Pravý zemanovec hájí prezidenta za každých okolností

20. 04. 2016 13:47:28
Vlastenci a slušní Češi do boje za Miloše Zemana! Prezidenta si fašizující pražskou kavárnou, americkou ambasádou a dalšími protistátními živly napadat nenecháme! A vůbec nezáleží, že jde o hloupost sdílenou na Facebooku.

Na sociální síti Facebook se můžeme setkat s řadou falešných profilů založených za různými účely. Jeden z takových "patří" i prezidentovi Miloši Zemanovi (link zde).

Že jde o profil falešný lze poznat během několika sekund.

V popisku např. můžeme vidět, že pan prezident se narodil v roce 1968 a studoval školu v polské Vratislavi.

Rovněž obsah profilu je řekněme originální. Např. sdílení článku ze satirického webu.

Či specifický příspěvek o tolik diskutované návštěvě čínských soudruhů, kde byl původní billboard resp. jeho obsah zaměněn za jakousi "islámskou propagandu s arabským písmem".

U tohoto obrázku si všimněme reagujícího diskutéra se jménem Zdenek Strapina. Později se mu budeme věnovat.

Na první pohled je tedy jasné, že se jedná o falešný satirický profil, kterých existuje mnoho. Ale proč vznikl tento článek? Nedávno se na tomto profilu objevil originální příspěvek. Během Zemanovy návštěvy ve Vlašimi údajně došlo k útoku na hlavu státu. Prezident tak měl být polit pivem dvěma výrostky.

Fotografie dvou chlapců zveřejněná na profilu byla opatřena osobitým textem:

ÚTOK NA PREZIDENTA REPUBLIKY

VLAŠIM - Dnes v zámecké restauraci ve Vlašimi, kde byl prezident na večeři se stal útok dvou neznámých hulvátů (viz. foto) na prezidenta republiky. Mladíci se tvářili, že jsou obdivovatelé prezidenta a tak je ochranka prezidenta pustila k němu. Následně mladík v černé košili prezidentovi republiky vylil pivo do klína, mladík v černé mikině mu pak nadával nepublikovatelný slova. Následně oba mladíci z restaurace utekli.

Hradní kancelář prosí širokou veřejnost a jakékoliv informace o těchto dvou mladících. Nabízí odměnu 5000 Kč za informace vedoucí k identifikaci mladíků.

Své poznatky pište do komentáře, případně na email: kancelar@hrad.cz

A byla sdílena 327krát.

Co čert nechtěl, hrdinní zemanovci se jali nebohého politého prezidenta bránit s domněnkou, že jde o zprávu autentickou. Současně začali oběma chlapcům spílat, že by zasloužili na zadek a rovněž se objevily tolik populární úvahy, že chlapci jsou vyslanci různých protizemanovských organizací.

Jistě, někdo by mohl namítat, že dotyční jen hrají společnou hru a že o falešnosti profilu dobře vědí. Ale je tomu skutečně tak? Výše je uveden odkaz a sami si tak můžete udělat obrázek. A já, abych si udělal svůj vlastní, rozhodl jsem se podívat na profily několika zemanových obránců.

Jak jsem již výše zmínil, utkvěl mi v paměti Zdenek Strapina používající jako profilový obrázek státní symboliku. Můžeme tudíž očekávat, že jde o pravého vlastence. Právě oni bývají "kvalitním materiálem" ke studiu. Strapina se u fotografie vyjadřuje s tím, že jde o selhání ochranky a že "tito smradi nemají úctu k ničemu a nikomu". Nechybí rovněž strašení "Usákama", tábory a vojnou.

Miloš Zeman mu dokonce odpovídá. Strapina reaguje zasláním sociálky, veřejným zostuzením v TV a dodává, že v tom má prsty "USácká neziskovka nebo Schapiro".

Jiří Zizu Répal by mladíkům rovnou "rozbil hubu".

Pojďme se ale podívat na diskutéra Strapinu resp. na jeho profil.

Ten se neobejde bez sdílení svérázného a jistě velmi kvalitního článku dispečera ostrahy šířícího proruské lži Ladislava Kašuky, který je nicméně v Rusku prezentován jako známý český novinář. Více o Kašukovi zde.

Správný zemanovec, který prohlédl všechny nepravosti světa, se rovněž neobejde bez konspiračních teorií. Např. chemtrails.

Ale abychom získali lepší přehled, podíváme se na vlastní tvorbu, co např. Zdenek Strapina dále píše na svém profilu.

Obrázek výše tak můžeme komentovat pouze s tím, že je velmi dobře, že se vlastenci pídí po více informacích a vzdělávají se.

BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Obyvatelé z okolí přehrady Slapy, odjeďte co nejdál, jelikož můžete být uvařeni vrahy z Wall Streetu!

Ale dost již bylo Strapiny a podívejme se na další zemanovce obranáře.

Když obrázek výše resp. komentáře vezmeme odzadu, zaujal mě příspěvek Jiřího Neužila. Ten tvrdí, že mladíci tento hanebný akt spáchali za krvavý dolar ve službě ziskovým ziskovkám. Dále zmiňuje, že dotyční se nedozvěděli pravdu ve škole a že doma mají "asi taky všechno s vykastrovaným mozkem".

Neužil se dále opírá do ČT, kterou nazývá "ČT děvka" čerpající z americké propagandy a označí mladíky za hloupé.

Při čtení tohoto komentáře mě zaujalo ono vyjádření k České televizi. Podíváme se tedy, co Neužil na svém profilu o ČT šíří dále a jaké zdroje informací používá.

Vidíme, že tento zemanovec čerpá např. z proruského konspiračního a dezinformačního portálu aeronet.cz. O Aeronetu více zde. Sdílení článku opatřuje rovněž peprným, ale jistě vysoce odborným komentářem.

Ohledně problematiky ČT nechybí odkaz na další jistě erudovaný portál e-republika.cz doplněný o svérázný komentář z mistrovy dílny.

Dalším přispěvatelem je Marie Kedlova, která mladíky nazve fracky nevychovanými a svoločí.

Pokud se podíváme na profil dotyčné, abychom změnili obsah zkoumání, zaujme nás např. její seznam přátel. V něm se již při úvodním načtením profilu objeví zajímavé osobnosti.

Vedle již zmíněného Kašuky, tvůrce proruských "pravd" z obchodního centra, můžeme vidět např. Petra Cvalína, člena KSČM, rovněž autora stejných "pravd" (o Cvalínovi více zde). Mezi přáteli nechybí ani Petr Králíček, který funguje jako cestovní kancelář pro dobrovolníky, kteří půjdou se zbraní v ruce pomoci ruským vlastencům na Donbas (více zde).

A na závěr se podívejme např. na Jozefa Chocinu, kterého zajímá, kdo chlapce poslal.

Třeba se to nakonec jednou dozví. A kdo ví... Možná to bude zanesené i v učebnicích, podle kterých se bude vyučovat na dnes tak populární vysoké škole života.

Poučení

Mezi podporovateli Miloše Zemana je jistě řada inteligentních osob, se kterými bych dokázal diskutovat s respektem a velmi rád bych si vyslechl jejich názory. Ale jsou i tací a není jich málo, kteří na základě zaručených objektivních a pravdivých informací z proruských webů, díky studiu na vysoké škole života a používáním selského rozumu, jednoduše prohlédli. A u kterých použití českého jazyka nabralo nového rozměru.

Díky výše uvedenému vzdělávání se tak stali erudovanými odborníky na mezinárodní vztahy, politiku, ekonomii, bezpečnostní otázky, migraci, islám... Jen ještě na té mediální gramotnosti je třeba trochu zapracovat.

Pak to již bude dokonalé!

PS. Z důvěryhodného zdroje blízkého prezidentské kanceláři jsem získal informaci, že zastánci prezidenta v této pivní kauze budou 28.10.2016 vyznamenáni vysokými státními vyznamenáními. Rovněž získají bezpečností prověrku a jeden výtisk Peroutkova článku. Součástí ceremonie bude i předání dárkového balíčku od firmy LUKOIL a zábavný program obstará krtek a panda.

Onen pomyslný souboj s Milošem Zemanem jednou skončí.

Ale souboj s hloupostí?

Ten je nekonečný.

Autor: Roman Máca | středa 20.4.2016 13:47 | karma článku: 38.21 | přečteno: 4698x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.41 | Přečteno: 574 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3851 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 368 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
VIP
Počet článků 91 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 10872

Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...