Myslitelé z diskusí na novinky.cz obhajující okupaci vlastní země

22. 08. 2017 9:25:55
Diskuse na webu novinky.cz jsou místem známým vysokou mírou výskytu rudohnědé demence a primitivismu. Nabízí se tak pohled, co "novinkáři" vyplodili pod článkem věnovaným výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa.

Onen článek nese název Lidé si připomněli srpnovou okupaci z roku 1968.

Kdo specifické diskuse na novinkách zná, je mu jasné, že pod článkem se dosytosti vyřádí sovětské internetové gardy. Ty rovněž po vložení příspěvku diskusi důkladně sledují a pečlivým mačkáním možnosti souhlasím/nesouhlasím ji normalizují. Nekompromisním klikáním tak ukazují nezdolnou vůli pokrokového lidu spojeného se Sovětským svazem na věčné časy.

Pojďme na to...

Pan Jan velebí boha za to, že "tu přijeli bratři SSSR!"

Pro pana Zdeňka byl příjezd "bratrů" menší podvod než "hadrová revoluce".

Samozřejmě. Invaze půlmilionové armády, stovky mrtvých, únos státních představitelů do Moskvy a více než dvacetiletá okupace cizí armádou byl jistě menší podvod na lidech než sametová revoluce.

Určitě s ním budou souhlasit i pozůstalí po stovkách našich zavražděných občanů.

Nad tím, že to skončilo smutní pan Miroslav. Chybí mu dráty na hranicích. Ale prý současný stav brzy skončí.

Pro pana Josefa byla doba sovětské okupace nejspravedlivější dobou pro pracující v dějinách. Prý tu bylo krásně a žilo se opravdu v míru a bezpečí.

Na "zlaté časy", když nad námi bděli, vzpomíná i pan Vladimír. Kdyby tu prý sovětská armáda zůstala, neměli bychom takový státní dluh.

Jistě. Naše ekonomika a vůbec kvalita života se Sovětským svazem na věčné časy u nás jen vzkvétala. Nabízí se tak porovnání průměrné délky života u nás a v sousedním Rakousku, kde se to obešlo bez budovatelů světlých zítřků viz Pohled do statistiky: O kolik let každému z nás komunisté zkrátili život.

Že to skončilo lituje i pan Petr. Prý bylo líp než v tomto "kapitalistyckem" bordelu.

Asi pro někoho lépe i bylo. Když uměl správně agitovat a měl požadovaný dělnicko-rolnický původ. To pak nezáleželo vůbec na tom, že dotyčný neovládá ani základy pravopisu.

Pan Karel tehdy věřil, že jde o okupaci. Nicméně později prohlédl. Vojska Varšavské smlouvy nás tak celých 21 let chránila. Následně si stěžuje na polistopadový stav, kdy se zřejmě stal levnou pracovní silou, nezaměstnaným nebo bezdomovcem.

Je to tedy strašné, že žijeme v systému, kde má pan Karel život ve svých rukou a je jen čistě na něm a jeho schopnostech, jakou práci bude vykonávat. Pokud je nespokojen, může pracovat na své kvalifikaci a najít si práci lepší u nás nebo v zahraničí.

Ale to ne... Lepší je nadávat a svalovat vinu za vlastní neúspěchy.

V závěru zmiňuje údajné americké okupanty. Ti k nám po 89. také nejspíše vtrhli s půlmilionovou armádu a pozabíjeli stovky Čechů.

Než Američana nebo běžence, to raději Rusa, domnívá se pan Vladimír. V 68. ho prý zajímala děvčata. A i přes stovky mrtvých, to vlastně až tak kruté opravdu nebylo.

Oblíbenou mantrou obhajoby invaze a následné okupace je, že teď je to vlastně daleko horší, že nás okupují USA, EU, NATO, ilumináti, židozednáři a vůbec kdokoliv, kdo není obyčejnému českému člověku s "Vysokou školou života" po vůli.

Tento rozpor komentuje např. slovenský regionální politik a učitel historie Juraj Smatana.

Další častou mantrou je, že Rusové za nic nemohou. Za vše mohou Ukrajinci a i Brežněv byl prý Ukrajinec. Prý máme být fér a neházet to na Rusko, zmiňuje pan Miloslav.

Zajímavé je, že např. ukrajinský velvyslanec výročí invaze připomíná a rovněž položil květinu k pomníku jedné z českých obětí. Zatímco na ruské ambasádě je ticho po pěšině a současná ruská propaganda na to má jasný pohled. Šlo o internacionální bratrskou pomoc, záchranu před kontrarevolucí a vpádem vojsk NATO. Ale Rusové samozřejmě za nic nemohou.

Jako z onoho ruského dokumentárního filmu, který není určen pro českého diváka, referuje i pan Vladimír. Je šťasten, že vojska Varšavské smlouvy onen údajný státní převrat překazila.

Nutno podotknout, že dotyčný je rovněž v diskusích na novinkách precizním forenzním analytikem a jeho kvality jsem ocenil v článku Úvaha o sprostém komplotu proti soudruhu Ransdorfovi.

Ale stejně, abychom ještě s láskou na vojska Varšavské smlouvy nevzpomínali. Ta nás přece zachránila před "kavárnickým řáděním", kdy je samozřejmě úkolem kavárny k nám tahat muslimy.

Paní Ivana se obává muslimů a vzývá "ruského přítele". Nicméně faktem je, že právě Rusko je zemí s nejvyšším počtem muslimů v Evropě.

Paní Eliška vzpomíná na své mládí. V 68. byla rok vdaná a díky "bratrské pomoci" měla možnost v klidu, míru a v životních jistotách vychovat děti.

S tím klidem a mírem jistě budou souhlasit i pozůstalí po zavražděných obětech.

Nyní je tedy paní Elišce pravděpodobně 70 a více. A bývá pravidlem, že když je člověk mladý a zdravý, žije se mu většinou lépe, než když je starý a ubývá mu sil. Otázkou by bylo, zda by si nyní většina mladých novomanželů přála návrat sovětských tanků, který by doprovázely stovky mrtvých. Nejspíše ne.

Paní Eliška si také stěžuje na výši svého důchodu. Otázkou také je, zda by její důchod nebyl dnes vyšší, kdyby naše země tehdy nabrala více svobodný směr a došlo k reformám. Odpověď snad dá zamyšlení nad průměrnou výší např. německého a ruského důchodu. Samozřejmě ruští penzisté díky tomu klidu a míru, co tam zabezpečovala ruská resp. sovětská armáda se mají mnohem lépe než ti západní resp. němečtí. Jasně.

A nakonec si dejme novinkový bizar. Zde je dost možné, že jde o trolling tamních soudruhů. Nicméně za zamyšlení stojí počty souhlasím/nesouhlasím.

Tématu srpna 1968 se věnovali např. i na tzv. Parlamentních listech (nejsou parlamentní ani listy). V tamní diskusi se tak sovětští vlastenci rovněž naplno projevili. Ale zde jen krátký příklad, jelikož jsem při pročítání diskuse neměl dostatečný počet pytlíků na zvracení.

V ní se objevuje zřejmě volič KSČM, který diskusi podobnými výkřiky viz níže spamuje, s přihlašovacím jménem "Volit budeme zase pana Zemana".

No a dotyčný se k tomu opravdu postavil: "Rusové, pusťte to na Prahu, tam podporují agresora uSSa a NATO."

A když se věnujeme tomuto zemanovci, dlužno dodat, že prezident republiky k výročí srpna 1968 mlčí. Ale to asi ani nikoho nepřekvapí. Bratrská pomoc je jednoduše bratrská pomoc.

Závěrem

Mnozí "novinkáři" tak označují současný stav naší země jako daleko horší než bylo tohle.

Na sovětské bratry totiž s láskou vzpomínají.

Pozn. Pokud jste fanoušky myslitelů z novinek, lajkněte si na Facebooku Idioti z Novinek a Novinkáři.

Autor: Roman Máca | úterý 22.8.2017 9:25 | karma článku: 43.56 | přečteno: 9570x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 167 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.18 | Přečteno: 491 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.05 | Přečteno: 227 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 29.99 | Přečteno: 5036 | Diskuse

Petr Šindelář

Jurečka bez změn v zákonech a ústavě touží zvýšit zaměstnanost!

Na pomoc si vzal počítače a na výběr vzdělávacích kurzů zavedl e-shop. Nárok na dávky chce ztížit a zájem o práci na venkově naopak zvýšit. Premiér ale tvrdí, že 2 miliardy korun ve prospěch venkova nevydá a státní rozpočet...

18.3.2024 v 9:52 | Karma článku: 12.16 | Přečteno: 230 | Diskuse
VIP
Počet článků 91 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 10872

Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...