkl Fiala."

Toto je opravdu zajímavé. Někdo tedy přidává členy SPD do proruských skupin, aby je zdiskreditoval. A členové SPD o tom, že v takových skupinách jsou, samozřejmě neví. Když tedy o tom neví, je zajímavé, že jsou ve skupinách aktivní a vkládají tam svoje příspěvky. Náměsíčnost?

Např. poslanec Volný:

Poslanec Španěl:

Podobné chování je i u řady dalších poslanců SPD. Ale podle Fialy je to vše samozřejmě antikampaň, když sami poslanci SPD vypisují do proruských skupin.

Role hnutí ANO

Zásadní pro zvolení Kotena do čela bezpečnostního výboru bude, zda tento poslanec získá podporu hnutí ANO.

Podívejme se tedy do programu ANO. V něm se píše:

"Svoji bezpečnost také budeme hlasitě prosazovat v rámci Evropské unie a NATO."

Budou poslanci ANO bezpečnost ČR v rámci EU a NATO prosazovat volbou prokremelského konspirátora, který "chce pryč z EU a NATO a Rusko je jeho opravdový přítel" a který chce "zachránit svět před Němci a Ilumináty USA", do čela výboru?

"Jednoznačně se budeme orientovat na svobodný a demokratický svět, přičemž podpora ochrany lidských práv zůstane významným pilířem aktivit české diplomacie."

Naplňuje tuto tezi podpora poslance SPD do čela bezpečnostního výboru? Ochrana lidských práv a SPD?

"V bezpečnostní oblasti budeme v rámci EU podporovat účinné legislativní i nelegislativní nástroje pro prevenci a odstranění bezpečnostních hrozeb, na něž státy samostatně nestačí (ochrana vnějších hranic, stabilizace jižního a východního sousedství EU, integrace obranných kapacit jako evropského pilíře NATO)."

Přispěje k tvorbě oněch účinných nástrojů podpora někomu, kdo ujíždí na Aeronetu, pro koho jsou mikrovlnky zabijácké stroje a pro koho je 11. září největší podvod?

"Vztahy s našimi sousedy vnímáme jako příležitost podporovat sounáležitost středoevropského prostoru a získávat spojence pro prosazování vnitro i zahraničněpolitických priorit ČR v rámci EU a NATO. Jde o další pilíř naší zahraniční politiky.

V rámci EU budeme usilovat o vytváření nových aliancí, nad rámec formátu Visegrádské skupiny a zaměříme naši aktivní spolupráci, i v rámci NATO, na klíčové země v otázkách bezpečnosti a dalšího směřování EU, zejména Francii a Německo."

Vztahy s našimi sousedy se budují podporou někoho, kdo se o Němcích vyjadřuje jako o "fašistické chamradi"?

"Pro ČR je zcela zásadní posilování transatlantické vazby. Budeme podporovat posílení obchodní a bezpečnostní spolupráce se Spojenými státy, povedeme dialog s americkou administrativou o společných zájmech a budeme je prosazovat."

Posilování transatlantické vazby podporou jedince, co chce "zachránit svět před Němci a ilumináty USA"?

"Nejvyšší prioritou pro nás zůstává zachování míru v Evropě, a tudíž i zaručení plného respektování mezinárodního práva, včetně principu teritoriální integrity."

Důraz na princip teritoriální integrity a respektování mezinárodního práva podporou někoho, kdo tvrdí, že "krymské referendum" bylo legitimní"?

"Budeme i nadále podporovat Ukrajinu a další země Východního partnerství EU."

U tohoto bodu již komentáře nejspíše netřeba.

Je tak zřejmé, že podpora Kotena hnutím ANO bude v rozporu s programem, které ANO předkládalo voličům.

Ohlasy z SPD

Na stránce SPD Jihlava se objevuje příspěvek uvádějící, že je smutné, když si poslanec Koten neumí stát za svými názory a musí si vymýšlet. Příspěvek odkazuje na výše zmíněný rozhovor pro portál Aktuálně.

Nutno podotknout, že Koten kandidoval právě v kraji Vysočina. Příspěvek sdílí tamní kandidát Michal Suchý. Lze tak předpokládat, že spolu s Kotenem spolupracovali.

Suchý posléze publikuje příspěvek, podle kterého byl zbaven role správce u konkrétní stránky SPD na Vysočině.

Vykonavatelem nebyl dle uvedeného nikdo jiný než "Heydrich z poslanecké kantýny", bývalý esenbák a nyní tajemník SPD Jaroslav Staník.

Podobný Staníkův zákrok nicméně nepociťuje pouze Suchý, ale i další členové SPD.

Závěrem

Nechť si o panu poslanci Kotenovi udělá obrázek každý sám. Z výše uvedeného pro mě vyplývá, že jde o vysoce nekompetentní osobu, která díky konspiračním teoriím a ruské propagandě stojí absolutně mimo realitu a patří spíše do jiného ústavu než je sněmovna. Koten je rovněž aktivní v extremistických skupinách, které jsou pod drobnohledem českých bezpečnostních složek. Z mého pohledu je rovněž bezostyšným lhářem.

Volbu prokremelského konspirátora do čela bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny lze rovněž vnímat jako vědomou destrukci českého bezpečnostního systému.

SPD sice ve volbách získalo přes 10 %, ale troufám si tvrdit, že většina Čechů tohoto "odborníka" na zabijácké mikrovlnné trouby a 11. září do čela výboru nechce.

To už bychom mohli tvrdit, že chceme do čela zdravotnického výboru jedince, co tvrdí, že lékaři jsou k ničemu a pomůže jen amazonský šaman. Popř. chtít za předsedu školského výboru někoho, kdo oznámí, že vzdělání je k ničemu a nejlepší školou je "Vysoká škola života" na Facebooku.

Případu si již všímá agentura Reuters.

Autor: Roman Máca | pátek 24.11.2017 13:55 | karma článku: 38.76 | přečteno: 6835x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 252 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 12.74 | Přečteno: 181 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 20.28 | Přečteno: 314 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.54 | Přečteno: 342 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 471 | Diskuse
VIP
Počet článků 91 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 10872

Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...