Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V10á33c64l41a28v 79Š25o95b65r

16. 10. 2015 15:55

Hmmm super a co když se mýlíte a ta válka tady vypukne?

A nebo to nebude válka ale naši politici v rámci "zachování klidu a míru"  prodají naší svobodu neustálými ústopky těm migrantům...

mne by skutečně zajímalo jaký je ten názor migrantů na multikulturalismus...

budou schopní snášet že naproti jejich mešitě je vepřový gril s whisky barem, o dům vedle od jejich mešity Gay klub a za ní nuda pláž?

S tím že si skrz jejich čtvrť mají plné právo projít nějaká "prague parade" a bez ohledu na to že žena po ulici prochází jen v plavkách nemají právo jí v tom bránit a musí to jenom mlčky snášet bez protestů?

Co je konečně konfrontovat s tím že jejich víru a jejich hodnoty nemusí nikdo v Evropě být povinen sdílet ani podle nich povinnen žít? a oni nemají žádné právo proti tomu nic dělat?

Místo toho aby naši polici ofenzivně toto vmetli migrantům do tváře - tak vydávají nějaké pindy o tom že rodiče by měli své dcery zcela zahalovat aby náhodou nedošlo k "nedorozumnění" s migranty ubytovanými v jejich škole. ... (německo)

http://www.gatestoneinstitute.org/3999/uk-education-sharia tady pro změnu británie...

Existuje jedna věc která je horší než válka... a to je ztráta svobody a otroctví. Válka skutečně není to nejhorší co lidstvo vymyslelo. Otroctví je tím nejhorším.

12 3
možnosti

V67á44c17l22a53v 33Š89o39b89r

16. 10. 2015 15:59

https://www.youtube.com/watch?v=lvg7lRsCVJ8 moje oblíbená z roku 1964. 

Jediné co Evropa a politici v ní dělají je trapný appeasment v kterém se vzdáváme svobod které naši předci pracně získávali celé tisíciletí. A to i proti tomu islámu.

Raději válku než ústupky z toho co máme.

2 0
možnosti
Foto

Takže celý článek je o názorech 30 lidí ze 7 zemí, velmi reprezentativní :-)  Nejlépe se mi líbila věta : za Gruzii mluvila Tatia :-)   Kdo dal těm lidem mandát, že hovoří za svůj národ ? :-) Nebo si to jen pan máca takto odvodil, což je u něho naprosto normální :-)

11 2
možnosti
PE

P71a10v10e10l 42E25u89l41e74r

16. 10. 2015 16:45

Maca se určitě zase prezentoval jako zastupce názorů všech cechu

2 1
možnosti
LV

L88i31b97o42r 33V62a69n69ě12k

16. 10. 2015 15:52

Rv

Necítím k Vám nenávist, ani paniku, ale Vaše názory jsou naivní a ve svých důsledcích skutečně nebezpečné.

Češi v minulosti mnohokrát prokázali, že dokáží podat pomocnou ruku, máme tu - jak jsem se dočet - minimálně půl milionu imigrantů hlavně z Ukrajiny a Vietnamu a naprosté většině národa to nevadí. Jistě pár lidí zatížených míndráky a  potřebujících si nějak kompenzovat své pocity se vždycky najde.

Ale většina národa není slepá a vidí, kam vede muslimská imigrace. Že nejde o pouhé náboženství ale hluboce nehumánní nenávistnou ideologii potlačující lidská práva a svobody všude, kde se zkoncentruje.

Slyšte závazný příkaz jejich boha:

----

9:5A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy! Jestliže se však kajícně obrátí, budou dodržovat modlitbu a dávat almužnu, nechte je jít cestou jejich, vždyť Bůh je věru odpouštějící, slitovný.

16 3
možnosti
RM

R16o27m44a33n 41M12á56c21a

16. 10. 2015 17:45

prosim uvedte konkretni pasaze z clanku, ktere se vam jevi jako naivni a nebezpecne... postaci pouze ty nebezpecne... 

vynatek z clanku:

"Zastávám názor, že pokud k nám někdo přijde požádat o azyl, tak by měl dodržovat naše pravidla. Pokud tomu tak není a např. naskakuje na náklaďáky, či vbíhá do Eurotunelu a obecně páchá trestnou činnost, měl by také za to být podle platných zákonů postižen. Jsem za pomoc slušným lidem v nouzi..."

v zadnem pripade nejsem za prijimani islamskych radikalu

2 1
možnosti
MK

Válka mění lidi, to je pravda. Jenže je nutné podotknout, že přenos vlastních zkušeností na druhé vede kolikrát ke zklamání. Jak se říká, nevstoupíš dvakráte do stejné řeky. Nebudu tvrdit, že muslim, který utíká před válkou si nezaslouží pomoc. Nicméně ten muslim je zároveň nositelem ideologie, která je nepřátelská našemu civilizačnímu okruhu. A dobře se to ukazuje v uprchlických zařízeních v Rakousku, Německu, Švédsku, Finsku, ale i u nás, kde si vynucují zvláštní podmínky pro stravu, opovrhují dávaným jídlem apod. Oni jsou muslimové a my bychom to podle nich měli respektovat. Za války byli naši dědečkové a babičky rádi za cokoliv co jim zlepšilo život a mnohdy to byl uvařený ježek, darované droby ze slepice a dokonce se vyvařovali na polévku i husí pařáty. Naši předci se také řídili "Darovanému koni na zuby nekoukej" 

Problém je posuzovat uprchlíky nejen vlastní zkušeností, ale také zkušeností našich předků v podobné situaci.Protože naši předci, ale ani ti Chrovati v nedávné době se nechovali jako jezinky.......

7 0
možnosti
RM

R89o95m73a59n 72M88á47c54a

16. 10. 2015 17:43

Martine, souhlas... Proto je take v clanku psano, ze jsem pro pomoc slusnym a myslim, ze i bezproblemovym lidem a ze jsem proti jakemukoliv druhu trestne cinnosti a sireni militantni podoby Islamu pro me ok neni... nemam duvod s Vami nesouhlasit... ale verim, ze i v te zaplave se najdou spousty lidi, kteri tu pomoc opravdu potrebuji... jenze ty spise hledejme v Turecku, Libanonu, Jordansku.... to jsou predevsim ti potrebni, kteri nemaji nejake finance na paseraky apod...

1 0
možnosti
PB

..... v podstatě jste odhalil takový malý nešvar států EU, které nerespektují unijní právo a nemíní (?) zabezpečit vnější hranici společenství, k čemuž se mimo jiné v přístupových dokumentech a mezinárodních smlouvách závazali ! ,- ...... Chorvatsko by tedy mělo být, dle unijního práva, za svůj postup sankcionováno a pak by otázka "Proč nestaví Chorvatsko plot" byla na místě !

3 0
možnosti
KS

Chorvatsko není v schengenu, je tedy zodpovědné jen za svou vlastní hranici, ne za unijní.

2 1
možnosti
KS

Ten blog je zcela jasná snaha ukázat, že nic není černobílé. Lidi ale mají rádi věci černobílé, protože se tak mohou rychle rozhodnout. Za chvilku jsou v další situaci, kde se zase musí rozhodovat. Kdyby všechno viděli šedivé a snažili se proniknout ke složitosti problému, tak se z toho zblázní.

Jen nechápu, proč pořád tolik lidí řeší uprchlíky, když se nás to nijak netýká.

4 3
možnosti
MK

Ale týká. To co se dnes v EU upeče , bude mít vliv i na nás. Stejně jako bude mít vliv na nás jaké bude v budoucnu Německo.

7 0
možnosti
MR

Zde nejde o nenávist ale čistě o selský rozum a zkušenost z minulostí. Chorvati nestaví plot ale zase přistavují vlaky ... .

I když projdete každá válčiště, není zárukou že budete schopen komplexně vnímat celou věc, bez vlastního osobnostního charakteru.

Základní problém je dán nekontrolovatelným exodem jež  možná záměrně byl uměle a je uměle vyvoláván, tak že v tom chaosu zaniká pomoc těm potřebným.

Navíc v naší zemi máme historické zkušenosti jež nás varují a jsou v našich genech, byly zde nájezdy Švédů, Mongolů, Turků ... .

Naše země vždy přijímala uprchlíky a ať to bylo za 1 světové války, tak po třicátém roce, kde jsme se stávali ostrovem svobody ... .

Zažili jsme následně vyhnanství z naší země a to z pohraničí, likvidaci naší inteligence, další vyhnanství a teror byl po roce 1948, invaze Ruských vojsk po roce 1968 a ne jen jich.

Navíc po roce 1948 jme přijali Řeky kdy jejich země byla zmítána občanskou válkou, v padesátých letech Vietnamce, v rámci RVHP pak Mongoli, Angolané, Kubánci.

Právě Kubánci byli horkokrevní a hned sahali po noži, sám jsme to zažil ... .

Zde je potřeba se naučit vnímat jiným časem a to generačním. Podívejte se do Francie jak tam dopadla kdysi otevřená náruč pro migranty z kolonii ... .  Zaměňujete nenávist z frustrací, neboť se zase "rozhoduje" o nás bez nás a vidíme jak se to na jedné straně tutlá a na druhé zase eskaluje. Těžko lze po lidech aby zpřetrhali svoje kořeny a to bude jádrem pro oddělení se od společnosti a vytvářet do budoucna velké napětí ... .

12 0
možnosti
JL

Pěkné zamyšlení,  které Vám někteří neodpustí. R^

3 4
možnosti
MK

Proč by neodpustili? Autor napsal svůj pohled. Přestože mám k němu výhrady, tak mi názor autora nepřipadá jako vnucující,jediný správný. Prostě líbí se mi, i když mám jiný názor

4 0
možnosti
VK

Karma. V šíření mnohdy zbytečné nenávisti jsme mistři. Frau Kubalik velmistr. Já jsem k islámu taky intolerantní, ale ta nenávist a iracionalita tady teče proudem.R^

6 6
možnosti
RM

R78o70m52a29n 96M24á43c88a

16. 10. 2015 17:01

diky... ja myslim, ze strasit lidi a hrat na tuhle notu neni spravne...

1 1
možnosti
GV

Máme právo se rozhodnout, s kým budeme žít ve SVÉ vlasti.Islám tu nemá co dělat. Tečka.

17 1
možnosti
KS

Zatím žádné referendum nebylo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik