Jak se přes noc z milovaného "Doníčka" stal "zrádce, válečný štváč a kačer Donald"?

Před nedávnem mě zaujala proměna českých "vlastenců", kteří v důsledku vojenského úderu USA na syrskou armádní základnu přehodnocují svůj vztah k dříve tak opěvovanému a zbožňovanému "Doníčkovi".

Nicméně bylo jasné, že čeští "vlastenci" budou podporovat Donalda Trumpa jen do té doby, dokud jeho politika bude podporována Kremlem. Nic více, nic méně. Jasné také je, že americké zbraně přece přináší válku a zkázu, zatímco ruské vojenské intervence (např. bombardování civilistů) přináší mír a stabilizaci. Jedná se o vskutku jednoduchý svět. Co chce Moskva, je pro českého "vlastence" dobré. A co nechce, tak je samozřejmě špatné. Když v Kremlu své stanovisko náhle přehodnotí, automaticky ho přehodnocuje i český "vlastenec" a následně nové roztleskává.

Onu myšlenkovou proměnu jsme tak mohli pozorovat nejen mezi konkrétními blogery zde na idnes.cz, na tzv. alternativních webech, ale i u různých aktivistů.

Jedním z takových aktivistů je i Žarko Jovanovič. Ten kromě toho, že na svém profilu na Facebooku uvádí, že má "mozek z masa a kosti",...

Mozek z masa a kosti

... se dále prezentuje jako "agent Kremlu" a např. pořádá demonstraci proti německé kancléřce viz Pražskou demonstraci proti Angele Merkelové organizoval "agent Kremlu" a v brzké době rovněž organizuje její "upalování".

Ve výše uvedeném článku tak můžeme nalézt o dotyčném více včetně jedné z proměn tohoto "vlastence".

Po sestřelení ruské stíhačky ze strany turecké armády na podzim 2015 Turecko upadá ještě více v nemilost u českých "vlastenců". V létě 2016 dochází v Turecku k pokusu o převrat vůči tamnímu prezidentovi Erdoganovi. Tomuto úsilí proti Erdoganovi, který se v poplatné době nelíbí v Moskvě, Jovanovič drží palce, a to 16. července.

Převrat proti Erdoganovi ano

Nicméně zanedlouho dochází ke schůzce Putina a Erdogana a následuje uvolnění vztahů mezi Ruskem a Tureckem. Svou agendu tak obrací nejen ruská média, ale i čeští "vlastenci". 9. srpna tak Jovanovič píše o "sjednocení".

Už je vše dobré

V případě Donalda Trumpa se ještě 4. dubna 2017 Jovanovič baví na účet "sluníčkářů" demonstrujících proti americkému prezidentovi.

Demonstrace proti Trumpovi

7. dubna dochází k oné akci americké armády z rozkazu Donalda Trumpa, kterou v Moskvě ihned odsuzují. "Vytočen" je vzápětí i Jovanovič, který si dokonce v době adorace Trumpa z Kremlu, neváhal nechat vyrobit tričko s podobiznou "Doníčka".

Triko

Onen americký úder byl veden jako odpověď na použití chemických zbraní vůči civilistům ze strany syrských vládních sil. Nicméně Jovanovič ví, že "nebezpečné bojové chemické látky si s největší pravděpodobností vzbouřenci vyrobili sami".

Vyrobili si to sami

A jak to ví? Protože to říká Rusko a to by přece v očích českého "vlastence" nikdy nelhalo. Vzpomenout tak můžeme 9 ruských verzí o sestřelení MH17.

Rusko říká

K proměně dochází i na proruských dezinformačních webech, které tedy přináší tu čistou "necenzurovanou pravdu" a píší o tom, o čem mainstream samozřejmě mlčí.

Tu skrytou mainstreamem cenzurovanou "pravdu" prezentuje např. Aeronet (o něm viz Jak "informují" tzv. proruské weby?), který přináší jak jinak než šokující odhalení, a to že v Bílém době proběhl palácový převrat, za kterým rovněž stojí kdo jiný než sionisté.

Šok

Pozadu nezůstává ani další hlasatel "pravdy" Ondřej Geršl, který na Facebooku vystupuje jako krásná mladá dívka se jménem Adriana Lia viz Skrytá mainstreamem cenzurovaná "pravda" jedině od proruských webů a od falešných profilů. Geršl tak na svém webu ac24.cz polemizuje nad tím, zda je Trump loutka nového světového řádu. V textu samozřejmě nesmí chybět Ilumináti, o kterých obyčejný český člověk ví, že právě Ilumináti jsou jedním z viníků jeho životních neúspěchů.

Loutka NWO

Naštěstí máme ty tzv. alternativní weby, kde se našinec s "Vysokou školou života" dozví tu "pravdu". Ne jako na ČT, která o spiknutí Iluminátů a sionistů mlčí, jelikož je jimi samozřejmě řízena. 

Proti "prolhané" ČT je tak třeba zakročit. A své role se chopí bojovníci za pravdu nejpovolanější. A to senátor a předseda "zemanovců" Jan Veleba a mluvčí prezidenta a bývalý přispěvatel Haló novin Jiří Ovčáček. Na konferenci v Senátu s názvem Role České televize v naší společnosti, kde televize ze strany "vlastenců" dostává jeden úder za druhým, nesmí kromě členky italské radikální strany Liga severu a blogerky na idnes.cz Moniky Pilloni chybět ani zmíněný šiřitel ruských "pravd" Žarko Jovanovič.

Jovanovič na konferenci

Ostatně i samotný Hrad působil po americkém úderu dosti zmateně. Rozkaz z Moskvy zněl přece jasně. Podporovat Trumpa. Ale co teď? Miloš Zeman si takticky nechává odstup a volá po důkladném vyšetřování vzniklé situace, což mohl např. učinit v případě potvrzení přítomnosti ruské armády na Ukrajině. Nicméně nestalo se a prezident Zeman prý věří ruskému ministru zahraničí Lavrovovi, že na Ukrajině ruští vojáci nejsou.

Miloš Zeman se během svého projevu o potřebnosti vyšetřování vyjádřil ve smyslu, že kdo se onomu vyšetřování bude snažit zabránit, lze ho považovat za viníka.

V Radě bezpečnosti OSN se tak objevuje návrh rezoluce, která požaduje přísné vyšetření chemického útoku, kdy by vyšetřování mohlo odpovědět, zda byla americká reakce adekvátní či ne. Nicméně Rusko návrh rezoluce dle očekávání vetovalo.

Český prezident zaujal k americkému úderu v Sýrii rezervovaný postoj. Podle něj je důležité znát fakta úterního chemického útoku. „Otázka spočívá v tom, zda nesporný zločin, jakým je útok chemickými zbraněmi, byl skutečně organizován ze základny syrského letectva,“ řekl Zeman.

Pokud by za ním stál skutečně Asadův režim, americká reakce je přiměřená, míní prezident. „Ať to vyšetří nezávislá vyšetřovací komise Rady bezpečnosti OSN,“ navrhl Zeman. Dodal, že kdo této iniciativě bude bránit, toho je možné považovat za viníka. (zdroj)

Dočkáme se tak, že za veto Miloš Zeman Rusko odsoudí a veřejně ho označí za viníka? Nejspíše ne.

Ostatně jisté zmatení se objevilo i na twitteru Jiřího Ovčáčka, kde Ovčáček Trumpa pravidelně adoroval a např. ho označil za velkého učitele.

Velký učitel

A tento obrázek s "velkým učitelem" nesmí chybět ani na stole mluvčího.

Obrázek na stole

Nicméně po americkém útoku podobná adorace mizí a Ovčáčkův twitter působí, že neví kudy kam.

Perlička na závěr

Je skoro již pravidlem, že podobní "vlastenci", kteří nás chtějí vymanit ze společenství nejsvobodnějších a nejvyspělejších států světa a následně nás odevzdat pod křídla matičky Rusi, mají za sebou kriminální minulost, či jsou zadluženi skrz naskrz. Viníkem nejsou samozřejmě oni sami, ale systém. A právě Putin je vnímán jako někdo, kdo ten jimi nenáviděný systém změní nebo zničí. "Vlastenec" se tak systému pomstí.

Výjimkou není ani Žarko Jovanovič a výše přihlášených pohledávek vůči němu dosahuje dle insolvenčního rejstříku úctyhodných 10 823 008 Kč. Tedy slušná práce.

Aneb dámy a pánové... Kdo z vás to má...

AKTUALIZACE: V insolvenčním rejstříku je k 1.2.2017 uvedeno: "Dlužník je nekontaktní a zdržuje se na neznámé adrese." Na každý pád insolvenční správce pan Červenka může navštívit nějakou z příštích "vlasteneckých" akcí, kterou si oproti setkání k vypořádání svých dluhů dozajista Žarko nenechá ujít.

Další zajímavý zadlužený a tentokráte i odsouzený "vlastenec" Petr Michalů např. volá po ruských tancích s tím, aby už od nás nikdy neodjely viz Pokud ruské tanky znovu přijedou do Československa, už nikdy nedopustíme, aby odjely.

Osobní bankrot rovněž prožil i stalinista Ladislav Kašuka. Kašuka je v ČR dispečerem ostrahy v obchodním centru, nicméně současně je v Rusku prezentován jako známý český novinář a expert viz Dvojí život: V ČR dispečer ostrahy, v Rusku známý český novinář. A za jeho nezpochybnitelné zásluhy mu rovněž od ruské propagandy nějaká zlatka "na tajňačku" kápla viz Z uniklé pošty: Jak si ruská propaganda platila českého zkrachovalce adorujícího Stalina.

Autor: Roman Máca | čtvrtek 13.4.2017 11:04 | karma článku: 43,01 | přečteno: 12623x
  • Další články autora

Roman Máca

Otevřený dopis České televizi

4.2.2019 v 12:35 | Karma: 41,57
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik