Na Pražský hrad nepůjdeme

19. 08. 2016 11:40:32
Příští týden mi přijede na návštěvu známá z již islamizovaného německého chalífátu. Budeme se toulat po Praze i po Česku, ale na Pražský hrad nepůjdeme. Proč?

Stranou ponecháme riziko teroristického útoku ve frontě (ideální cíl pro teroristy) před Hradem, která se tedy díky protiteroristickým kontrolám tvoří. Ale proč tam nepůjdeme? Protože bych se musel hanbou propadnout. Musel bych zdůvodňovat tato opatření, že jsou proti teroristům. A od do české reality nezasvěcené Němky bych se samozřejmě dočkal reakce: "Co je to za blbost? Vždyť ta fronta je ideální cíl."

"Zhovadilost" nájemníků pražského Hradu dokládá i "lidová tvořivost".

Je opravdu podivuhodné, co na Hradě vše vymyslí v rámci boje proti terorismu. Občané se na jednu stranu mají proti teroristům ozbrojovat. Ale na Hrad samozřejmě občané se zbraní neprojdou. Až tedy na reportéry MF DNES, kteří prošli s pistolí a s noži bez problémů. MF DNES: Přes kontroly na Hradě lze hravě pronést pistoli i dlouhý nůž.

Naštěstí alespoň někdo, a to občané z Osvětiman, se na Hrad dostanou i bez kontroly.

Je pozoruhodné, jak se Hrad se svými nejbližšími spolupracovníky, ať už se jedná o osobu bez prověrky či poradce z Lukoilu nebo z čínské rozvědky, mění v jakési terárium po vzoru putinovského "kooperativa ozero". To je spolek Putinovi blízkých kamarádů "chatařů", kterým ruský prezident přihrává funkce, zakázky apod. Mezi těmito chataři je např. Putinův kolega z KGB a přítel Miloše Zemana Vladimir Jakunin, na jehož konferenci na Rhodu se Miloš Zeman opět brzy vydá. To, co je nyní na Hradě, mi tak zmíněný kooperativ nejvíce připomíná.

Ostatně věděli jste, že osoba bez prověrky Vráťa, jak ho Zeman nazývá, pobírá vyšší plat než např. hlava moci výkonné resp. předseda vlády? Ne? Tak o tom píší lidovky.cz Úřednická zvůle na Hradě. Již zveřejněnou informaci odmítl přes dva roky zveřejnit.

V článku se mimo jiné uvádí:

Podle Oldřicha Kužílka z Otevřené společnosti se jedná o klasickou úřednickou zvůli. „Hrad je proslavený vulgárně brutálním porušováním zákona. Za nové kanceláře se to možná ještě zhoršilo. Odepírají všelijaké věci a chovají se arogantně,“ reagoval.

A ano, svým chováním, personálním obsazením z řad "starých kamarádů" mi hrad stále více připomíná onu kremelskou věrchušku, kterou např. nositel Nobelovy ceny za ekonomii Paul Krugman označuje za kleptokracii.

Je podle Vás odpovídající a normální, aby Mynář bez prověrky pobíral vyšší plat než předseda vlády?

A není divu, že se Zeman tak moc obrací na Rusko a i tamní média ho zbožňují (viz Mediální obraz Miloše Zemana v ruských médiích), když je jím inspirován a podporuje podobné principy. Říká se tomu arogance moci.

Ale uprchlíky samozřejmě zastaví. Protože tahle země je naše. Ale jde spíše o to, koho tím "naše" myslel. A stále více cítím, že tím "naše" myslel sebe, Vráťu, Lukoila Nejedlého a kamarády z řad KGB.

Hanbou bych se musel propadnout, abych šel stát frontu na Hrad, na kterém přebývá tento bizarní spolek.

Autor: Roman Máca | pátek 19.8.2016 11:40 | karma článku: 37.74 | přečteno: 3644x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 17.79 | Přečteno: 336 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 22.31 | Přečteno: 570 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 929 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
VIP
Počet článků 91 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 10872

Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...