Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Kde jsou ty zlaté časy, když jsme se rozhodovali mezi dovolenou v Tunisku nebo Egyptě podle ceny, kvality ubytování, čistoty vody?

Vždycky když naši spojenci zaútočili na nějakou zemi z moře, země, ze vzduchu, slyšeli jsme od politiků, že jde o to učinit svět zase o něco bezpečnější.

Pak jsme přesně cílenými vojenskými zásahy zbavili některé země diktátorů.

Výsledkem je, že se v nich nedá žít a i my si rozmyslíme, abychom je s dětmi navštívili.

Mám divný pocit, že se nám ten bezpečnější svět nějak nedaří...

Neděláme někde chybu? Myslím ČR, EU, USA?

6 2
možnosti
RM

R56o54m74a22n 90M24á14c60a

17. 10. 2015 2:25

samozrejme, ze delame spoustu chyb...

1 0
možnosti
JK

Nesuhlasim s vasim poslednym odstavcom. Ak zostane stav ako v sucasnosti, tj. Europania nebudu branit pristahovalectvu, ale pristahovalcov budu naviac prevazat lodami, vlakmi, autobusmi, ak pristahovalcom budu poskytovat bezplatne ubytovanie, stravu a vyplacat peniaze, tak utecenecka kriza nikdy neskonci. Do Europy pridu desiatky, stovky ba az miliardy ludi. Samozrejme nie za par rokov, ale radovo za desiatky rokov - http://jozefkrchnak.blog.idnes.cz/c/477114/kedy-sa-skonci-pristahovalectvo-do-otvorenej-europy-alebo-ako-rozdelit-3-miliardy-pristah.html

2 1
možnosti
RM

R10o88m93a26n 74M70á62c95a

17. 10. 2015 2:27

nemyslete si, ze vsichni ti, co prijdou, tak v Evrope i zustanou... tohle je casto klamny dojem...

2 0
možnosti
DS

Milý pane Máco. Nejen, že s Vámi ve všem z duše naprosto souhlasím a jsem moc ráda, že nejsem ve svém postoji sama, ale z celého srdce Vám děkuji za Váš veleslušný a důstojný způsob diskutováníR^R^R^. Za mne velekarmaR^R^R^

6 4
možnosti
RM

R15o17m84a96n 80M50á20c46a

16. 10. 2015 20:07

dekuji... az jsem se zacervenal... krasny vikend

2 0
možnosti
MK

Romane, něco z historie. Muslimové ve své historii uvádí, že když odešel Mohamed z Mekky před pronásledováním, tak část jich odešla od Etiopie, kde je přijal etiopský král. Samozřejmě historka přibarvená o to, jak se etiopský král zajímal o islám a jak islám uznal, stejně jako uznal Mohameda. Nicméně, je to událost založená na skutečnosti. 

A víte jak se muslimové odvděčili Etiopii za azyl? Když získali moc, poslali do Etiopie dopis, aby král a jeho země přestoupili na islám. Po odmítnutí to vzali jako urážku a proti Etiopii vyhlásili džihád. Protože urážka islámu je odmítnutí nabídky ke konverzi. ;)

10 1
možnosti
RM

R39o88m12a78n 67M66á75c47a

16. 10. 2015 18:23

ale Etiopci to do nynejska uspesne zvladli R^ akorat Italove je pocuchali... ti jich mozna pozabijeli jeste vice nez Islam...

mel jsem do Etiopie jet v lednu, ale nakonec to padlo...

jinak zajimavost, ze Etiopie ma hodne prisny vizovy rezim a opravdu jsou tam velke tresty, kdyz mate spatny vizum apod. clovek muze koncit i v krimu... a Etiopie je take znama, ze si zaklada na ostraze hranic... ma snad nejmin prostupne hranice z cele Afriky... tak ono se neni co divit... sousedi Eritrea, Somalsko, Sudan opravdu nejsou oazy klidu a bezpeci...

2 1
možnosti
DS

Já jsem proti současnému systému přijímání uprchlíků, kteří sem (myšleno Evropa! Nejsme tak velký prostor, abychom mohli myslet jen na své územíčko a domnívat se, že události okolních zemí se nás nedotknou!) vnikají stylem "hrr na ně".

