Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P57e93t10r 47J86e61ž84e98k

8. 11. 2017 14:51

Óda na sterilitu Giniho koeficientu, toť Mácovo článek. Inu, bláhovost největší věřit těm statistitkám, které si sám nezfalšoval. Málokdo zná metodiku statistik, z nichž se pak kdekdo snaží vyvolat dojem tvrdých ekonomických analytických dat. Prostě se vezme číslo s oficiální statistiky, šoupne se do excelu a vygenerují se kýžená výsledná data, která se použijí tu k argumentaci jako zde, tam k rozhodnutí o ekonomické politice. A pak se divíme, že u nás máslo stojí nejen to, co stojí, protože za těch 50+ korun se skutečně prodává, což každý vidí a vnímá. Zkuste se v ŠÚ poptat na metodiku cenových statistik. Zkuste zapátrat po složkách konečné maloobchodní ceny. Zkuste se informovat na statistický fenomém "medián", na stukturovaně vážené průměry a jiné statistické nástroje přibližující data k realitě nebo je naopak od ní vzdalující. Jinak je nabíledni, že má-li se uživit na másle externí skladník-mrazník, špeditér do skladu a ze skladu a všichni ti, co kolem nich tvoří jejich podnikání, cena musí být vyšší než nějakých 38 Kč za čtvrtku másla, pokud by vše bylo součástí byznysu mlékárny. Ale proč snižovat či výrazně nezvyšovat ceny jen proto, že to jde, že...

0 0
možnosti

Dobrá manipulace pro naprosté joudy. Máca vybral to nejdražší máslo, co našel v Rusku, přitom na té samé stránce, když to někdo rozklikne, je i máslo mnohem levnější. Ceny a platy se navíc v Rusku region od regionu dost liší. Já jsem na první dobrou našel máslo s 82,5 % tuku za cenu 435 rublů za kilo, tedy asi 40 korun za čtvrtku. Pokud budu brát Mácovu "průměrnou ruskou mzdu", pak za ní se dá koupit asi 79 kg tohohle másla, což je sice o něco míň než za máslo v Tescu, se kterou tu vesele operuje Máca, ale zase tak propastný rozdíl už to není.

2 0
možnosti
Foto

Nevim, kupoval jsem dnes maslo Princ Vezic za 110 rub v Pyateršce :-)

Tedy za 46,3kc 250g masla :-)

2 0
možnosti

s tím čelním lalokem bys měl jít vážně na CT, pokud si myslíš, že Češi budou volit strany, které mají v programu přehodnocení sankcí, kvůli ceně másla.

Pokud je v našem státě pár jedinců ochotných se s Putinem cicmat, přeceňuješ jejich význam.

Ve srovnání HDP na hlavu je ČR na 35. místě, Rusko na 49. (tví milovaní neobanderovci na 120.)

Takže i navzdory tomu, že jsi za svou špatně odvedenou a zoufalou propagandistickou práci placený, bych tě chtěl ujistit, že volit strany považující sankce za nesmysl, není motivováno touhou voličů přiblížit se hospodářsky Rusku, ba naopak. Naše provázanost jedině s německou ekonomikou je zhovadilost. Když si německá ekonomika trochu škytne, tu naši smete hurikán.

3 3
možnosti

L21u53d81ě37k 41J39a42š33a

14. 10. 2017 8:05

Ano, takové přepočítání by si měli udělat všichni lidé v Čechách, co si pořád stěžují a poslouchaké všelijaké kecy a hladovém, drahém a rozkradeném státě. VELKÁ KARMA

2 2
možnosti

Vysoká karma a zaslouženě. Autor si dokázal nalézt informace, které na dezinformačních webech nejsou.

3 2
možnosti

Rusko splatilo dluh celé SSSR 23.8. 2017. Jako jediná země na planetě nikomu nedluží ani ň. Poslední splátka přišla Tunisu. O tom se ale nepíše, žejo?! Jen hoďte kamenem, ale nezapomeňte, že to oddlužení něco stálo a státy bývalého SSSR nedaly nic. Balvan převzal V.Putin. Holt bude chvíli trvat, než se ekonomika srovná, ale pan president Putin je úspěšný cílevědomý člověk. JÁ mu věřím!!!

1 1
možnosti

Autor má máslo na hlavě. V Rakousku si za průměrný plat koupí másla celý pytel. Ve Švédsku dokonce pytel a půl, v Norsku důchodci v zimě topí máslem v kotli.

1 3
možnosti

V Rakousku něměli 40 let komunistické vlády. Tady jde o něco jiného. Mnozí Češi doporučují řízení země po vzoru Putinova Ruska. Izolovat se od Západu, bránit se zahraničním investicím . Dělají z výnosů, které jdou na západ větší problém, než je.. Příkladem jejich představ je zaostávání auta Lady, která byla ke konci 80. let srovnatelná se Škodovkou, v počtu vyrobených aut byla před ní. Nakonec stejně skončila v majetku nadnárodní společnosti (Renault-Nisan), ale mezi tím hodně ztratila.

3 1
možnosti

Mají dražší máslo, ale levnější nože.;-D:-) A možná i lokomotivy, ale ty mi při mazání másla nepomůžou. Proč tu vlastně porovnávám cenu lokomotiv? Že by máslo?

0 1
možnosti

J54i78ř48í 36H55o86r12á45k

12. 10. 2017 15:19

Jak se dá neschopnost EU (nevím které skupinky tam, asi EK) při regulaci zemědělství (dotace za nevýrobu) otočit proti Rusku. To je typický eurosvazák. Méně číst chlapče internet a více přemýšlet.

1 3
možnosti

Za celosvětovým nárůstem ceny másla stojí EU ? 8-o

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS