Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pravý zemanovec hájí prezidenta za každých okolností

Vlastenci a slušní Češi do boje za Miloše Zemana! Prezidenta si fašizující pražskou kavárnou, americkou ambasádou a dalšími protistátními živly napadat nenecháme! A vůbec nezáleží, že jde o hloupost sdílenou na Facebooku.

Na sociální síti Facebook se můžeme setkat s řadou falešných profilů založených za různými účely. Jeden z takových "patří" i prezidentovi Miloši Zemanovi (link zde).

Že jde o profil falešný lze poznat během několika sekund.

V popisku např. můžeme vidět, že pan prezident se narodil v roce 1968 a studoval školu v polské Vratislavi.

Rovněž obsah profilu je řekněme originální. Např. sdílení článku ze satirického webu.

Či specifický příspěvek o tolik diskutované návštěvě čínských soudruhů, kde byl původní billboard resp. jeho obsah zaměněn za jakousi "islámskou propagandu s arabským písmem".

U tohoto obrázku si všimněme reagujícího diskutéra se jménem Zdenek Strapina. Později se mu budeme věnovat.

Na první pohled je tedy jasné, že se jedná o falešný satirický profil, kterých existuje mnoho. Ale proč vznikl tento článek? Nedávno se na tomto profilu objevil originální příspěvek. Během Zemanovy návštěvy ve Vlašimi údajně došlo k útoku na hlavu státu. Prezident tak měl být polit pivem dvěma výrostky.

Fotografie dvou chlapců zveřejněná na profilu byla opatřena osobitým textem:

ÚTOK NA PREZIDENTA REPUBLIKYVLAŠIM - Dnes v zámecké restauraci ve Vlašimi, kde byl prezident na večeři se stal útok dvou neznámých hulvátů (viz. foto) na prezidenta republiky. Mladíci se tvářili, že jsou obdivovatelé prezidenta a tak je ochranka prezidenta pustila k němu. Následně mladík v černé košili prezidentovi republiky vylil pivo do klína, mladík v černé mikině mu pak nadával nepublikovatelný slova. Následně oba mladíci z restaurace utekli. Hradní kancelář prosí širokou veřejnost a jakékoliv informace o těchto dvou mladících. Nabízí odměnu 5000 Kč za informace vedoucí k identifikaci mladíků. Své poznatky pište do komentáře, případně na email: kancelar@hrad.cz

A byla sdílena 327krát.

Co čert nechtěl, hrdinní zemanovci se jali nebohého politého prezidenta bránit s domněnkou, že jde o zprávu autentickou. Současně začali oběma chlapcům spílat, že by zasloužili na zadek a rovněž se objevily tolik populární úvahy, že chlapci jsou vyslanci různých protizemanovských organizací.

Jistě, někdo by mohl namítat, že dotyční jen hrají společnou hru a že o falešnosti profilu dobře vědí. Ale je tomu skutečně tak? Výše je uveden odkaz a sami si tak můžete udělat obrázek. A já, abych si udělal svůj vlastní, rozhodl jsem se podívat na profily několika zemanových obránců.

Jak jsem již výše zmínil, utkvěl mi v paměti Zdenek Strapina používající jako profilový obrázek státní symboliku. Můžeme tudíž očekávat, že jde o pravého vlastence. Právě oni bývají "kvalitním materiálem" ke studiu. Strapina se u fotografie vyjadřuje s tím, že jde o selhání ochranky a že "tito smradi nemají úctu k ničemu a nikomu". Nechybí rovněž strašení "Usákama", tábory a vojnou.

Miloš Zeman mu dokonce odpovídá. Strapina reaguje zasláním sociálky, veřejným zostuzením v TV a dodává, že v tom má prsty "USácká neziskovka nebo Schapiro".

Jiří Zizu Répal by mladíkům rovnou "rozbil hubu".

Pojďme se ale podívat na diskutéra Strapinu resp. na jeho profil.

Ten se neobejde bez sdílení svérázného a jistě velmi kvalitního článku dispečera ostrahy šířícího proruské lži Ladislava Kašuky, který je nicméně v Rusku prezentován jako známý český novinář. Více o Kašukovi zde.

Správný zemanovec, který prohlédl všechny nepravosti světa, se rovněž neobejde bez konspiračních teorií. Např. chemtrails.

Ale abychom získali lepší přehled, podíváme se na vlastní tvorbu, co např. Zdenek Strapina dále píše na svém profilu.

Obrázek výše tak můžeme komentovat pouze s tím, že je velmi dobře, že se vlastenci pídí po více informacích a vzdělávají se.

BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Obyvatelé z okolí přehrady Slapy, odjeďte co nejdál, jelikož můžete být uvařeni vrahy z Wall Streetu!

Ale dost již bylo Strapiny a podívejme se na další zemanovce obranáře.

Když obrázek výše resp. komentáře vezmeme odzadu, zaujal mě příspěvek Jiřího Neužila. Ten tvrdí, že mladíci tento hanebný akt spáchali za krvavý dolar ve službě ziskovým ziskovkám. Dále zmiňuje, že dotyční se nedozvěděli pravdu ve škole a že doma mají "asi taky všechno s vykastrovaným mozkem".

Neužil se dále opírá do ČT, kterou nazývá "ČT děvka" čerpající z americké propagandy a označí mladíky za hloupé.

Při čtení tohoto komentáře mě zaujalo ono vyjádření k České televizi. Podíváme se tedy, co Neužil na svém profilu o ČT šíří dále a jaké zdroje informací používá.

Vidíme, že tento zemanovec čerpá např. z proruského konspiračního a dezinformačního portálu aeronet.cz. O Aeronetu více zde. Sdílení článku opatřuje rovněž peprným, ale jistě vysoce odborným komentářem.

Ohledně problematiky ČT nechybí odkaz na další jistě erudovaný portál e-republika.cz doplněný o svérázný komentář z mistrovy dílny. 

Dalším přispěvatelem je Marie Kedlova, která mladíky nazve fracky nevychovanými a svoločí.

Pokud se podíváme na profil dotyčné, abychom změnili obsah zkoumání, zaujme nás např. její seznam přátel. V něm se již při úvodním načtením profilu objeví zajímavé osobnosti.

Vedle již zmíněného Kašuky, tvůrce proruských "pravd" z obchodního centra, můžeme vidět např. Petra Cvalína, člena KSČM, rovněž autora stejných "pravd" (o Cvalínovi více zde). Mezi přáteli nechybí ani Petr Králíček, který funguje jako cestovní kancelář pro dobrovolníky, kteří půjdou se zbraní v ruce pomoci ruským vlastencům na Donbas (více zde).

A na závěr se podívejme např. na Jozefa Chocinu, kterého zajímá, kdo chlapce poslal.

Třeba se to nakonec jednou dozví. A kdo ví... Možná to bude zanesené i v učebnicích, podle kterých se bude vyučovat na dnes tak populární vysoké škole života.

Poučení

Mezi podporovateli Miloše Zemana je jistě řada inteligentních osob, se kterými bych dokázal diskutovat s respektem a velmi rád bych si vyslechl jejich názory. Ale jsou i tací a není jich málo, kteří na základě zaručených objektivních a pravdivých informací z proruských webů, díky studiu na vysoké škole života a používáním selského rozumu, jednoduše prohlédli. A u kterých použití českého jazyka nabralo nového rozměru.

Díky výše uvedenému vzdělávání se tak stali erudovanými odborníky na mezinárodní vztahy, politiku, ekonomii, bezpečnostní otázky, migraci, islám... Jen ještě na té mediální gramotnosti je třeba trochu zapracovat.

Pak to již bude dokonalé!

PS. Z důvěryhodného zdroje blízkého prezidentské kanceláři jsem získal informaci, že zastánci prezidenta v této pivní kauze budou 28.10.2016 vyznamenáni vysokými státními vyznamenáními. Rovněž získají bezpečností prověrku a jeden výtisk Peroutkova článku. Součástí ceremonie bude i předání dárkového balíčku od firmy LUKOIL a zábavný program obstará krtek a panda.

Onen pomyslný souboj s Milošem Zemanem jednou skončí.

Ale souboj s hloupostí?

Ten je nekonečný.

Autor: Roman Máca | středa 20.4.2016 13:47 | karma článku: 38,21 | přečteno: 4698x
  • Další články autora

Roman Máca

Otevřený dopis České televizi

Situace na naší mediální scéně mě nenechává klidným, a proto jsem se rozhodl napsat otevřený dopis České televizi.

4.2.2019 v 12:35 | Karma: 41,57 | Přečteno: 15475x | Diskuse| Média

Roman Máca

Tak trochu jiná reportáž z Prague Pride 2018

V sobotu jsem se zúčastnil Prague Pride, resp. jedné „doprovodné akce“. Tou „doprovodnou akcí“ byla protidemonstrace, kterou svolali neonacisté z tzv. Národní obrody a bylo to vskutku výživné.

13.8.2018 v 10:08 | Karma: 44,85 | Přečteno: 65604x | Diskuse| Společnost

Roman Máca

Ovčáčkův svět: Prokazatelné ruské lži o Zemanovi nevadí, z ČT a Respektu se může pominout

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček vytáhl do další bitvy s Českou televizí a s týdeníkem Respekt. A ani na mě tentokrát nezapomněl. Prý jsem autorem dezinformace, kterou média nekriticky převzala.

24.5.2018 v 11:07 | Karma: 45,12 | Přečteno: 10872x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Podivuhodné vztahy u sponzorů Miloše Zemana: miliardář a právníci u ruského konzulátu...

Spolek Přátelé Miloše Zemana z velké části financuje (ne)kampaň za zvolení Miloše Zemana. Figurují v něm jména jako Mynář, Nejedlý, Srp, Veleba, Galuška. Parta je to skutečně zajímavá a podivuhodní jsou i její sponzoři.

26.1.2018 v 7:42 | Karma: 48,50 | Přečteno: 68942x | Diskuse| Politika

Roman Máca

Bláznivý předvolební příběh: Zeman je hrdina Churchill, Drahoš zrádce Chamberlain

Po prvním kole prezidentských voleb se již naplno rozbíhá dezinformační kampaň proti Jiřímu Drahošovi. Její součástí jsou i skutečně zvláštní přirovnání jednotlivých kandidátů k historickým osobnostem.

17.1.2018 v 14:11 | Karma: 41,39 | Přečteno: 7426x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10874x
Jedinec zabývající se problematikou bezpečnosti internetu, sociálních sítí, mediální manipulace a obecně témat, která považuji za aktuální a potřebná. Také trochu cestovatel a dobrodruh. Přežil jsem týden v Nigérii, konflikt na východní Ukrajině a zemětřesení v Ázerbajdžánu. Věčný student cizích jazyků, celoživotní sportovec a příležitostný kuchař.

Věřím, že moudrost, slušnost a lidská vzájemnost je tou správnou cestou.

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“ (TGM)

Sledovat mě můžete také na Twitteru.

Seznam rubrik