Byla bych pro zachraňování uprchlíků před válkou, pokud by byla jasně daná pravidla, kdo bude "zachráněn", kde bude ubytován, jak bude trávit svůj čas (zda různé kurzy a školení, nebo zaměstnání nějakou manuální činností byť na státní náklady) a na jak dlouho smí se statusem "uprchlíka" zůstat. V každém případě pouze omezené pravomoci po určitou dobu, poté by se museli vrátit zpět do své vlasti, nebo zažádat o trvalý pobyt, případně občanství, stejně, jako to musí udělat každý například Ukrajinec. Složit jazykové testy a podobně. V žádném případě ne zvažovat automatické "začlenění" - jak k tomu ti lidé přijdou, že sem utečou před násilím a my bychom je hned předělávali a využívali na špatně placenou práci (pokud se v Německu opravdu pro ně zruší minimální mzda, pak je to diskriminace nejen jich - děláme si z nich novodobé otroky - ale hlavně méně vzdělaných Němců, nebo německých Turků!)?! To vám přijde humánní?

Ne, my jim můžeme pomoci, ale MUSÍME umožnit pak návrat do jejich domoviny! Nevidíte, jak můžou ty stávající plány na "začlenění" a "přerozdělení" těm lidem strašně ublížit? Jak jim ubližuje "humanismus" v DE táborech?!

V žádném případě nesouhlasím se stávajícím návrhem kvót - ne pro jejich číselné hodnoty, ale pro samotný mechanismus! Evropa nesmí být až takhle otevřená každému a nesmí dopředu počítat s rozdělováním dalších vln, které budou jenom přibývat! Musíme si umět své hranice ochránit před nezákonným vniknutím do země, jako to třeba dělá USA (předpokládám, že s těmi souhlasíte) - plot, kontroly a v případě nejvyšší nouze střelné zbraně.

A pokud se bojím, pak jenom tohoto:

https://www.youtube.com/watch?v=GU4VBEFyEgA

případně k tomu mám další důvod:

https://www.youtube.com/watch?v=SO5_QQVYlpA&app=desktop

5 0
možnosti
RM

R11o64m45a65n 24M95á80c29a

16. 10. 2015 18:18

souhlasim s Vami... vzdyt o tom v clanku take pisu...

1 1
možnosti
ZB

Karma.Je zajímavé kolik politických mrtvol na tomto tématu ožilo.Volfová,Okamura,zbytky VV a Usvitu a spol.musí být štěstím bez sebe.Co na tom,že armáda "znásilnujících nadržených negrů" a "islámistů co chtějí ovládnout Česko a uřezávat nám hlavy" je jen fikce dobrá ke strašení vyplašených a polohysterických Čechů,kterých je i tady plná diskuze.Racionální pohled a vidění,které není černobílé je hodnoceno hysteriky rochnící se v nenávisti jako vlastizrada...

8 12
možnosti
LV

L85i60b46o70r 66V41a71n12ě50k

16. 10. 2015 16:46

Typický nenávistný výkřik postrádající racionální pohled a vidění, které není černobílé.

9:73Proroku, bojuj usilovně proti nevěřícím a pokrytcům a buď přísný na ně! Útočištěm jejich bude peklo, a jak hnusný je to cíl konečný!

3 4
možnosti
Foto

Názory Gruzínců, Arménů, ale i Ukrajinců, nejsou relevantní. K nim nikdo neprchá, naopak jejich blízcí se přesunují do EU.

Chorvati se bouřili proti maďarskému plotu, protože jim bylo jasné, že se pak vlna migrantů odkloní na jejich území. Oni jsou laxní, vědí, že k nim migranti nemíří, tak co by se namáhali. To je celé.

Takže nehledejte zásluhy tam, kde nejsou.

6 2
možnosti
MK

Oni hlavně Arméni, Gruzínci, Ukrajinci, ale i Chorvati, Srbové, Slovinci a další, utíkali do zemí se stejnými kulturnímu a civilizačními hodnotami. Dokonce i bosenští muslimové nebyli v té době problém. Když jsme žili v Kanadě, tak jsme měli přátelé, s kterými se dodnes stýkáme, kde on byl srbský křesťan a ona bosenská muslimka. Tihle utekli do Kanady před bosenskými muslimy. Křesťané s jejich svazkem problémy neměli. 

Nicméně, v té době i bosenští muslimové se stavěli docela dost proti politickému islámu. Zda to bylo na oko, či to mysleli upřímně neumím posoudit. Skutečnost je však taková, že dnes se Bosna a pomalu i Albánie, stávají pátou kolonou islámu v Evropě. 

A ano, ze strany těchto národů, které uvádíte jde o určitou laxnost. Protože Gruzínci i Arméni muslimy nenávidí vzhledem k historii, kdy jejich národy byly perzekuovány islámskými okupanty

6 0
možnosti
Foto

Jo, taky se mi zdá, že kdo nehysterčí a nemá dvakrát denně plný kalhoty ze strachu před islamisty, ten je v lepším případě naivní sluníčkář, v horším rovnou vlastizrádce zralej pro šibenici. A když někdo vyzve ke klidu, rozvaze a racionálnímu uvažování, viz výzva vědců, dostane se mu rady od samotného nejvyššího Miloše, ať si "je" teda nastěhuje k sobě domů:

http://www.lidovky.cz/migrace-je-jako-tsunami-at-si-kazdy-vedec-vezme-domu-uprchlika-vyzval-zeman-16f-/zpravy-domov.aspx?c=A150831_130155_ln-media_ele

10 6
možnosti

V35á44c34l58a46v 67Š23o55b17r

16. 10. 2015 16:13

Pokud ovšem danou výzvu podepisuje někdo kdo nemá s racionálním uvažováním absolutně nic společného - Halík - ideolog který staví "víru" prakticky nad cokoliv bez ohledu na to v co věříte...

tak to dost nutí k zamyšlení jaký je vlastně účel dané debaty.

Jsem ochoten vést racionální debatu... ale v racionální debatě musí zaznít kupříkladu i to co budeme tady s migranty dělat kdyz sami máme 60 milionů nezaměsnaných, prospekt toho že automatizace zničí v následujích 20 letech 30 procent pracovních míst...

Pokud se podívám na biologickou definici přemnožení tak lidstvo Evropě jí splňuje naprosto perfektně... a už naše současná životní úroveň je nad rámec toho co si Evropa vydělává, má to jen na dluh. Vlastní suroviny dávno vyčerpala...

Ovšem v "racionální" debatě se pak ohání nějakým "soucitem" a "lidskostí"...

5 2
možnosti
PZ

P56a79v84e81l 72Z20e58m20a33n

16. 10. 2015 16:04

bez karmy Rv

1) jste "sluníčko" jak vyšité protože se zcela jednoznačně a nekriticky stavíte na jednu stranu sporu/střetu i když to na začátku maskujete prohlášením, že se tak necítíte, jestli z neznalosti nebo úmyslně víte jen vy.

podstatnější je, že

2) použiji-li klasické přísloví: spor/střet je o "voze" ale vy celý článek opěvujete vlastnosti "kozy" a vůbec vám to nedochází :-/

6 4
možnosti
RM

R40o20m82a22n 56M48á29c89a

16. 10. 2015 17:56

preziju to bez ni... diky za reakci

1) tak hlavne, ze vite, kdo jsem...

2) hloupost totalni a ted lituji, ze jsem vam zacal odpovidat

1 1
možnosti
Foto

No tak už mi je jasné, kam na ty naivní názory hodíte - na akademickou půdu a mezi děti.. to už nebudu ani dál rozebírat, tady je každé slovo marné - to mluví za vše..

Tak ono se nás to netýká, ono nás to "mine"? A kam myslíte, že ty miliony lidí, co se sem teprve přivalí, asi půjdou, když už se nebudou vejít k Frau odvedle? Jako že si je vezme kamarádsky Obama do USA?? Nebo se to jen tak samo zastaví??

Člověče, vy jste tou svou naivitou nebezpečný i sám sobě, kdy vám to dojde?

14 7
možnosti
Foto

Sluníčkář se pozná snadno - dává všemožně najevo, že nepochopil, že je třeba lidem pomáhat - ale tam u nich doma a ne je podporovat v hazardu se životem, v nesmyslné migraci. Sluníčkář nepochopil zásadní věc - že každý takovýto "migrant" - ujídá sobecky a neefektivně peníze, které se daly daleko smysluplněji použít na pomoc daleko více lidem - tam u nich doma. Protože my z Evropy - jim můžeme účinně pomoci jen tam, kde jsou doma. Ne se spolupodílet na ničení vlastního kontinentu a nesmyslném vykořeňování milionů lidí... podporou nesmyslných migrací...

USA 2  roky nemají žádný výsledek v těch aktivitách, které měly napomoci klidu v Sýrii - opak je pravdou. Tedy i v této oblasti jim bylo třeba pomoci, a kdo jim pomohl, aby měli doma klid? Proti ISIS?

Sluníčkář.. bude mazat bagety lidem, kteří je zahodí a vysmějou se mu, načež mu ještě zamávají vlajkou ISIS.. A on bude mazat dál... a mazat.. a nic nepochopí... (a mazat.... )

4 3
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik