Diskuse

Pohled do statistiky: O kolik let každému z nás komunisté zkrátili život

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M56i49l61a98n 73K10e30s15l

2. 6. 2017 15:49

Kdepak okupanti.Za všechno ,co bylo a je u nás špatného mohou Němci.Když už tu druhou světovou začali,tak ji měli prohrát někde jinde než u nás.Kdyby to Němci zabalili někde na Ukrajině tak by k nám nedorazili charošáci a místo "streči na Elbe mohla být streča na Doně.

2 0
možnosti

Na to o kolik let každému co většinu života prožil v tom reálném předlistopadovém socialismu si musí každý odpovědět sám, Byli aparátčíci na okresních, krajských a celostátních úrovních, Jakeš je toho důkazem, kterým jistě komunisté nic nezkrátili, spíše měli nadstandardní péči Sanopsu a jiných zařízení pro tzv. vyvolené, ale my obyčejní nestraníci jsme vytloukali klín klínem a co bylo ještě horší, komunisté nás kádrově deklasovali. Vzpomínám, jak jsem se v učení dostal ke svému "kádrovému" dotazníku a tam se dočetl v kolonce pro rodiče: otec - nestraník původem živnostník, matka . dcera kulaka, takže jsem ihned poznal proč jsem nemohl studovat střední školu ač jsem měl průměr známek 1,5 a zbylo pro mě pouze vyučit se řemeslu. Maturitu jsem si dokončoval při zaměstnání, ale nic moc mi to platné v zaměstnání nebylo, neboť v našem podniku se THP nestraník dostal na třídu T9 a kdo chtěl zvýšit plat a dostat T10, musel podepsat přihlášku do KSČ.

Takž suma sumárum, já odhaduji, že mě komunisté, za dobu svého vládnutí, zkrátili život o dobrých 10 let.

2 0
možnosti
Foto

Karma,bez debat....R^R^R^:-)

9 3
možnosti

M32i49l36a95n 81K58e46s42l

31. 5. 2017 15:02

Sakra,jak jsem na tom.Mám 84 roků a více než polovinu života dvacet kilo nadváhy, do šedesáti jsem kouřil,ze začátku Astry bez filtru,jedl teplé škvarky bez chleba zapíjel je vodkou.Na co jsem moc netrpěl byl stres.Doma bylo vše v pořádku,v práci jsem si to s komunisty vyjasnil.Souhlasili,že jsem přijatý na práci a co dělají oni je jejich věc.Bylo to zbabělé,ale takových nás bylo devadesát procent.S minimem stresu a se zdravotně nezávadnou Vysočinou a s nepřehnojeným karfiolem bez uhličitanů se dalo i za komunismu žít.O kolik roků života jsem přišel.Asi to budeme muset prodebatit na setkání 65 let po maturitě.

6 0
možnosti

Cigarety Astra byly od počátku s filtrem: http://i.imgur.com/q6HkK3c.jpg :-)

6 0
možnosti

holt think tank Evropské hodnoty - z těch lezou moudra, že by i antičtí filozofové tiše záviděli ;-D

6 1
možnosti

Seriozní blog bych si představoval jinak. Přitom nezpochybňuji, že devastace těžkým průmyslem bez patřičné ochrany prostředí, zasmradění Trabanty atd. zdraví nepřispívalo. Je mi divné, že bychom ještě v r.1960 měli vyšší průměrný věk než Rakousko s krásnou přírodou, snad kromě Lince s vhodnějším průmyslem. A to Rusové odtáhli z východní části v r.1955.

1 1
možnosti

J60a20n 44S74e20m94i77k

31. 5. 2017 15:10

rakousko bylo (mimo Viden) obecne alespon do 50. let chudsi nez ceske zeme, tedy tezsi pracem horsi jidlo etc.

A soveti v rakousku nezavadeli sovetsky model ekonomiku mezi lety 1945-1955. Rakouska okupacni zona byla prilis mala aby zakladali nejake "vychodni rakousko", takze to ve sve okupacni zone v rakousku nechali bezet po kapitalisticku(na rozdil od NDR)

1 0
možnosti

Máco, Máco přestaňte žvanit a rozebírat události které jste sám neprožil, nahlížíte na tyto věci pohledem lidí kterým bylo ublíženo a režim je semlel ale jedno si zapamatujte : po válce byli komančové jediní kteří mohli tuhle republiku vyhrabat z hnoje válečných let to co se událo poté když zvlčili a opojili se mocí to zcela koresponduje s událostmi po roce 1989 kdy Havel a jeho přisluhovači uvrhli tuto zemi do bídy a nic na tom nemění že se máme relativně lépe protože mnozí vydělávají více, máme mnoho milionářů a miliardářů kteří si svoje majetky nakradli díky našim neúplatným politikům, poslancům a senátorům, můžeme cestovat ale životní náklady se ztrojnásobily takže přestaňte házet špínu jenom na komanče házejte jí také na ty ostatní straníky a pro srovnání komančové vládli od roku 1948 do 1989 a od té doby vládnou výše uvedení prodejní politici, poslanci, senátoři ale hlavně milionáři a miliardáři což jistě za tu dobu se budeme mít lépe

8 7
možnosti

K78a28r60e49l 91D57u20f85e49k

31. 5. 2017 21:38

P. Máca je příliž mlád a určitou dobu neprožil a teď o ní zasvědceně píše. Ale dejme mu čas, třeba procitne. Ale, aby do té doby Evropské hodnody nešli do ztracena a p, Soros k pánubohu. Kdo by pak na tohle bádání přispíval? Zkuste občas, pro zábavu, skutečnou práci a uvidíte věci i z druhého úhlu. A v tom vám dopomáhej bůh i neziskovky !!!!?!

1 4
možnosti

R55a54d19e25k 11K93a28r26a31s

31. 5. 2017 13:37

Je docela zajímavé, že i po těch více než 27 letech bez komunistů ve vládě stále nejsme ani zdaleka na úrovni západní Evropy. Že by nějaká chyba v matrixu?8-o

5 2
možnosti

Ano chyba je v tom, že sedí v parlamentu a mohou rozhodovat. Kde bychom moli už být, těžko říct, ale tutově mnohem dál.

3 3
možnosti

Konkretne mne vzali tech nejlepsich let zivota. A je opravdu ostudou, ze v parlamentu sedi komunisti. Zaroven to take vypovida neco o narodu.

3 3
možnosti

A proč jste se k nim dával?

5 0
možnosti

Vám i panu Hermanovi R^ :-)

6 0
možnosti