Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na Česko chce poslat ruské tanky, současně od Čechů prosí peníze

Petr Michalů je skutečně zvláštní postavou internetového dění. Před více než rokem odcestoval do Ruska, aby tam požádal o politický azyl. Prý ho z ČR vyhnali. Odtud nazývá Čechy otroky, ale zároveň je prosí o peníze.

Nejdříve se vraťme do historie. Tento ryzí sovětský charakter pracoval u vězeňské služby. Později působil jako zkušební komisař pro získání zbrojního průkazu a byl obviněn z napomáhání trestné činnosti týkající se podvodů u zkoušek.

Následně se Michalů vydává do Španělska, což nazývá "emigrací", jelikož se to prý v ČR nedalo vydržet. Po dlouhé anabázi nachází práci jako řidič autobusu. Ve Španělsku se stává aktivní blogerem a píše např. Omluvu ruskému národu, ruskému lidu a prezidentu Putinovi, či text s názvem Tak už vám došlo a dochází, v jakém jsme tehdy po tom roce 68 žili klidu, míru a bezpečí??!!, ve kterém je uvedeno:

"Díky včasnému, perfektnímu, dobře zorganizovanému a bleskovému zásahu vojsk obranného vojenského paktu socialistických států přejících si žít v míru – Varšavské smlouvy bylo ČESKOSLOVENSKO zachráněno a chráněno celých nádherných 21 let, kdy lidé v důsledku této bratrské a přátelské pomoci mohli v klidu a míru žít, pracovat, studovat, budovat prosperující stát, bavit se, žít beze strachu, milovat se a rodit děti."

Ruské tanky

Ale ani Španělsko nebylo pro Michalů dost dobré. V dubnu 2016 se přes několikadenní zastávku v ČR vydává do země zaslíbené, do matičky Rusi, kde žádá o politický azyl.

V Rusku se stává hvězdou tamní propagandy a o Michalů referují jako o novináři, který byl vyhnán z vlastní země a označují ho za politického uprchlíka.

A opravdu musel být Michalů strašně perzekvován, když před cestou do Ruska strávil několik dní v ČR a na návod, jak požádat v Rusku o azyl, se ptal české ambasády. Ale ruská "média" jednoduše chtěla příběh o tom, jak byl Michalů utlačován a vyhnán hledat svobodu v putinovském Rusku. Příběh dostala. Kydání špíny na ČR se tak stává jeho denním chlebem.

Současně se jeho fanoušci dozví, jak je v Rusku vše úžasné a jak vše vzkvétá. Jednoduše ráj na zemi.

Více o tvorbě tohoto "génia" v článku Pokud ruské tanky znovu přijedou do Československa, už nikdy nedopustíme, aby odjely.

Článek doporučuji k prostudování pro lepší pochopení kontextu.

Záchrana před majdanem

Michalů se ubytovává v hostelu. Kromě vyřizování dokumentů dny tráví toulkami po Moskvě a Rusku, odkud publikuje řadu fotografií tohoto ráje na zemi a snu každého "emigranta vyhnaného z vlastní země". Na internetu rovněž šíří svou "osvětovou" práci pomocí různých textů a koláží.

Děkujeme

Michalů se toulá po ulicích a fotí kromě památek a regálů plných potravin i kolemjdoucí krasavice, které ale nejspíše více než po tričku agent Kremlu či obdivu ruských zbraní touží po imperialistickém telefonu Apple a po kabelce Louis Vuitton.

Michalů tak hledá svou nevěstu na internetu se slovy: "Já čechoslovák žiju v Moskvě a chci se oženit v Rusku. Hledám ženu 35 - 40 let."

Seznamka

Vše je tedy na první pohled dokonalé a do toho skvělého Ruska by chtěl každý. A jistě by si také každý přál, aby naše země byla znovu "osvobozena" jako v roce 1968. Jenže...

Nic není tak růžové, jak se zdá, a Michalů má nedostatek financí. Začíná se tak ochomýtat okolo různých spolků, kde lze nalézt určité mecenáše.

V září 2016 avizuje přípravu na svou novou roli "nezávislého korespondenta Svazu dobrovolníků Donbasu".

Krym a Donbas

To ale nakonec padá a jeho český fanoušek se tak nedozví ony zaručené "pravdy" tohoto "nezávislého korespondenta".

Michalů se rovněž např. setkává s Nikolajem Kubincevem, který se pohybuje v oblasti jaderné energetiky (konkrétně je jím prezentována spojitost s firmou TVEL) a který má vazby na českou prokremelskou a extremistickou scénu. Příkladem jeho kontaktů je 10 miliony korun zadlužený "agent Kremlu" Žarko Jovanovič, či "dovozce" bojovníků na Donbas Petr Králíček, který na idnes.cz, jak sám tvrdí, bojuje za Rusko.

Na řadu tak přichází tzv. merchandising a Michalů začíná prodávat nášivky a trika agent Kremlu a podobný sortiment, který nesmí chybět ve výbavě správného českého "vlastence".

Eshop

Ale ani to není nijak slavné.

Na otázku "jak se máš, příteli" Michalů odpovídá: "Ahoj, těžce... Složité problémy s ruskou vládou."

Jak se máš?

A jelikož se Michalů v Rusku má tak skvěle a je to ráj na zemi, volí cestu, že prosí o finanční pomoc, a to Čechy, pro které si chce zopakovat srpen 1968, což by jistě řada českých "vlastenců" uvítala viz Myslitelé z diskusí na novinky.cz obhajující okupaci vlastní země.

Výřez žádosti

Svou žádost o finanční podporu realizuje přes Blanku Morávkovou, která je rovněž vášnivou "agentkou Kremlu" a také vlajka se srpem a kladivem ji není cizí.

Morávková rovněž koordinuje skupinu trollů, které za pokřiků "sláva Rasiji" apod. navádí, kam a co mají jít komentovat.

Výzva k trollení

Mezi těmito trolly nechybí ani "géniové" věřící hoaxu, že EU chce zrušit písmeno Ř, čemuž ostatně podle všeho věří i představitelé proruských "domobran" Kratochvíl a Obrtel viz Ovlivňování a radikalizace paramilitární ruské páté kolony uvnitř ČR.

Agentka Kremlu a Ř

Ne všichni oné výzvě o finanční pomoc důvěřují. Michalů přece píše, jaký je to v Rusku ráj. A teď prosí o finance z ČR, která je tedy zbídačenou zemí pod diktátem USA? Miroslav Beránek, který souhlasí s dopisem Putinovi, se domnívá, že si Michalů žije v Rusku velice dobře a je o něj dobře postaráno a že jeho dobrou věc zase někdo zneužívá.

Nevěří?

Morávková dále dodává, že peníze jsou určené na existenci Michalů. Protože v Rusku se má samozřejmě tak skvěle, že mu v ČR můžeme jenom závidět.

Existence

Výzva o finanční podporu přinesla vskutku plodnou diskusi.

Daniela Jakubicova tvrdí, že už pár lidí na to doplatilo, když mu poslalo peníze. Renatecka Kolin Friedrich uvádí, že takto (závislý na finanční pomoci) žije minimálně 4 roky a že se pořád najdou lidé, co naletí a peníze pošlou. Doplňuje, že mu poslala 1000 Kč a nabídla práci, což Michalů odmítl.

Diskuse

Miloslava Pol píše, že Michalů je chytrý jak "hejno vopic" a zmiňuje jeho volání k boji se zbraní v ruce. Martin Keto Daniel uvádí: "No jo žije v Rusku a nechá se vydržovat druhými a kydá špínu na celou unii a rodnou vlast." Prý by se na něj vys*al a nic mu neposlal.

Diskuse podruhé

Libuše Fuchsová se ptá, zda Michalů ještě nedospěl do okamžiku, kdy mu bude trapné neustále žebrat od lidí peníze. Podle ní na národ a republiku pluje jak na žumpu, ale peníze mu nesmrdí.

Duskuse potřetí

Do diskuse vstupuje i "Davídek Medvídek", který uvádí, že se dříve odstěhoval do Běloruska, kde hledal "zbytky toho dobrého socialismu" a kde je prý i na dlouhou dobu našel. Zmiňuje i činnost Michalů, a to je fotit "holky v minisukních".

Diskuse počtvrté

Davídek svůj text uzavírá slovy: "A vy mazejte do práce, když už jste ti otroci a nezapomeňte posílat, bude vám odpuštěno."

A jak to vidí Michalů? Ty, od koho žádá peníze, označí za otroky a volá je do zbraně.

Otroci

Určitě pak přijede otroky ve zbrani podpořit a osvobodit na ruském tanku.

Tank

A po tom osvobození si jistě zvolíme nové představitele, kteří nás demokraticky před hlavněmi samopalů jako na jistém poloostrově připojí k Rusku.

Zvolte mě

Protože pouze a jedině v nejtěsnějším svazku, spojenectví a spolupráci České republiky a Slovenské republiky s Ruskem je budoucnost a jistota přežití a rozvoj českého a slovenského národa. Jiná cesta ani volba prý není.

Budoucnost

Závěrem

Co říci závěrem? Snad jen to, že mě Michalů, resp. jedinec přející si návrat ruských tanků, prodávající trika agent Kremlu, co chce připojit ČR k Rusku, označil za kolaboranta a vlastizrádce.

Kolaborant Máca

To je podobně kvalitní výron jako předvedl bývalý příslušník pohraniční stráže (to je ta instituce, co vraždila vlastní lidi jen kvůli tomu, že chtěli utéct z komunismu), který lituje toho, že Jakeš v 89. neposlal na Prahu resp. na vlastní občany tanky a který si dává na Facebook fotky zbraní.

Pohraničník

Bývalý pohraničník mě tak obviňuje, že prý chci rozeštvat národ a přispět k rozpoutání občanské války. Jistě. Střílení na hranicích a sametová revoluce utopená v krvi pod pásy tanků je ta mírová cesta. Nejhorší jsem já, kterého sice za psaní na blogu nikdo neplatí, ale i přes to "vlastenci" vědí své. A také ho prý chci "persekuovat", když napíšu o jeho názorech, co veřejně šíří. To aby se nakonec soudruh pohraničník oháněl demokracií.

Ale stejně se vše již brzy změní a "vlastenci" mi už chystají lidový tribunál.

Tribunál

 

Autor: Roman Máca | pondělí 18.9.2017 14:45 | karma článku: 43,70 | přečteno: 14674x
  • Další články autora

Roman Máca

Otevřený dopis České televizi

Situace na naší mediální scéně mě nenechává klidným, a proto jsem se rozhodl napsat otevřený dopis České televizi.

4.2.2019 v 12:35 | Karma: 41,57 | Přečteno: 15475x | Diskuse| Média

Roman Máca

Tak trochu jiná reportáž z Prague Pride 2018

V sobotu jsem se zúčastnil Prague Pride, resp. jedné „doprovodné akce“. Tou „doprovodnou akcí“ byla protidemonstrace, kterou svolali neonacisté z tzv. Národní obrody a bylo to vskutku výživné.

13.8.2018 v 10:08 | Karma: 44,85 | Přečteno: 65604x | Diskuse| Společnost

Roman Máca

Ovčáčkův svět: Prokazatelné ruské lži o Zemanovi nevadí, z ČT a Respektu se může pominout

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček vytáhl do další bitvy s Českou televizí a s týdeníkem Respekt. A ani na mě tentokrát nezapomněl. Prý jsem autorem dezinformace, kterou média nekriticky převzala.

24.5.2018 v 11:07 | Karma: 45,12 | Přečteno: 10872x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Podivuhodné vztahy u sponzorů Miloše Zemana: miliardář a právníci u ruského konzulátu...

Spolek Přátelé Miloše Zemana z velké části financuje (ne)kampaň za zvolení Miloše Zemana. Figurují v něm jména jako Mynář, Nejedlý, Srp, Veleba, Galuška. Parta je to skutečně zajímavá a podivuhodní jsou i její sponzoři.

26.1.2018 v 7:42 | Karma: 48,50 | Přečteno: 68943x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Bláznivý předvolební příběh: Zeman je hrdina Churchill, Drahoš zrádce Chamberlain

Po prvním kole prezidentských voleb se již naplno rozbíhá dezinformační kampaň proti Jiřímu Drahošovi. Její součástí jsou i skutečně zvláštní přirovnání jednotlivých kandidátů k historickým osobnostem.

17.1.2018 v 14:11 | Karma: 41,39 | Přečteno: 7426x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28,  aktualizováno  16:44

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik