Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Kandidáti vzdělaných lidí a žen v rakousku už dlouhodobě vládli.

Ani populista nemůže lidem natlouct do hlavy co si tak trochu nemyslí, ale pokud určitá skupina lidí má dlouhodobě pocit, že jejich názory jsou opomíjeny, ignorovány, oni sami zesměšňováni a vykreslováni jako ti hloupější, nechápající jak se ten svět má správně vést, tak se lehce semknou a dají hlas "populistovi".

Doufám, že si to do sebe zahledění intelektuálové celé evropy uvědomí dřív než se budou houpat na nějaký lucerně.

Blahobyt evropy se i přes problémy sice zvětšuje, ale rozpory a znechucení z elit rostou mnohem rychleji. :-/

9 0
možnosti
AS

A75l63e14š 92S57z71a17b37ó

24. 5. 2016 18:12

stejně jako dělení na tzv. venkovany a městské

venkovan - neznamená zákonitě měně vzdělaný člověk

no a také to není jen český trend, že lidé z vesnic se nejen v Čechách stěhují za prací do měst a naopak úspěšní lidé zase pro ten klid na vesnicích na venkov a do práce klidně dojíždějí, protože nemusí stávat hned brzo do práce a náklady na cestování neřeší, tudíž označení venkova za méně vzdělané místa je tak trochu mimo realitu

no a když pominu ty nešťastné korespondenční hlasy, tak víceméně to rozhodli naturalizovaní Rakušané narození jinde (nepletu sem nynější migranty)

3 0
možnosti
FN

No mě děsí slovní spojení liberálnější více proevropsky orientovaná politika.;-D

liberální a proevropská stejný protimluv jako umírněný terorista.

2 0
možnosti
JF

Stejně jako pokrokový, lidový, revoluční, marxistický, leninský apod. Jiná slova, ale vnitřek stejný.

0 0
možnosti
DM

U osob s nižším vzděláním jsou k získání podpory obecně přístupná jednoduchá a razantní řešení a nikoliv obšírné odborné a těžce srozumitelné disputace. Významnou roli rovněž hraje důraz na emoční stránku věci. Tyto osoby se často rozhodují na základě emocí, dojmů a právě emoce jako strach a nenávist jsou v současné době jedním z oblíbených nástrojů, jak oslovit voliče a získat jejich přízeň. Muži jsou rovněž ochotnější k podpoře rázných kandidátů, zatímco ženy volí pomyslnou klidnou sílu oproti plamenným gestům a emotivním vyhlášením.

Perefektní shrnutí,platí víceméně pro každou společnost a v každé době,bohužel lidí hledajících snadná řešení (z důvodu koreknosti vynecháno příhodnější jednoslovní pojmenování ) je ve společnosti vždy dost,někdy dokonce většina....

4 1
možnosti
JF

Ano takto hovoří, sice vzdělaní, ale hloupí a egoističtí lidé. Je to podobné jako se stravou. Hodně jíme, ale jsme podvyživení. Hodně studujeme, ale málo jsme se naučili. Příkladem je jeden reprezentant tzv. občanské společnosti.

4 0
možnosti
JC

Tak moje žena, která vystudovala TŘI vysoké školy, se vyjádřila jednoznačně: volila by jen a výhradně Hofera, i kdyby proti němu nestál ekoteroristický přistěhovalec.

23 1
možnosti
VV

Ano, Hofer ma opravdu kvalitni levne zbozi. Je opravdu prvni tridou.

0 2
možnosti
JR

J26a61n 19R10á70ž

24. 5. 2016 13:46

K těm korespondenčním hlasům:

Cca 30% jich odeslali lidé z domovů důchodců, nemocnic a sociálních útulků U mnoha z nich se dá předpokládat, že netušili koho volí, jaké jsou jeho názory a už vůbec tam nehrálo roli, že jeden kandidát je pro prounijní a druhý je euroskepik. Spíše volili tak, jak jim někdo poradil..

Už se uvažuje o zrušení tohoto způsobu volby na území Rakouska a ponechat ho jen pro volbu ze zahraničí.

8 2
možnosti
Foto

ano to je přesné, chovanci těchto domovů obvykle volí tak, jak jim vedení a personál doporučí

1 1
možnosti
Foto

V podstatě nám jen ukazujete, které skupiny lidí jsou vystaveny mediální masáži více, než jiné. Ano, ti co žijí ve městech jsou více masírováni. Ano, více sledují TV, více jsou vystaveni vlivu politické reklamy. Ano, ženy sledují TV více než muži. Ale Vy to interpretujete tak, že jde o více vzdělané lidi, což sice může být náhodou pravda, ale nemá to nic do činění s příčinou - a tou je vyšší míra vymytí mozku.

3 1
možnosti
Foto

Vzdělaný dnes většinou znamená jen déle a kvalitněji indoktrinovaný...

5 3
možnosti
JZ

No je to trochu jinak, že. Levičáci napříč Evropou vládnou proto, že dokázali utáhnout jednak méně vzdělané na sociální jistoty a jednak méně inteligentní část více vzdělaných na pseudohumanismus. V současné době ovšem ztrácí podporu části méně vzdělaných, pro které začíná být důležitějším tématem než sociální jistoty migrační krize. Tato část méně vzdělaných začíná dávat dohromady s inteligentnější částí více vzdělaných téměř 50 %, a levičáci tak začínají mít v Evropě po dlouhé době problémy.

1 0
možnosti
ZB

Karma.Zajímavá statistika,která jen potvrzuje,že všude je to velmi podobné.U nás bohužel lidový populista lépe využil emoce a nevzdělanost svých venkovských voliču,některé z nich dokázal uplně zfanatizovat....

8 5
možnosti
JK

J51a12n 13K55o92z52á53k

25. 5. 2016 8:41

Zemana jsem nevolil, ale zfanatizovaný se jevíte vy.

0 0
možnosti
AB

A11d43a24m 97B80e10r77n48a37u

24. 5. 2016 12:24

Jestli ono to rozdeleni nebude mit zaklady v proste logice. Ve venkovskych oblastech je vetsina rodilych rakusanu, ale v mestskych aglomeracich to uz byva narodnostne dost namixovane, ze ? Venkov vice zije pospolu, mesta jsou naopak anonymni.;-)

9 2
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik