Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

Novinkáři.cz - to už je pojem, ti lidé zastydli v dobách socialistického temna, kdy zítra bylo hůř než včera ! Tím netvrdím, že dnes žijeme v ideální době, právě naopak, ale člověk už je takový, že i ten nejlepší ideál dokáže změnit v pravý opak. Tudíž připomínám slova sira Winstona Churchilla - demokracie je ten nejhorší systém, když pomineme ty ostatní.

4 0
možnosti
JZ

No co, novinky.cz. Přinejmenším v době, kdy jsem tam chodil, se dalo takových výtahů, jako je tento (i se stejnou "kvalitou" příspěvků), udělat několik denně. Dobré byly ještě lidovky, ty byly specifické tím, že se tam slézala lůza ze všech možných (politických) směrů, nejenom od komunistů.

A mimochodem takový "pan Petr" podle fotky vypadá tak maximálně na dvanáct. A jistě nebude v daném prostoru sám;-)

1 0
možnosti
PM

P39a39v43e41l 42M28a72c69h

22. 8. 2017 23:42

Je velice smutne, kdyz jsou lide tak zaslepeni a hlavne zavistivi ze ani nevidi ze je Cesko absolutne nepiratelne mnohem a mnohem lepsi zeme nez za komunistu. Stav infrastruktury se ani neda porovnat. Zasobovani v obchodech take ne. Kdyby tito kritici soucasneho stavu pepubliky nebyli tak zaslepeni tak by takove nesmysly ani nemohli psat. Je me jich az lito.

13 0
možnosti
PZ

Jo jo bohuzel je hodne takovych lidi. Ja jsem odjel z CSSR s Mati v roce 1978 ale pamatuji si leseni a opryskane domy po cele Praze.Kazdy mel strach neco rict protoze STB udavac mohl podlouchat.Putiky narvany delnickou tridou od rana do vecera.Ostnate draty a veze se Strazniky kteri strileli po kazdem kdo si dovolil zkusit tento raj opustit. Ale stale jsou lidi kterym se styska,meli by jit zkusit Severni Koreu.

7 0
možnosti
RK

R55a51d98i14m 37K57a53l60a29s

22. 8. 2017 23:25

Ano, ty názory jsou extrémní, ale v téhle zemi je spousta lidí, kteří žijí za pár tisíc měsíčně a mají to tzv. z ruky do huby. A ti určitě nikdy nepochopí, proč bylo nutné po r.89 "zhasnout" a nastolit novou třídu zbohatlíků, kteří nic nevyrábí, neprodukují, ale jen hromadí majetek - pro sebe.

Někdo další by řekl, že je přece levněji než tehdy. To je i není pravda. Pokud platy vynásobíme deseti, pak jsme zhruba na těch dnešních, ale k tomu je nutné uvážit dvě věci. Za tři sta tisíc byl tehdy pomalu dům jako hrad. Dneska tomu odpovídá relativně skromný byt. - Samozřejmě závisí kde. Cena bydlení a náklady na bydlení narostly. A to jsou vedle jídla ty největší položky.

A ta druhá věc, kterou chci zmínit je, že v té době nemusel mít každý auto a barevná TV rozhodně nebyla standardem. Spousta lidí bez těchto věcí tak nějak volně existovala a nepotřebovala je. - Byla jiná doba. Z jejich pohledu tedy náklady na život spolu s některými výdobytku socialismu (ironickými i skutečnými) představovaly příjemnější a snadnější žití, přestože to celá řada jiných lidí nedokáže pochopit.

...

Osobně si myslím, že nám revoluce neprospěla. Je škoda, že jsme nešli cestou evoluce. Revoluce bývají příliš radikální a mívají i mnohé neblahé dopady. Po mnohých stránkách bych se "tak dobře" jako v Číně mít nechtěl, ale proces přerodu z montovny v zemi pomalu začínající produkovat vlastní technologie zde probíhal kontinuálně a bez dramatického dopadu na hospodářství. Touto cestou by patrně bylo možné zachránit větší počet podniků a provozů, které v r. 89 potřebovaly významnou finanční injekci, která se však nedostavila a místo ní přišlo vybrakování a rozprodej použitelného za účelem prostého obohacení bez dalšího užitečného efektu.

Některé zárodky tady přitom před r.89 byly a občas se tu a tam levně vyrábělo podle dohodnutého i pro západ. Na druhou stranu, kdyby byla dokonána revoluce v r. 68, naše ztráta na západ by nebyla tak velká... A dnes mohla být možná smazána.

1 12
možnosti
RK

R82a37d35i84m 63K69a82l32a10s

22. 8. 2017 23:25

...výdobytky...

0 0
možnosti
BG

Já jsem si o novinkářích žádné iluze nedělal, ale tohle je celkem jasný. Nestačím zírat... 8-o

10 0
možnosti
Foto

Berte to takhle, z této skupiny lidí se rekrutuje většina voličů Miloše zemana. Co byste chtěl víc ?;-)

6 1
možnosti

Kdyz uz kritizujete lzi a propagandu tak byste se mel lzim a propagande i sam vyhnout... Rusko oficialne nekolikrat odmitlo invazi, takze vase podsouvani, ze jeho oficialni propagandou je bratrska pomoc sice muze mit urcity podklad v jednom konkretnim dokumentu, kde bez vysvetlivek je tlumocen nazor jednoho myslim z dustojniku, co tady v te dobe byl, ale jinak se snazite navodit dojem, ze je to oficialni ruskou politikou.

"Invazi odsoudilo 4. prosince 1989 vedení sovětského vůdce Michaila Gorbačova,[34] mise na záchranu socialismu byla prý lží a výsledkem neadekvátního přístupu a vměšováním se do záležitostí spřátelené země, tudíž bylo toto rozhodnutí nepodložené a chybné.[35] Později invazi odsoudilo i nové Rusko ústy prezidenta Borise Jelcina: „Vpád odsuzujeme jako agresi, jako útok na svrchovaný, samostatný stát, jako vměšování do jeho vnitřních záležitostí." (1993). Také ruský prezident Vladimir Putin řekl, že respektuje a sdílí tehdejší Jelcinova slova a morální odpovědnost Ruska za invazi uznal v roce 2006.[33][36][37]"

https://cs.wikipedia.org/wiki/Invaze_vojsk_Var%C5%A1avsk%C3%A9_smlouvy_do_%C4%8Ceskoslovenska

9 5
možnosti
JZ

Putin si může říkat, co chce, ovšem jeho skutky jsou jiné. A natočení dokumentu ruskou státní televizí, ve kterém se okupace z roku 1968 hájí, dokazuje, že Rusko se mění.

6 2
možnosti
JP

J80a52n 53P77a95l96l71a72s

22. 8. 2017 20:26

Dobrý večer, diskuse na Novinkách nečtu, díky za zprostředkování toho nejzajímavějšího. Není na škodu znát názory širokého spektra spoluobčanů. Jenom se divím, kde ti lidé jsou, osobně nikoho takového neznám.

Mohl bych poprosit v zájmu vyváženosti o podobný souhrn zelenorudé demence a primitivismu, aby se dalo odhadnout, kudy vede zlatá střední cesta? Myslím, že se na ní rádi sejdeme.

1 0
možnosti
KN

Můj názor je, že Máca provozuje aktivity, které mají ospravedlnit chystané institucializované šmíráctví a úřední pronásledování občanů s nevhodnými názory.

9 11
možnosti
VK

Sledování veřejné diskuse je šmírování?

9 0
možnosti
KN

Schvalovat okupaci vlastní země zavání zradou.

Na druhou stranu tu někteří takoví lidé evidentně žijí, to bude víceméně realita každého režimu. To je smutná skutečnost.

Co chtěl autor tímto článkem říci?

3 1
možnosti
Foto

Nikdo neschvaluje okupaci vlastní země, jenom někteří expost sdělují, že to nebyla okupace. Schvaloval snad sovětský vojenský velitel tak jako v Maďarsku v r. 1947 výjezdy do zahraničí. A to naprosto veřejně.

0 3
možnosti
LM

Možná kdyby se po revoluci nemuseli dívat, jak se rozkrádá republika v přímém přenosu, kdy největší zloději jsou beztrestní a obyčejní lidé nemají ani na živobytí a jsou exekutory posíláni pod most, neměli by takové názory.

7 12
možnosti
VK

Snaž se. Nebudeš frustrován.

5 6
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik