Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

,,Otázkou také zůstává, do jaké míry jde v rámci diskuse pouze o vlastní přesvědčení, či jde o princip "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"."

S tímto konstatováním stopro souhlas. A nevyjímal bych z něj ani různé autory. Příkladů nespočet. Z mnohých nakonec prpaganda až tendenční přímo ční. Za mlada, již coby čtudáci, jsme pro to měli jasné ,,přirovnání". Čtivé, jak plachtový výtisk bolševIckého plátku. Kdo zažil, ten jistě chápe i srovnání má. Snad autorovi jen malá připomínka. O působení tzv. stádního efektu. Nakonec i s tím prakticky všechny propagandy počítaly i počítají. Ovšem ne vždy to budilo, stejně jako i dnes, očekávaný souhlas. Mnohdy spíše naopak.

3 0
možnosti
Foto

Oprava překlepu: ,,COBY ŠTUDÁCI".:-/

0 0
možnosti
PH

Chrástek, Marek, Lánský, teda Vy jste partička :-) Ale autor evidentně ťal do živého když si tu tak hezky plusminusujete navzájem ;-D;-D

Autore zapomněl jste ještě čtenáře 5), reaguje podle autora článku, který vůbec nečetl protože ho obsah vůbec nezajímá :-P

8 1
možnosti
Foto

I32v12a54n 82M82a96r30e73k

24. 10. 2015 7:40

Ten nahoře vyvěšený slepenec či slátanina všeho možného i nemožného se dá i "přečíst" ? !

Pokud jste to p.Homola dokázal . . . . Máte můj "obdiv" 8-oR^

2 1
možnosti
DR

Nejsilnější argument fanoušků ruské politiky? "Však ti druzí taky lžou." Je fajn, že už aspoň proruskou propagandu nezapírají:-)

7 2
možnosti
Foto

Že by lhali všichni? A někteří tomu až tleskali?A kterejm lžím?Těch, či oněch?8-o:-/

3 1
možnosti
AL

Pokud má každý právo na svůj názor, pak tedy mám dojem, že pan Roman Máca jen tak plácá a to zbytečně příliš zdlouhavě. (Platí se od řádku?) ;-D

9 8
možnosti
Foto

I23v58a47n 77M21a40r75e59k

23. 10. 2015 21:33

R^ Souhlas p.Lánský

5 2
možnosti
MB

Proboha to je elaborát. To muselo dát práce, všechna čest. 

Ale popravdě, ani jsem to nečetl. Jen jsem zaregistroval, jak se utápíte v detailech ve snaze odhalit něco, co je soudnému člověku dávno jasné. Že mediální prostor je střetem různých pohledů, různých zájmů, propagandy a různě prezentovaných informací s cílem prosadit svoji pravdu za použití nejrůznějších nástrojů. Více či méně sofistikovaných..podle finančního a profesionálního zázemí. 

Takže existují weby proruské i protiruské, proamerické i protiamerické, pro EU...proizralelské..prosudetoněmecké..a zase i proti.. A všechny používají stejné nástroje manipulace, které se v propagandě obecně využívají..a které se liší pouze tou mírou profesionality a oficiálnosti.. 

Já dostal školu, když oficiální a seriozní média za pomocí dechberoucích důkazů zmasírovala veřejnost za účelem invazí do Afghanistánu či Iráku atd, takže mě dnes nějaká odhalení rozporů nebo nesrovnalostí na nějakých polooficiálních a pokoutních webech nemohou už vůbec ohromit nebo překvapit....a popravdě to neberu jako nějaké odhalení ale běžnou a všudypřítomnou realitu, které lze čelit pouze určitým nadhledem. 

A obávám se, že vaše snažení takový nadhled postrádá;-)

15 6
možnosti
Foto

Ano, ale dtto již dávno předtím. Velmi dávno, dříve ovšem PŘEVÁŽNĚ v opačné gardu. Dříve rozhlas, tisk, posléze i TV. V principu však stále stejné. Jen technika a technologie pokročili, což se odráží jak v prostoru, tak i v čase. Jak co do kdejakých info, tak i takřka ihned ,,chrlení" oněch info do ,,prostoru" K POTENCIÁLNÍM, AŽ ,,bažícím" konzumentům";-)

2 1
možnosti
Foto

,,Jak "informují" tzv. proruské weby?"

S největší pravděpodobností obdobně, jako ty t.zv.proti ruské. Čímž, nepředpokládám co do obsahu, toliko co do ,,praktik". Kdo kterým více věří, či podléhá, totˇ též otázkou. Že nejde o vyjímky ani na jedné straně, o tom lze též težko pochybovat. Stejně tak, jako že obě strany se jistě více či méně z téhož i obvińují. Výsledek je toliko takový: Soudný člověk se tomu může pouze zasmát, nesoudný pak napadat údajné protivníky. Vždy jde i o ukázku osobních kvalit každého jedince, i schopnosti vlastního uvažování. ,,Hrabat" se v tom všem pak se příliš neliší od hrabání, s prominutím, v hnoji, atˇ jej produkuje kdokoli. Že to mnohým vyhovuje, o tom též žádná. Nakonec, i tak se dá etablovat, atˇ už z jakýchkoli důvodů. Od ,,přesvědčení" až po osobní prospěch. Nic nového. Kdo leccos zažil, ten má i s propagandou své zkušenosti, a tím také i svá měřítka, a nenechá se manipulovat. Nikým! Což ovšem mnohým hlava nebere, jiné to přivádí třeba až k zoufalství, či vzteku. Pak nastupují urážky, napadání, obvinění, ba až i štvanice. Ale ani v tom nic nového. Doby se mění, lidé však až tak ne. O polatnosti době, a to u mnohých, ani nemluvě. Takže zdravím.R^ J.A.J.

3 3
možnosti
PH

Hezký článek, čekám spoustu reakcí zanícených rusofilů ve stylu "ale v USA zase bijete černochy" ;-D

4 3
možnosti
Foto

I67v21a71n 49M57a39r60e13k

23. 10. 2015 21:39

Nedělejte si zbytečné iluze p. Homola, soudně uvažující debatér si vystačí jen se jménem autora blogu a to mu k vlastnímu názoru stačí ,  konkretně u tohoto "bloggera" to platí dvojnásob a pořekadlo " moudřejší ustoupí " snad poznáte,ne? Rv

2 2
možnosti
Foto

I22v11a59n 69M41a36r44e64k

23. 10. 2015 20:43

Udivuje mě neskutečná znalost ruských a proruských webů zdejších protirusky laděných diskutérů R^;-D

14 1
možnosti
VV

Nedivte se, inteligentni lide se dokazi informovat kdekoliv.

2 5
možnosti
Foto

Staří Římané měli jedno hezké úsloví: "Audiatur et altera pars" (nechť je vyslyšena také druhá strana). Konzumovat zprávy jen z jedné strany ideologické barikády je cesta do pekel.

Optimálně by si člověk měl vyslechnout obě strany a udělat si vlastní názor. A při jeho formování přihlédnout ke kvalitě argumentace na obou stranách - tedy míru erudice, důvěrohodnost zdroje, logickou konsistenci atd.

9 0
možnosti
BT

také říkali : cuius panem edo, illius carmina edo

2 1
možnosti
Foto

I38v67a88n 35M19a19r69e65k

23. 10. 2015 18:58

Co to je ? ? ?  8-o Ruské  ani proruské weby mě nezajímají a  všechny ty Vaše "mistrně" zkonstruované lžip. Máca taky ne !  Rv

7 4
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik