Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Článek je pracný, ale autor je pracovitý. Desinformačními kampaněmi by se rozhodně měla zabývat BIS a najmout i ochranu proti hackerům, aby nám někdo nezmanipuloval volby, anebo nevytáhl z cizích mocností nějaké strategicky důležité informace o poltiicích a nepadla nám předčasně vláda, jako za Nečase. Ačkoli dnešní politici mají více hroší kůži. Sama ale nemám, když sleduji ruskojazyčná média anebo R, anglickou verzi Sputniku, že by to bylo tak jednostranné a jednoznačně desinformační. Samozřejmě, šíří si tam svou verzi pravdy, ale nemohou tam očividně lhát. Lže se patrně ohledně počtu obětí válečných konfliktů. Ale jak odhalily zdroje z Drone Papers, i USA se snažily podhodnotit počet civilních obetí konfliktů, do nichž jsou zapleteni, především v rámci dronových útoků. Třeba na anglickém serveru RT nenacházím skoro žádné odchylky od ostatních zdrojů. Komparovala jsem si to i s ostatními periodiky Washington Post atp. Já se tam čas od času kouknu na diskusi socialisticky orientovaných amerických nezávislých moderátorů a to mi připadne zcela nestranné. Nešíří zmatky, zvou si tam odborníky, kteří jsou svolní tam přijít, protože obecně nyní panuje v USA jakási štvavá protitiruská nálada. A ty diskuse, týkají se vnitrostranických amerických záležitostí mi připadnou skoro shodné s plkáním na CNN. Pak jsou tam samozřejmě více prorusky naladěné pořady, to má jeden moderátor, zve si tam pořád ty samé lidi. Ale toho já moc nesleduju, protože je to pořád to samé dokola. Ale nějakými facebookovými diskusemi, co se tady řeší, už bych se vůbec nezabývala. Jednak nevíme, jestli je identita těch lidí pravá, a jednak se podobně emočně vypjaté, protiislamistické, proti EU, apokalyptické aa další postoje vyjadřují i někteří čtenáři pod nějakým článkem od Markéty Šichtářové anebo Martina Kafky, aniž by tito blogeři zcela jasně s proruskými desinformačními weby spolupracovali.

0 0
možnosti

Naprosto vycerpavajici popis neuvěřitelného panoptika.Taky by se mela policie podivat na ten jejich udajny arzenal. Karma.

3 0
možnosti

J56o14s26e78f 31M32i24k23e12l

25. 2. 2017 14:57

Autorovi R^, ale tomu zrušení, resp. zákazu písmene Ř bych i věřil. To je tak EU podobné! Ta už má na svědomí i větší vtákoviny. ;-D

1 1
možnosti

Věřte sdílejte dál - budete za vola;-D;-D;-D!

P.S. A co další písmena s háčkem (ž, š, č, ď, ť a ň). Ty jsou přece také určitě na zakázání;-)

0 0
možnosti

Pane Máca, držím palce. Odhalovat tento plebs, který by opět klidně napsal zvací dopis do Moskvy, je velmi záslužná práce. Člověka až mrazí, čeho všeho jsou někteří lidi, se kterými člověk žije v jedné ČR, schopni.

Jsem starší generace, a když nás vojska VS v srpnu 68 okupovala, tak jsme my tenkrát mladí přísahali, že u naší generace už mají jednou provždy Rusové, za to co nám provedli utrum, ale jak je vidět, jsme národ, který se nedokáže z historie poučit ani se s totalitní minulostí vyrovnat.

7 0
možnosti

Ruské propagandě u nás věří 25-50% občanů! Procenta záleží na tom, v čem věří! Šíří se především nedůvěra v politiku.

0 0
možnosti

J19a19n 22P11u43l23e85c

25. 2. 2017 9:23

Pane Máca, klobouk dolů. R^R^

6 0
možnosti

Romčo, kdyby tak Soros věděl, za jaké nesmysly utrácí své ubývající penízky...;-D

2 3
možnosti

Snažíte se hezky, ale na mě to nepůsobí.

Vaše tzv. Evropské hodnoty jsou takový Komsomol dnešní doby a nemám a nechci s lidmi okolo nich proto mít nic společného.

6 4
možnosti

J86a80n 41M92o45l92n15á75r

24. 2. 2017 10:43

Díky bohu,že patříme na Západ a jsme členy EU a NATA.;-)R^

12 0
možnosti
Foto

Autor:

Analytik programu Kremlin Watch think tanku Evropské hodnoty, spolupracovník redakce Manipulatori.cz.

Kdo to asi =platí ?

5 3
možnosti

Iluminati. Vim to, me plati skrz Sorose, ktery ma sit vyplatnich a náborových mist a ma to na starosti. 2000 dolaru mesicne za diskuse na iDnes. Heledte je to lepsi nez plati v Petrohradu, tam dostanete jen 2000 rublu.

1 0
možnosti
Foto

Ale toto není žádná skrytá dezinformace, toto jsou všechno čitelné zdroje. Každý, kdo je zhlédne, uvidí, uslyší, tak mu musí být jasné, odkud větřík lehce vane. K

aždý má právo vyznávat víru, jakou chce, být tendenční, má svobodu lhát. Pokud ne, tak byste musel označit za největšího nepřítele svobody komerční reklamu.

Aby šlo desinformaci, tak musí jít o předstírání, ale ne o otevřenou a jasnou řeč: Milujeme Putina a chtěli bychom zde ruskou armádu.

3 5
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik