Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I59v84a39n 33M84a88r69e50k

25. 5. 2016 7:05

Doufám p.Máco, že ČR. něco podobného nehrozí. R^

A propos, Ukrajina, "Majdan" a "Azov" už není Váš džob ! ? Rv

3 0
možnosti
JM

Fascinuje mne, že někdo považuje různá sociální, enviromentální a genderová studia za vzdělání... ;-D

13 1
možnosti
FK

F33i41l64i76p 48K76o17š42e83k

25. 5. 2016 11:32

Vzdělání je i základní škola, to jen tak mimochodem. Můžete prosím přiblížit, co se skrývá pod pojmy sociální (asi společenskovědní?) a enviromentální? Zvlášť ty enviromentální studia mě zajímají.

2 0
možnosti
DK

Pekne kouzlite s nazvy povolani. Jinak nic prekvapiveho, kdyz kazdy druhy vysokoskolak je absolvent humanitarnich oboru a ze zeny maji sklon vice pomahat a jsou mene odhodlani delat radikalnejsi reseni. Dale uz to jsou od vas neskutecne demagogicke blaboly:-).

14 3
možnosti
MK

Já, vysokoškolák, jsem zklamaný, že vyhrál nedemokratický Bellen.

24 0
možnosti
ZH

Vysoka škola ještě nikoho neudelala chytrejsim a s vetsim rozhledem. Ostatne když někdo vystuduje Inzenyra, neznamena to, ze bude rozumet mezinárodním vztahum a ze nebude hltat Aeronet. Kazdopadne většina vysokoskolsky vzdelanych ma lepsi dispozice rozhodovat racionalne, nez lidi s nizsim vzdelanim. Tak to vždy bylo a bude, proto jakykolik vyhraneny populista a extremista vždy miri na ty nejnizsi a nejmíň vzdelane vrstvy a stavi je do opozice proti zbytku.

3 0
možnosti
JH

J15a11n 11H43l35e59d44í86k

24. 5. 2016 23:03

křesťanští treu und bieder, vychovaní ve víře a galantnosti volili rudozeleného polorusáka Bellena, prý, že von ?, lidé praktičtí a realističtější vsadili na rovného a čitelného Hofera.--- Probuzení Rakušanů bude bolestné, Bellen bude zkázu vítat

3 1
možnosti
VV

He? muzete se vyjadrit v nejakem stredoevropanum srozumitelnem jazyce?

1 0
možnosti
PS

Vítězství v rakouskych volbách je především prohrou pro Evropu. Pokud by v Rakousku zvítězil zdravý rozum a vystoupilo by proti přijímáni uprchlíků a začalo by tvrde tlačit na německou kancléřka, museli by junker a jemu podobní členové evropské komise přehodnotit své postoje , Rakousko by byl skvělý partner pro V4 a mohla se řešit ochrana vnějších hranic . Ted je všechno pryč a jede se po starých kolejích , bohužel vstříc černému tunelu.

14 0
možnosti
VV

Neslo by to bez google translator? I ve Vidni ziji lide ovladajici i po letech cestinu.

0 6
možnosti
ZH

Jen tak mimochodem, koukam ze tu dostali dost plusu znamne firmy jako kolotocar, atd... Pro konspiracni manikaky Hofer prohlásil "Neexistuje ani náznak toho, že by při volbách došlo k jakémukoliv podvodu." To nejak vypialil rybnik vsem Cechum, kteří hned vidi spiknuti Bruselu, Merkel, CIA a ja nevim ceho vseho.

Nakonec fascinuje me podpora nekterych Cechu Hoferovi, pro kterého jsou Cesi povl a který se protičeskými postoji ani moc netaji a hrajou tam roli i rakousti sudetaci. Nekteri by klidne byli schopni tleskat i reinkarnaci Iquarta, nebo proti Merkelovy Hitlera.

Co se tyka vzdelani, to v tom hraje svou roli, ale další roli v tom hraje i celkovy rozhled a znalosti a vůbec frustrace, kdy za vse muzou vnejsi sily. Obecne ale plati, ze méně vzdelani vidi svet prizmatem jednoduchých reseni a nemaji vzdelani, znalosti a rozhled na to, aby byli schopeni zjistit, ze problémy nemaji jednoducha reseni a ze existuji další souvislosti. Vysvetlete cloveku, který nedohledne dal nez za svůj plot a nerozumi problematice mezinárodních vztahu, ze nejaky požadavky na referendum o odtrzeni casti Italie a pripojeni zpet k Rakousku, je nebezpecna blbost na Ntou.

5 7
možnosti
KK

Co si představujete pod pojmem vzdělání?

Když má někdo menší vzdělání, znalosti a rozhled, tak to znamená, že jeho názor na směřování společnosti má být méně respektován?

6 0
možnosti
DR

Vy jste, pane Máco, mnohým vypálil rybník, protože jste svá tvrzení podepřel statistikami.

Ale jak tak koukám, "praví vlastenci" si už našli jiný pseudoargument - a to, že jsou tyto stats zfalšované.

Ta hloupost v diskuzích je někdy k pláči.

3 4
možnosti
VV

Ano, nepochopi ze Rakousko neni cesko.

0 1
možnosti
RS

Skoro se stydím, že jsem muž... Aneb jak když nelze manipulovat se statistikami, jde absolutně zmanipulovat jejich interpretace. Vrcholem je závěr autora, který děkuje rakouským ženám a intelektuálům, že nenechali zvítězit Hofera, a dále degradující veškeré obyvatelstvo mimo města a veškeré muže na úroveň zmanipulovaných xenofobních oveček. To je opravdu k blití. Mně jsou sympatičtí oba kandidáti. Autor blogu ve své městské nadutosti se vyjadřuje hanlivě o komkoliv, kdo volil Hofera. Jenže pokud vyzdvihujete ženy a intelektuály, tak budou to ženy a intelektuálové, kteří budou bojovat, když bude nějaká katastrofa, ať již přírodní, společenská nebo třeba válka? Ne, budou to ti venkovští Rakušané, ti, kteří představují Rakousko, ti, kteří žijí na své půdě, kde hospodaří a bydlí po generace, ne obyvatelé měst, kteří jsou většinou náplavou (ostatně co je Vídeň - náplavy z jiných částí Rakouska, z jiných částí bývalého Rakousko-Uherska včetně potomků Čechů apod., a náplavy z jiných zemí či světadílů). Když půjde do tuhého, ženy budou bezradné, intelektuálové strčí hlavu do písku. Musíme si uvědomit, že intelektuálové i ženy musí najít konsensus s muži, kteří nejsou špatní proto, že by měli nižší vzdělání nebo žili na venkově. Naopak - jim jde o Rakousko jako takové. Žijí na půdě, hospodaří, podnikají, nežijí v městské bublině za státní peníze. Van der Bellen nemusí být špatný, ale jedná se o linii politika, který by jen řešil a diskutoval, ale Rakousko potřebuje i muže a ženy činu. Toto nebyla volba mezi van der Bellenem a Hoferem, ale mezi van der Bellenem a Hoferem na jedné straně, a lidovci a socialisty a dalšími nicneřešícimi politiky na straně druhé, to je důležité si uvědomit nejvíce. Naprostá většina lidí prostě už nechtěla politiky, kteří je obelhávají, a zvolili to nejmenší zlo, buď van der Bellena nebo Hofera. Každý má na názor právo a neodsuzoval bych nikoho, ale vadí mi interpretace autora vyzdvihováním žen a zesměšňováním obyvatelstva mimo města a mužů.

21 1
možnosti
KL

Napsal jste to moc dobre. Diky.

0 0
možnosti
KC

Výsledky lze rovněž interpretovat jako těsné vítězství liberálů nad konzervativci či jako nevýrazné vítězství kosmopolitů nad nacionalisty. Liberalizmus je svou povahou kulturně indiferentní, zatímco národovectví je zakotveno v kultuře dané společnosti. Přihlédneme-li však k tomu, oč v těchto volbách šlo, pak musíme výsledek interpretovat jinak, než autor blogu uvádí: národovectví, tradice a evropské hodnoty jsou stále mimořádně silné a každý politik s nimi musí počítat, jinak by si ve vyšší politické funkci dlouho nepobyl. I proto jsem přesvědčen, že multikulturalizmus nemá přinejmenším v tomto století naději na prosazení.

3 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik