Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Po prvním kole došlo k obrovské mobilizaci, právě lidí vzdělaných, pro které kandidát

FPÖ byl by příliš těžko stravitelným soustem. Proto tolik korespondenčních hlasů,

které nakonec rozhodly.R^

6 3
možnosti
MV

Ano,mnoho lidi rika,ze volili mensi zlo:))

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za fundovaný rozbor a za ten poslední odstavec, ten podtrhuji.

Pěkný den a karma.

5 3
možnosti
RM

R92o59m78a66n 87M92á32c52a

24. 5. 2016 11:24

diky... i Vam pekny den

0 2
možnosti
Foto

Muslimští migranti jsou dle Vás ti vzdělanější?

Skutečně do Evropy prchají muslimští lékaři a inženýři?

2 1
možnosti
MM

Možná jsem to přehlédl, ale je v tomto článku a uvedeném průzkumu něco o muslimských migrantech?

5 1
možnosti
LC

1/ Slušelo by se zdůraznit, že volby jsou tajné a nikdo nedělal plošné dotazování. Jedná se tedy o výsledky v rámci vzorku populace, který byl náhodně osloven u volebních místností a byl ochoten odpovědět. 2/ Pokus položit rovnítko mezi kandidáta s údajnou podporu ze strany lidí s nižším vzděláním v současných rakouských volbách a československé "lidové, dělnické" prezidenty z dob diktatury KSČ je hrubý argumentační faul absolutně nehodný někoho, kdo se snaží působit jako vzdělaný a přemýšlivý člověk, pane autore;-)

18 0
možnosti
RM

R91o89m20a74n 32M87á44c19a

24. 5. 2016 11:01

diky za pripominky...

1) o tom, ze volby jsou tajne snad vi kazde male dite? a v clanku je zmineno, ze jde o pruzkum... je tam i odkaz na onen pruzkum, kde je zminena metodika...

2) rovnitko nedavam, jen naznacuji smer... jsem toho nazoru, ze vzdelany clovek ma kvalifikovanejsi rozhodnuti pri vyberu sveho kandidata... tim ale nejsem zastancem, ze by hlasy mely mit ruznou vahu... jen by bylo dobre, aby tech co mozna nejvzdelanejsich lidi bylo co nejvice... ostatne prave vzdelani a vedomosti vcetne tech socialnich deli vyspele zeme od rozvojovych...

6 1
možnosti
Foto

Pokud byly hlasy správně sečteny a s CK poštou nebylo manipulováno, pak Váš rozbor spíše ukazuje, které skupiny lze médii zmanipulovat více, než jiné.

16 3
možnosti
VV

Ode mne mate karmu. Na rozdil od predeslych povrchnich clanku mistnich odpborniku jste cerpal z rakouskych zdroju a venoval se volbe celkem do hloubky.

Diky.

8 5
možnosti
RM

R47o25m82a34n 19M10á51c30a

24. 5. 2016 10:41

taky diky... radsi pracuji s podlozenymi a kvalitnimi zdroji nez plodit nejake absurdni uvahy...

2 1
možnosti

Nebýt toho konce, tak by to byl výborně zpracovaný objektivní článek. Bohužel subjektivní závěry váš článek snížily na kvalitu našich medií.

Samozřejmě, je to váš názor, a já, i když s ním až tak moc nesouhlasím, vám jej neupírám. Já osobně vidím nebezpečí v tom, že kdokoli nesouhlasí s oficiálním názorem, je označen za populistu, fašistu, rasistu, xenofoba a mnohdy ještě hůře. Může přijít doba, kdy takováto skupina začne být hrdá na toto označení a začne se tak chovat. A v tu chvíli ztratí zábrany, které má civilizovaný člověk. Už teď vznikají další a další skupiny, kterým nevadí, že je takto označují. A volby v Rakousku nám dávají nejevo, že by se tyto skupiny mohly spojit pod někým horším, než je Hofer. Pod někým, kdo jim slíbí svobodu a vládu.

Myslím, že je dobré vidět, kam až situace dospěla. Teď aby to pochopila i vládní garnitura. Jsme na rozcestí.

8 1
možnosti
RM

R40o57m31a55n 46M50á79c23a

24. 5. 2016 10:39

diky za uznani... a nad tim koncem jsem opravdu vahal, zda ho tam dat ci ne... pro ano hralo to, ze muj clanek na blogu neni zpravodajstvi, ale jednoduse obsah blogu, kde bloger prezentuje sve nazory...

jinak s Vasim prispevkem plne souhlasim... politici by meli nalezt cestu i ke specifickym skupinam obyvatelstva, kde jsou ta rizika, ze na zaklade jakesi manipulace a iracionality muze dojit k tomu, ze prijde nekdo daleko horsi nez Hofer...

jinak to nalepkovani take nemusim... ja zase dostavam na talir, ze jsem slunickar, i kdyz nejaky bezbrehy vitac nejsem a jsem za pomoc obetem valek pro ty, co o ni stoji... a ze jsem za takovou pomoc pro nekoho bez rozdilu vyznani a barvy pleti apod.? tak jeste chci islamizovat CR a podobne ptakoviny... je to jednoduse podle toho, kdo nejde s nami, jde proti nam... proto nenalepkuji a v clanku je napr. toto:

"Z rozboru Hoferova elektorátu tak můžeme soudit, že pro tuto skupinu osob jsou právě populistická a radikální řešení akceptovatelná a podporovatelná."

Ale pak je zase dilema, ze pokud nejaky politik prezentuje populisticka gesta a je radikalne zameren, coz takovych politiku je bezesporu mnoho, lze ho tedy nazyvat populistou a radikalem, kdyz takove nazory projevuje? Je to na skodu nebo neni? Na jednu stranu se vola po nazyvani veci pravymi jmeny a pro odstraneni politicke korektnosti, ale kdyz k tomu dojde, tak je to taky spatne... asi je to pripad od pripadu, jak se to zrovna hodi...

jinak diky za Vas komentar i za Vas pohled...

1 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma za precizní rozbor. :-) Z hlediska ČR jsou oba finalisté rakouských prezidentských voleb proti jaderné energetice. Ovšem Hofer jako představitel Svobodných, které výrazně podporuje Rakouský Landsmanšaft, který je daleko radikálnější než německý. Rakouští sudeťáci na rozdíl od německých se dosud nezřekli majetkových nároků vůči ČR. A Hofer na rozdíl od Van Bellena je velkým stoupencem sudeťáků a usiluje o zrušení Benešových dekretů. Divím se, že to tzv. vlastencům nevadí.

4 3
možnosti
RM

R46o88m48a76n 38M32á18c77a

24. 5. 2016 10:00

protoze je rakouskym Zemanem?

3 1
možnosti
PD

Popravdě řečeno tragický článek který staví člověka do role populisty jen proto, že má podporu venkova kde zcela logicky nebude moc kulturních antropolgů což ale zhola nic neznamená. Nezodpovězená otázka také je, proč kandidát Zelených, jakožto člověk tíhnoucí k přírodě, získá podporu pouze ve městech což by mělo být zcela v rozporu k politice Zelených, tedy návratu k přírodě. Ono už ale dávno o přírodu nejde, že....

30 2
možnosti
RM

ano, toto je zajimavy paradox, co zminujete...

0 0
možnosti
SB

Děkovat můžete komukoli, ale mezi Evropany skutečně evropského původu budou politikové Hoferova typu nadále získávat půdu pod nohama.

Ti politikové, které tolik uznáváte, udělali už škody dost a stále více lidí to bude stále zřetelněji vidět.

24 2
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik